Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποφυλακίζεται ο Α. Λεσπέρογλου

Ελεύθερος από χτες ο Αβραάμ Λεσπέρογλου, ύστερα από δύο περίπου χρόνια κράτησής του στις φυλακές Κορυδαλλού και αφού αθωώθηκε από τα μεικτά ορκωτά δικαστήρια για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, που του είχαν αποδώσει το 1982 και 1985 οι διωκτικές αρχές. Το Αναθεωρητικό Στρατοδικείο του Ρουφ έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή του στις 5-3-2002, διατάσσοντας την άμεση απόλυσή του από τις φυλακές με μόνο περιοριστικό όρο αυτό της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Το ίδιο δικαστήριο τον είχε καταδικάσει στις 24-5-2000 σε 3,5 χρόνια φυλάκιση για ανυποταξία, ενώ είχε αρνηθεί τότε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του Α. Λεσπέρογλου, με συνέπεια να οδηγηθεί στη φυλακή, παρά τον πλημμεληματικό χαρακτήρα του αδικήματος.

Ο ίδιος δέχτηκε με ικανοποίηση τη δικαστική απόφαση. «Αυτό που θέλω τώρα - δήλωσε - είναι να βγω έξω να περπατήσω πραγματικά ελεύθερα. Είκοσι χρόνια περίμενα αυτή τη στιγμή. Αισθάνομαι μια δικαίωση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν γι' αυτό».

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας απάλλαξε τον Α. Λεσπέρογλου από κάθε κατηγορία σε σχέση με την εγκληματική δράση της λεγόμενης «Αντικρατικής Πάλης» το 1985. Επίσης, τελεσίδικα το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο τον έχει αθωώσει για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του αστυνομικού Γ. Ψαρουδάκη στα Εξάρχεια το 1982, ενώ του έχει επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή, για το πλαστό διαβατήριο που χρησιμοποίησε όταν επέστρεψε στην Ελλάδα από την Ολλανδία, όντας φυγόδικος, το Δεκέμβρη του 1999.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ