Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Κινητοποίηση την Πέμπτη 7 Φλεβάρη για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό

Σε απόφαση για κινητοποίηση την Πέμπτη 7 Φλεβάρη, στις 18.30 στην πλατεία Σαπφούς, κατέληξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχτές από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου με τη συμμετοχή σωματείων του νησιού, του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Στη συζήτηση αναδείχθηκε η ευθύνη της κυβέρνησης για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, καθώς και η μόνη λύση που θα φέρει αποτελέσματα στην εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί, στα προβλήματα που βιώνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και ο ντόπιος πληθυσμός, και δεν είναι άλλη από το κλείσιμο του hot spot της Μόριας και τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών.

Το πλαίσιο πάλης της σύσκεψης:

Εδώ και τώρα να κλείσει το hot spot της Μόριας και στα άλλα νησιά. Να μη δημιουργηθεί κανένα νέο hot spot.

Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί, με προτεραιότητα στους ασθενείς, στις ευάλωτες ομάδες, και επιτέλους οι Υπηρεσίες Ασύλου να απεγκλωβίσουν τους πρόσφυγες στους οποίους έχει δοθεί άσυλο και παρά τη θέληση τους κρατούνται και παραμένουν όμηροι στο νησί. Να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα, σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες, και από εκεί σε όποια χώρα επιθυμούν.

Να μεταφερθούν οι Υπηρεσίες Ασύλου από το νησί στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στη Λέσβο να διατηρηθεί μόνο ένας μικρός χώρος υποδοχής, καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπου θα διαμένουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την έκδοση πιστοποιητικού υγείας.

Να καταργηθεί η συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει αυτούς τους ανθρώπους στα νησιά μας.

  • Καμιά σύνδεση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ με το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό. Οχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στη Λέσβο. Επαναφορά του σε όλα τα νησιά».

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org