Τετάρτη 30 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Νέα κινητοποίηση για το Νοσοκομείο στις 5 Φλεβάρη

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για την άμεση λειτουργία της ΜΕΘ και την επαναλειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, δεκάδες σωματεία και φορείς του νησιού που συμμετείχαν προχτές στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (ΕΚΖ), αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση, την Τρίτη 5 Φλεβάρη, στις 10 π.μ., στο Νοσοκομείο.

Επόμενο βήμα κλιμάκωσης θα είναι η κήρυξη 24ωρης απεργίας, πρόταση του ΕΚΖ με την οποία συμφώνησαν τα σωματεία.

Στην προχτεσινή σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, την Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου, τους Συλλόγους Γονέων όλων των δημοτικών σχολείων, την Ενωση Γονέων, 13 σωματεία του ιδιωτικού τομέα, τον Δικηγορικό Σύλλογο, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Δασκάλων, την τοπική ΕΛΜΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων, την Επιτροπή Ειρήνης καθώς και δεκάδες εργαζόμενοι.

Το «παρών» στη σύσκεψη έδωσε και η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλεξάνδρα Μπαλού, η οποία, αναφερόμενη στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει και το Νοσοκομείο Ζακύνθου, επισήμανε τη διαχρονική πορεία μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης προς τα δημόσια νοσοκομεία, με στόχο να αναπτυχθεί παραπέρα η επιχειρηματική δράση, να μεταφερθεί η ευθύνη του κράτους μέσω και της Περιφέρειας στο λαό. Επισήμανε τη θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το ρόλο που οφείλει να έχει ο περιφερειάρχης, «να είναι συμπαραστάτης και συμμέτοχος στην ανάπτυξη λαϊκών αγώνων» και κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να μην εγκλωβιστούν σε ενδιάμεσες «λύσεις» αλλά να διεκδικήσουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες, τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να δράσουν πυροσβεστικά στις αποφασιστικές κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων. Προσπαθούν να απομονώσουν το πρόβλημα της Παιδιατρικής Κλινικής, «προτείνοντας» ως «προσωρινή λύση μέχρι να προκηρυχθούν θέσεις επικουρικών παιδιάτρων» (!) την κάλυψη των κενών στην κλινική από ιδιώτες παιδίατρους. Μάλιστα, προκειμένου να δώσουν άλλοθι στην κυβέρνηση, κάνουν λόγο για αιφνιδιαστικές παραιτήσεις των 3 παιδιάτρων (ενώ οι παραιτήσεις ξεκίνησαν διαδοχικά το Μάη του 2018 και κορυφώθηκαν το Νοέμβρη). Ολα τα παραπάνω στόχο έχουν να καλλιεργήσουν αίσθημα αναμονής, να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και το λαό του νησιού από το κύριο: Από την αιτία των προβλημάτων τους και από την πάλη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας υψηλών προδιαγραφών για όλο το λαό.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον «Ευαγγελισμό»

Στο μεταξύ, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» θα προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΤΕΠ, την Παρασκευή 1η Φλεβάρη, στις 8 π.μ., αντιδρώντας στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και ολοένα επιδεινώνεται.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει: Την εγκληματική έλλειψη προσωπικού, την ομηρία, τις απολύσεις συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων. Τον πετσοκομμένο προϋπολογισμό, τις ελλείψεις σε φάρμακα - αντιδραστήρια, τον απαρχαιωμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Την αθλιότητα των ράντζων που κάνει επισφαλή τη νοσηλεία των ασθενών. Τις κλειστές αίθουσες χειρουργείων και κλίνες μονάδων. Την καθιέρωση της απλήρωτης δουλειάς και την ένταση του αυταρχισμού. Τη διάλυση της προσωπικής ζωής λόγω εντατικοποίησης κι απαράδεκτων όρων δουλειάς.

Το Σωματείο διεκδικεί: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να καλύπτει τις σημερινές ανάγκες. Καμιά απόλυση - Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αξιοπρεπείς μισθούς - κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Καμιά καθυστέρηση στα δεδουλευμένα. Καμιά περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα. Ανάκτηση όλων των απωλειών. Εδώ και τώρα μέτρα για την υγεία κι ασφάλεια εργαζομένων και ασθενών. Πρόσληψη γιατρού Εργασίας - τεχνικών Ασφαλείας. Ενταξη στα ΒΑΕ όλων όσοι εργάζονται σε συνθήκες ανθυγιεινές κι επικίνδυνες. Δημόσια και δωρεάν Υγεία χωρίς ίχνος επιχειρηματικής δράσης.

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα σοβαρά προβλήματα στο χώρο της Υγείας οργανώνουν σήμερα, Τετάρτη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, στις 12 μ., έξω από το Νοσοκομείο Βόλου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ