Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου» στο «Βαφείο»

Μετά τη ζεστή ανταπόκριση του κόσμου, επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά το έργο «Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου», της Αννας Ετιαρίδου, από την ομάδα «Πλάνη», που ανεβαίνει κάθε Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 18.30 στο Θέατρο «Βαφείο» - «Λάκης Καραλής» (Αγίου Ορους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115, στάση Μετρό «Κεραμεικός»).

Ελλάδα 1957. Δεκαπενταύγουστος. Εξι γυναίκες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, δουλεύουν σ' ένα μικρό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας και κατοικούν στις ετοιμόρροπες παράγκες που τους παραχωρεί ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου. Τρόμος επικρατεί στην καθημερινότητά τους, καθώς στην παραμικρή αντίδραση απέναντι στο αφεντικό διακυβεύεται η παραμονή τους στο εργοστάσιο και στη στέγη που τους προσφέρει. Ωσπου μια σειρά από αναπάντεχα γεγονότα φέρνουν τις έξι εργάτριες σε αδιέξοδο και ο μόνος δρόμος που τους μένει είναι η κατά μέτωπο σύγκρουση με το αφεντικό. Στη διάρκεια ενός έτους, η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη και μέχρι τον επόμενο Δεκαπενταύγουστο, τίποτα δεν είναι το ίδιο...

Σκηνοθεσία: Κώστας Δελακούρας.

Ερμηνεύουν: Αννα Ετιαρίδου, Γιάννα Σκουλικάρη, Αννα Πλουμίδου, Ηλιάνα Νικολοπούλου, Κατερίνα Μητρούση, Χαρά Καραβασιλείου και Κώστας Δελακούρας.

Πρωτότυπη μουσική: Σέργιος Τελλής.

Βοηθός σκηνοθέτη: Ράνια Κονδύλη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org