Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο καιρός των χρυσανθέμων» για λίγες μόνο παραστάσεις

Ο Δ. Κουτσούμπας με τις Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου και Αλίνα Κωτσοβούλου
Ο Δ. Κουτσούμπας με τις Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου και Αλίνα Κωτσοβούλου
«Ο καιρός των χρυσανθέμων» ανεβαίνει στο Θέατρο «Αλφα.Ιδέα», για λίγες μόνο παραστάσεις: Δευτέρα 10 και 17/12 και Παρασκευή 7, 14 και 21/12, στις 18.00.

Την παράσταση παρακολούθησε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με βάση το πρώτο ομότιτλο, βραβευμένο μυθιστόρημα του Μάνου Ελευθερίου, η συγκεκριμένη θεατρική διασκευή φωτίζει την πρωταγωνίστρια της εποχής, Ευαγγελία Παρασκευοπούλου, τον ίδιο τον συγγραφέα, αλλά και τον Σαίξπηρ αυτοπροσώπως, που μπαίνει στα παρασκήνια μιας παράστασης όπου διαδραματίζονται διαχρονικές σκηνές της θεατρικής καθημερινότητας.

Η ιστορία ξεκινά το χειμώνα του 1896 στην Ερμούπολη της Σύρου, που βαδίζει προς τη δύση της ένδοξης ιστορίας της. Τότε καταφθάνει ο θίασος της Ευαγγελίας Παρασκευοπούλου για μια παράσταση στο Θέατρο «Απόλλων». Ο θίασος θα γευματίσει στο μέγαρο των Πινά, μιας παλαιάς οικογένειας που έχει χάσει πια την αίγλη και τα πλούτη της. Ξεπεσμένοι αριστοκράτες και ηθοποιοί μπλέκονται σε ένα σκηνικό θαυμάτων, όπου μυστικά βγαίνουν στο φως, θεατρικά λόγια απευθύνονται σαν βέλη, άριες ακούγονται για πρώτη φορά από το γραμμόφωνο και η αγάπη θριαμβεύει, μεταφέροντάς μας σε μια εποχή που έφυγε ανεπιστρεπτί.

Παίζουν (αλφαβητικά): Κώστας Κάππας, Αλίνα Κοτσοβούλου, Δημήτρης Μαύρος, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Ολυμπία Σκορδίλη, Γιώργος Ψάλτου. Μαζί τους ο Στέλιος Γούτης και η Ειρήνη Κονίδου.

Θεατρική διασκευή: Αλίνα Κοτσοβούλου - Κίρκη Καραλή. Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή. Art direction - σκηνικός χώρος: Σέργιος Κο. Κίνηση: Κωνσταντίνος Παπανικολάου. Ενδυματολογία: Μαργαρίτα Κωνσταντινίδου. Βεστιάριο: Εθνικό Θέατρο. Σχεδιασμός φωτισμών: Αλεξ Αλεξάνδρου. Ηχητικό περιβάλλον: Αλέξανδρος Κόνιαρης. Μουσική και στίχοι τραγουδιών παράστασης: Αλίνα Κοτσοβούλου. Βοηθός σκηνοθέτη: Κλάιβ Σάρτζεντ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org