Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτιστικές διαδρομές στη Νίκαια

Με τον «Ορέστη» από το Εθνικό Θέατρο, ξεκινά (1/9) ο β' κύκλος πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Νίκαιας
Με τον «Ορέστη» από το Εθνικό Θέατρο, ξεκινά (1/9) ο β' κύκλος πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Νίκαιας
Με το Εθνικό Θέατρο και την παράσταση «Ορέστης», ξεκινά την 1η Σεπτέμβρη στο Κατράκειο ο Β' κύκλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Νίκαιας και το Πνευματικό του Κέντρο. Θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, βραδιές με μουσική, παραστάσεις καραγκιόζη κ.ά. συνθέτουν μια ιδιαίτερη πολιτιστική πρόταση για τις πρώτες φθινοπωρινές μέρες. Εχοντας ως στόχο να έρθει σε επαφή το πλατύ κοινό με την πολιτιστική δημιουργία, πολλές από τις εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο. Ξεχωριστή στιγμή στο πρόγραμμα, τα εγκαίνια στις 22/9 (7μ.μ.) του Εργαστηρίου Χαρακτικής του δήμου Νίκαιας (Π.Ράλλη 182), το οποίο οργανώνεται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Ενα «όνειρο ζωής» για τους εικαστικούς δημιουργούς, που βρίσκει φιλόξενη στέγη στο δήμο Νίκαιας. Η βραδιά των εγκαινίων θα κλείσει με Σμυρναίικα και Μικρασιάτικα τραγούδια με την Αννα Τσουκαλά.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Στις 2/9 (Δημοτικό κηποθέατρο Νίκαιας, 9μ.μ.), «Μια Πόλη στα Σύννεφα». Διασκευή για παιδιά από τους «Ορνιθες» του Αριστοφάνη. Είσοδος ελεύθερη. Στον ίδιο χώρο στις 3/9, 9μ.μ.) το θέατρο Μεταξουργείο παρουσιάζει «Το Γάλα» με την Αννα Βαγενά. Ακολουθεί (4/9, 9μ.μ., Δημοτικό κηποθέατρο, «Ο Γάμος του Μπάρμπα Γιώργου» του Ευγένιου Σπαθάρη από το «Σκιών Καμώματα - Ξυπόλυτο Τάγμα», με τον Τάκη Βαμβακίδη. Είσοδος ελεύθερη. Στις 7/9 (Δημοτικό κηποθέατρο, 9μ.μ.) θα παρουσιαστεί, με ελεύθερη είσοδο, «Το Καταραμένο Φίδι». Μουσικοθεατρική παράσταση του Μ. Χατζιδάκι με το κιθαριστικό Σύνολο «GUITARTE».

Στο Κατράκειο Θέατρο (8/9, 9μ.μ.), το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει τη «Λυσιστράτη», ενώ στις 10/9 (Δημοτικό κηποθέατρο, 9μ.μ.), οι μικροί μας φίλοι μπορούν να απολαύσουν «Τα Μαγικά Μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά από την Παιδική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου. Ακολουθεί (11/9, Κατράκειο, 9μ.μ.) το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής με το έργο «Η δικαιοσύνη του Κάλχα». Είσοδος ελεύθερη. Στις 12/9, στο Δημοτικό κηποθέατρο, συναυλία λαϊκού και έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με τον Σπύρο Αρσένη. Είσοδος ελεύθερη. Στον ίδιο χώρο (15/9, 9μ.μ.) φιλοξενείται, με ελεύθερη είσοδο, η θεατρική παράσταση Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Πειραιά, «Ο μικρός πρίγκιπας» σε διασκευή Μ. Κουγιουμτζή.

Στο Δημοτικό κηποθέατρο Νίκαιας (9μ.μ.) ακολουθούν με είσοδο ελεύθερη: 17/9: «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή από τη Θεατρική Σκηνή Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ελευσίνας. 19/9: Συναυλία Κρητικής Παραδοσιακής Μουσικής με τον Γιάννη Κακλή και τον Γιώργο Χαλκιαδάκη. 20/9: «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Πρόοδος». 21/9: Συναυλία σε ροκ και έντεχνο ύφος με τον Στέργιο Νταουσανάκη. 23/9: «WALL JAZZ Μελωδίες» από το Quarteto του Αλέκου Βρέτου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 25/9 (9μ.μ.) στο Κατράκειο με συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ