Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Απεργία στη CYTA και στάση εργασίας στη «Vodafone»

Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη CYTA (εξαγοράστηκε από τη «Vodafone»), αντιδρώντας στο χτύπημα δικαιωμάτων τους. Για σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων «Vodafone»-«360 Connect» και λοιπών θυγατρικών έχει κηρύξει στάση εργασίας συντονίζοντας «την πάλη μας (...) σαν μια πρώτη απάντηση στην επίθεση της εργοδοσίας». Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής.

Η «Ταξική Ενότητα» στο επιχειρησιακό σωματείο της CYTA επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι «δεν μπορούμε να ζούμε με το άγχος αν θα περάσουμε συνέντευξη για το τάδε ή το δείνα τμήμα και να προσπαθούν να μας πείσουν πως μόνο αν είμαστε αρκετά ικανοί θα έχουμε "μια θέση στον ήλιο", αλλιώς μας περιμένει η ανεργία. Αυτή δεν είναι και δεν πρέπει να είναι η δικιά μας λογική!

Την αναμονή και την ατομική λύση η εργοδοσία την καλλιεργεί. Και μια χαρά την ενισχύουν οι δυνάμεις της πλειοψηφίας του ΔΣ, που αντί να βγουν μπροστά και αποφασιστικά στις εξελίξεις, με συσκέψεις και περιοδείες να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων, αρέσκονται σε απλά mail ενημερωτικού χαρακτήρα και σε κούφια καλέσματα για αγώνα. Ξεπερνάμε τα εμπόδια που μπαίνουν στις διεκδικήσεις μας!

(...) 8 Νοέμβρη απεργούμε! Απαντάμε στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών. Δίνουμε απεργιακή απάντηση αντάξια της επίθεσης που δεχόμαστε. Απέναντι στη λογική του συντεχνιασμού, να παλεύουμε μόνο για τα δικά μας προβλήματα. Τέτοιες λογικές μόνο απογοήτευση μπορούν να σπείρουν».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org