Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Πολύνεκρη πυρκαγιά σε λαϊκή συνοικία του Παρισιού

ΠΑΡΙΣΙ.--

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή Σεν Σεν Ντενί του Παρισιού, σε μια 18ώροφη πολυκατοικία στη λαϊκή συνοικία Πωλ Ελυάρ του Μπομπινί. Στα θύματα περιλαμβάνονται μια 20χρονη και δύο κορίτσια ηλικίας 3 ετών το ένα και «μεταξύ 5 και 7 ετών» το δεύτερο. Επίσης, δύο ακόμα άτομα βρίσκονταν σε κώμα και τουλάχιστον τρεις έφηβοι 11, 13 και 17 ετών είχαν τραυματιστεί, σχετικά πιο ελαφρά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα τρία από τα θύματα βρέθηκαν «κοντά ή μέσα στον ανελκυστήρα» και εκτιμάται ότι πέθαναν «δηλητηριασμένες από τους καπνούς».

Η συνοικία Πωλ Ελυάρ έχει πολλές τέτοιες πολυώροφες πολυκατοικίες ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται πολύνεκρες πυρκαγιές. Η «Παριζιέν» έγραψε ότι αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε ξανά την τελευταία βδομάδα, προκαλώντας το θάνατο δύο ακόμα ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 13. Τον Ιούνη του 2016 είχαν χάσει τη ζωή τους 5 άτομα σε αντίστοιχο περιστατικό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ