Τετάρτη 30 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου

Σε στάση εργασίας στην πρωινή βάρδια και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης της επιχείρησης «Αργος» προχώρησε, χτες, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

Η κινητοποίηση έγινε με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, μεταξύ αυτών και εργολαβικών εργατών, ενώ το σωματείο οργάνωσε περιοδείες και συζήτηση και στη βραδινή βάρδια.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας έγινε συνάντηση με εκπρόσωπο της διοίκησης, παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας να αποφύγει με προφάσεις τη συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Στη συνάντηση η Ενωση έθεσε τα εξής ζητήματα:

Πρώτον, την καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας, καθώς ακόμα δεν έχει εξοφληθεί ο Δεκέμβρης.

Δεύτερον, το πρόβλημα των συνεχών αλλαγών στα ωράρια, τις εναλλαγές από μέρα σε νύχτα και το αντίθετο. Μάλιστα, η τακτική αυτή, όπως καταγγέλλει η Ενωση, δεν ανταποκρίνεται στο φόρτο εργασίας αλλά εφαρμόζεται τιμωρητικά ενάντια σε εργαζόμενους που η εργοδοσία έχει «βάλει στο μάτι» για τη δράση τους.

Τρίτον, η επίθεση στο σωματείο, που εκφράζεται με τη μη καταβολή από την εργοδοσία της συνδικαλιστικής εισφοράς των εργαζομένων που έχει παρακρατήσει, καθώς και με την άρνησή της να ανταποκριθεί στην υποχρέωση που έχει εδώ και δεκαετίες αναλάβει να καταβάλλει το ενοίκιο για τα γραφεία που διατηρεί η Ενωση.

Για όλα τα παραπάνω η εργοδοσία απέφυγε να δώσει απαντήσεις και περιορίστηκε να κάνει λόγο για «αβλεψίες» που δήθεν θα αντιμετωπιστούν.

«Είναι παλιά η τακτική της εργοδοσίας, όταν δρομολογούνται αντεργατικές εξελίξεις, να βάζει στο στόχαστρο το σωματείο, αφού γνωρίζει ότι αυτό αποτελεί το πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων», επισημαίνει η Ενωση και ξεκαθαρίζει ότι τα εργοδοτικά κόλπα δεν θα μπουν εμπόδιο στην αγωνιστική της δράση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ