Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοινός τους στόχος η αντιλαϊκή «σταθερότητα» και το μακιγιάζ σε ένα σάπιο σύστημα

Φιλολαϊκές αλλαγές και ανατροπές φέρνει μόνο η μαζική, λαϊκή συνειδητή δράση

  • Δ. Κουτσούμπας: Οι στόχοι της συνταγματικής αναθεώρησης είναι βαθιά αντιδραστικοί. Κάλπικα τα περί «λαϊκής κυριαρχίας» στις συνθήκες της ταξικής εκμετάλλευσης. Παραπλανητικά τα περί καταπολέμησης της διαφθοράς και «συμμετοχικής δημοκρατίας». Επιδιώκεται η θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος από την προοπτική ανόδου της ταξικής πάλης.
  • Τα πάμπολλα γενικόλογα άρθρα διακηρύσσουν μια σειρά δικαιώματα, τα οποία υπονομεύονται στην πράξη με ρήτρες, «παραθυράκια», εξαιρέσεις και εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους.
  • Κυβέρνηση - ΝΔ και άλλα κόμματα συναντώνται στην αναστήλωση του κύρους του αστικού πολιτικού συστήματος.
  • Το ΚΚΕ, με βάση τις θέσεις του, θα πάρει μέρος στη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, συγκεντρώνοντας την προσοχή είτε στην κατάργηση, είτε στη θετική τροποποίηση άρθρων που αφορούν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, την κατάργηση αντιδημοκρατικών διατάξεων κ.ά.
  • Το αστικό κράτος δεν ηθικοποιείται, δεν γίνεται προοδευτικό, ούτε ουδέτερο ταξικά. Ετσι είναι και το Σύνταγμα. Αλλάζουν ριζικά, ανατρέπονται σε ριζοσπαστική, προοδευτική, εργατική κατεύθυνση, με τη μαζική, λαϊκή συνειδητή δράση.

ΣΕΛ.  4   -   8

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ