Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
Ετοιμη να προκαλέσει ... πλημμύρες!

Ο κόμβος Κύμης, της Αττικής Οδού, ήταν ένα από τα σημεία, που προχτές ...πλημμύρισαν
Ο κόμβος Κύμης, της Αττικής Οδού, ήταν ένα από τα σημεία, που προχτές ...πλημμύρισαν
Μπορεί η εταιρία «Αττική Οδός», με χτεσινή της ανακοίνωση, να υποστηρίζει ότι τα τμήματα της λεωφόρου που δόθηκαν στην κυκλοφορία - τα 21 από 63 συνολικά χιλιόμετρα - δεν αντιμετώπισαν προβλήματα από τις πλημμύρες, αλλά αυτό στο οποίο επιμελώς δεν αναφέρεται είναι ότι τα εργοτάξιά της έγιναν και μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερο στο μέλλον αιτία να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές της Αττικής.

Ενώ, λοιπόν, το ΥΠΕΧΩΔΕ χρηματοδότησε την «Αττική Οδό» με πάνω από 60 δισ. δρχ. για παράλληλα αντιπλημμυρικά έργα κατά μήκος της, τα έργα αυτά περιορίζονται στη διευθέτηση των ρεμάτων μόνο στα σημεία διέλευσής της και λίγες εκατοντάδες μέτρα εκατέρωθεν. Η ευθύνη για τη διευθέτηση του υπόλοιπου μήκους των ρεμάτων μετατέθηκε από την κυβέρνηση στους δήμους, χωρίς ωστόσο να τους διαθέσει και τα ανάλογα κονδύλια! Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να διοχετεύονται στα ρέματα πολλαπλάσιες ποσότητες νερού και να κινδυνεύουν ολόκληρες περιοχές με πλημμύρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Θριάσιο, όπου η Αττική Οδός τέμνει τρία ρέματα (Σούρες στην Ελευσίνα, Αγίου Γεωργίου στον Ασπρόπυργο και Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα), οι κάτοικοι του οποίου τρέμουν στο ενδεχόμενο μιας νέας πλημμύρας. Πολύ περισσότερο μάλιστα, που μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή πριν μερικά χρόνια, εκκρεμεί ακόμη η ολοκλήρωση ορισμένων αντιπλημμυρικών έργων που ...έταξε ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό απασχόλησε πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δυτικής Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ