Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Σονάτα του Σεληνόφωτος»

Το εμβληματικό έργο του μεγάλου Ελληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου, «Σονάτα του Σεληνόφωτος», έγινε θεατρικός μονόλογος από τον σκηνοθέτη - που παίζει και το βουβό πρόσωπο της παράστασης - Νίκο Κατράκη, σε μια ατμοσφαιρική παράσταση η οποία ξαναπαρουσιάζεται από τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 18.00, στο «Από Μηχανής» Θέατρο - Κάτω Σκηνή (Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, πλησίον Μετρό, τηλέφωνο 210 523 2097).

Το έργο είναι μια κατάθεση ψυχής της ηρωίδας, μιας ηλικιωμένης γυναίκας που υποκινείται από την παρουσία στο χώρο ενός νέου άνδρα, ο οποίος παραμένει καθ' όλη τη διάρκεια του έργου βουβός και απαθής, υπογραμμίζοντας έτσι την πάλη των διαφορετικών γενεών.

Βασικό θέμα του έργου είναι η καταλυτική δράση του χρόνου και των συνεπειών του σε όσους δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν... Αλλα θέματα που θίγονται στην παράσταση είναι η φθορά, η μοναξιά, η ελευθερία, ο έρωτας, η καταπίεση της γενετήσιας ορμής, ο θάνατος, η ποίηση και βέβαια ο άνθρωπος ως κοινωνική ύπαρξη.

Η Εφη Παπαθεοδώρου μέσα από μία γκάμα συναισθημάτων και έκφρασης «ντύνεται» την αστή ηλικιωμένη κυρία που δεν τολμά να αγγίξει τον νέο, και με τις συγκινητικές ονειροφαντασίες, τις αρνήσεις, τις θύμησες και τις διηγήσεις της μεταφέρει επί σκηνής έναν ολόκληρο κόσμο, μεστό από συμβολισμούς και νοήματα... Μάλιστα, αποκαλύπτεται και η εξαιρετική φωνή της, καθώς σε κάποιο σημείο της παράστασης ερμηνεύει ένα παλιό γαλλικό τραγούδι! Μέσα σε όλα αυτά, ακούγεται και η αφήγηση του αξέχαστου Μηνά Χατζησάββα.

Γενική είσοδος 10 ευρώ, ελεύθερη είσοδος για ανέργους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org