Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Πρόταση για κινητοποιήσεις για τους διορισμούς

Πρόταση για κινητοποίηση στις 20 Δεκέμβρη, στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, καταθέτει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) στα ΔΣ ΕΛΜΕ και Συλλόγων Δασκάλων - Νηπιαγωγών, με αφορμή τις διαρροές στον Τύπο ότι το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει στις 19 Δεκέμβρη τον τρόπο διορισμού εκπαιδευτικών.

Η ΑΣΕ σημειώνει ότι η συζήτηση για τα λεγόμενα κριτήρια διορισμών είναι παγίδα και ότι «τα όποια κριτήρια ανακοινωθούν (ακαδημαϊκά, κοινωνικά, ταβάνι στην προϋπηρεσία) θα είναι λαιμητόμος των δικαιωμάτων, της προϋπηρεσίας και των πτυχίων μας. Θα οδηγήσουν σε απολύσεις συνάδελφων και σε ανακύκλωση της ανεργίας. Καμία αυταπάτη - καμία αναμονή! Δεν αντέχουμε άλλη κοροϊδία και άλλο εμπαιγμό! Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών», είναι η απαίτηση που προβάλλει η ΑΣΕ, που σχολιάζει επίσης και την ημερομηνία που φαίνεται να επιλέγει η κυβέρνηση γι' αυτές τις ανακοινώσεις, που είναι δυο μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές, μέρες που όπως λέει η ΑΣΕ, «οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας θα διασχίζουν και πάλι τη χώρα, επιστρέφοντας στον τόπο καταγωγής τους, για να περάσουν λίγες μέρες με τους δικούς τους, μετά από πολύμηνη διάλυση των οικογενειών τους για πολλοστή χρονιά».

Η ΑΣΕ καλεί τα σωματεία των εκπαιδευτικών σε αγωνιστική ετοιμότητα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και επίσης καλεί τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να συνεδριάσουν έκτακτα και να συζητήσουν το ζήτημα της 24ωρης απεργιακής απάντησης του κλάδου στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ