Παρασκευή 11 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ημερίδα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων

Ημερίδα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στους δήμους διοργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, την Πέμπτη 17/1 στις 5.30 μ.μ., στο δημαρχείο Περιστερίου (στάση μετρό «Περιστέρι»), με αφορμή τα δεκάδες θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» και τους εκατοντάδες σακατεμένους που μετρά ο κλάδος τα τελευταία χρόνια.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι: Χρήστος Παπάζογλου, ειδικός γιατρός Εργασίας, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Εύη Γεωργιάδου, δρ. μηχανικός Ασφαλείας, μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Βασίλης Οψιμος, τεχνικός επιθεωρητής Εργασίας. Μάκης Τσελέντης, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ και μέλος της Επιτροπής του ΠΑΜΕ για την Υγιεινή και Ασφάλεια.

Τη Δευτέρα 14/1 το Συνδικάτο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την ημερίδα, στις 12 μ., στα γραφεία του (Χρυσάφη 10, Ηλιούπολη).

Πασαρέλα υπουργών και δημάρχων οργανώνει η ΠΟΕ ΟΤΑ

Στο μεταξύ, ημερίδα με ανάλογο θέμα διοργανώνει το πρωί της ίδιας μέρας και η ΠΟΕ ΟΤΑ. Στο πρόγραμμα της ημερίδας, όμως, τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν υπουργοί της κυβέρνησης και εκπρόσωποι των δημάρχων, ενώ οι εργαζόμενοι περιορίζονται στο ρόλο των... κομπάρσων και των χειροκροτητών.

Οπως σημειώνει η ΔΑΣ ΟΤΑ, στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, η πλειοψηφία («Συνδικαλιστική Ανατροπή» και ΔΑΚΕ) παρουσίασε ένα πρόγραμμα εργασιών που περιλάμβανε ως ομιλητές την υπουργό Εργασίας, τον υπουργό Εσωτερικών, τους προέδρους της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ, πλαισιωμένους από την ΠΟΕ ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ, τρεις τεχνικούς Εργασίας και τρεις ιατρούς Εργασίας. «Δηλαδή, όλος ο όγκος της ημερίδας δεν θα είναι από τους εργαζόμενους, αλλά από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της εργοδοσίας», σχολιάζει.

Απέναντι σε αυτήν την πρόταση, η ΔΑΣ αντιπρότεινε «να μειωθεί ο χρόνος ομιλίας των εκπροσώπων της κυβέρνησης και των δημάρχων και να αυξηθεί ο χρόνος ομιλίας των σωματείων», ώστε να μεταφερθεί η εμπειρία από τους χώρους δουλειάς. «"Συνδικαλιστική Ανατροπή" και ΔΑΚΕ όχι μόνο δεν δέχτηκαν τη πρότασή μας, αλλά με λύσσα, που δεν θα περίμενε να ακούσει κανείς, επιτέθηκαν στις δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ λέγοντας ότι θέλουν να μετατρέψουν την ημερίδα σε συνδιάσκεψη», σημειώνει η ΔΑΣ.

«Θέλουν χειροκροτητές της κυβέρνησης και των δημάρχων», καταγγέλλει η ΔΑΣ. Οπως τονίζει μάλιστα, το ζήτημα της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων βρίσκεται στο επίκεντρο επειδή ο κλάδος μετρά 60 νεκρούς και 70 βαριά τραυματίες τα τελευταία χρόνια, λόγω της πολιτικής των κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας των δημάρχων.

«Υπάρχουν ευθύνες και η φωνή των εργατών θα πρέπει να ακουστεί. Αρκετοί νεκροί και αρκετά τα θύματα που θρηνεί ο κλάδος», καταλήγει η ΔΑΣ ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org