Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι προτεραιότητες των ομίλων σφραγίζουν το ΠΔΠ 2021 - 2027

Στη συζήτηση για το νέο «Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο 2021 - 2027», τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ στο πλαίσιο του οποίου υλοποιούνται μεταξύ άλλων τα προγράμματα ΕΣΠΑ, παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Και αυτό το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο σφραγίζεται από τις προτεραιότητες των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών ομίλων, σε ανταγωνισμό με αντίστοιχους αμερικανικούς, κινεζικούς κ.λπ., την ευελιξία του σε αναμενόμενες νέες κρίσεις, σε βάρος πάντα των λαών.

Χαρακτηριστική η μείωση των κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, σε ζημία όχι των μεγάλων αλλά των μικρών αγροτών.

Η αυξημένη επιδότηση επιχειρηματικών ομίλων, κλάδων προτεραιότητας στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, της πολιτικής γειτονίας με αιχμή την παρέμβασή τους στην Αφρική.

Οσα αναφέρονται στον οδοστρωτήρα των εργασιακών δικαιωμάτων, τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Πυλώνα και την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, σημαίνουν επιδότηση επιχειρήσεων, γενίκευση της "ευέλικτης" απασχόλησης, δουλειά των συνταξιούχων μέχρι το θάνατο.

Καταργείται η αρχή της ομοφωνίας. Ενισχύονται αδρά οι στρατιωτικές δαπάνες και η καταστολή, οι μηχανισμοί επέμβασης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την προώθηση των αντιλαϊκών "θεμελιωδών αρχών της Ενωσης", ενώ σχεδιάζονται νέοι αντιλαϊκοί φόροι για την ενίσχυση των ιδίων πόρων της Ενωσης.

Συμπέρασμα: Νέα δεινά περιμένουν τους λαούς. Διέξοδος: Η πάλη τους ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τα μονοπώλια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ