Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Να αποδοθούν ευθύνες για το αντιδραστικό «ρητό» στο στρατόπεδο

Η δημοσιοποίηση της αναγραφής «ρητού» με την υπογραφή χιτλερικού στρατάρχη, σε τοίχο στρατοπέδου στο Μανταμάδο της Λέσβου, ξεσήκωσε αντιδράσεις. Προκάλεσε δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση τόσο στους κατοίκους της περιοχής, όσο και γενικότερα. Η ενέργεια αυτή είχε αποτέλεσμα να εκδοθούν πάρα πολλές ανακοινώσεις και ψηφίσματα από μαζικούς φορείς, που καταδίκαζαν το απαράδεκτο γεγονός.

Η κυβέρνηση προσπάθησε αρχικά να υποβαθμίσει το γεγονός, χαρακτηρίζοντάς το τυχαίο. Ταυτόχρονα όμως αυτό το «ρητό» είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ, μαζί με άλλα αποφθέγματα. Αντίστοιχα χρειάζεται να σβηστεί και από την ιστοσελίδα.

Στη συνέχεια και λόγω της διάστασης που πήρε το περιστατικό, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε εντολή να διενεργηθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση σχετικά με την αναγραφή του «ρητού». Την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει εντός των στρατοπέδων, πολύ περισσότερο για την αναγραφή συνθημάτων σε τοίχους στρατοπέδων, την έχει αποκλειστικά ο διοικητής του στρατοπέδου. Αυτό το ξέρουν όλοι και πρέπει να παρθούν μέτρα. Η κυβέρνηση και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν επίσης ευθύνη διότι επιτρέπουν να εκδηλώνονται τέτοιου είδους συμπεριφορές και ενέργειες μέσα στα στρατόπεδα.

Επίσης, η κυβέρνηση έχει όλη την ευθύνη για να μην τιμωρηθεί με κανέναν τρόπο ο φαντάρος. Οπως έχει ο κάθε φαντάρος δικαίωμα, διαμαρτυρήθηκε για το απαράδεκτο γεγονός. Εξάλλου, ακόμα και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι οι φαντάροι διατηρούν όλα τα δικαιώματα που απορρέουν για όλους τους πολίτες από το Σύνταγμα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ