Πέμπτη 17 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ 2019
Στα δύσκολα η Εθνική

Στο Μονπελιέ θα ταξιδέψει η Εθνική βόλεϊ ανδρών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με την κλήρωση για τους ομίλους της τελικής φάσης να φέρνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμέτωπο με ισχυρούς αντιπάλους. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για πρώτη φορά φέτος φιλοξενείται σε τέσσερις χώρες, με τις διοργανώτριες να έχουν τεθεί επικεφαλής ισάριθμων ομίλων.

Η Ελλάδα κληρώθηκε στον Α' όμιλο μαζί με τη διοργανώτρια Γαλλία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία. Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι του κάθε ομίλου. Δεδομένων αυτού και της παρουσίας τριών ισχυρών ομάδων (Γαλλίας, Ιταλίας, Βουλγαρίας), στόχος για την Εθνική σε πρώτη φάση τίθεται να πάρει τις νίκες στους αγώνες με Πορτογαλία και Ρουμανία, που θεωρούνται στα μέτρα της, προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση στην τετράδα.

Β' όμιλος (Βέλγιο - Αντβέρπ): Βέλγιο, Σερβία, Γερμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Αυστρία.

Γ' όμιλος (Σλοβενία - Λιουμπλιάνα): Σλοβενία, Ρωσία, Φινλανδία, Τουρκία, Σκόπια, Λευκορωσία.

Δ' όμιλος (Ολλανδία - Ρότερνταμ και Αμστερνταμ): Ολλανδία, Πολωνία, Τσεχία, Εσθονία, Ουκρανία, Μαυροβούνιο.

Η τελική φάση θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 29 Σεπτέμβρη. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στη Λιουμπλιάνα και ο άλλος στο Παρίσι. Ο μικρός τελικός και ο τελικός θα διεξαχθούν επίσης στη γαλλική πρωτεύουσα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ