Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Κινητοποίηση συνδικάτων ενάντια στη νοθεία στο Εργατικό Κέντρο

Από τη χτεσινή κινητοποίηση συνδικάτων και εργαζομένων στο Ηράκλειο
Από τη χτεσινή κινητοποίηση συνδικάτων και εργαζομένων στο Ηράκλειο
Με συνθήματα όπως «Εμπρός για συνδικάτα των εργατών - Οχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών» και «Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», συνδικάτα του Ηρακλείου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, καταγγέλλοντας τις αντικαταστατικές και... fast track διαδικασίες διεξαγωγής του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου του ΕΚΗ, που άρχισε χτες το απόγευμα.

Εργαζόμενοι, μέλη των συνδικάτων, κρατώντας πανό που ανέγραφε «Συνδικάτα ταξικά - Οχι κυβερνητικά», αρχικά συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο Γεωργιάδη και στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν στο Εργατικό Κέντρο, στο πλαίσιο του καλέσματος των ταξικών δυνάμεων για μαζική παρουσία στο ΕΚΗ, «ώστε να γίνει το συνέδριο του ΕΚΗ υπόθεση των εργαζομένων του Ηρακλείου».

Στο σχετικό κάλεσμα υπογραμμιζόταν η ανάγκη «οι εργαζόμενοι και τα σωματεία να δώσουν τη μάχη για ένα συνέδριο ανοιχτό, δημοκρατικό, που θα συζητήσει τα πραγματικά προβλήματα, ένα συνέδριο υποδομής για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ένα συνέδριο χωρίς νόθους αντιπροσώπους, που θα έχει προκύψει μέσα από διαδικασίες όπως ορίζει το καταστατικό του ΕΚΗ».

Ωστόσο, παρά τις συγκεκριμένες καταγγελίες για τις μεθοδεύσεις νοθείας και αλλοίωσης της βούλησης των εργαζομένων, τις οποίες κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες η ΔΑΣ και τις επανέλαβε και χτες ο εκπρόσωπός της κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού προχώρησαν στη «νομιμοποίηση» της συντριπτικής πλειοψηφίας των νόθων αντιπροσώπων, στήνοντας άλλο ένα συνέδριο εκφυλισμού.

Θυμίζουμε πως η ΔΑΣ είχε καταγγείλει μεταξύ άλλων ότι: Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΗ αρνήθηκε να συνεδριάσει η διαπαραταξιακή επιτροπή για να ελέγξει τα πρακτικά των σωματείων και να καθοριστεί το Σώμα του συνεδρίου. Τα μέλη της διοίκησης δεν έλαβαν γνώση ούτε για τον αριθμό των σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, ούτε ποιους αντιπροσώπους αυτά είχαν εκλέξει. Η πλειοψηφία δεν απάντησε ούτε για τις καταγγελίες για τα σωματεία που δεν έχουν κάνει αρχαιρεσίες από το 2012 και 2013, ούτε για τις περιπτώσεις εκλεγμένων συνδικαλιστών - μελών της διοίκησης του ΕΚΗ που είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι...


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org