Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΒ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγελία για την καλλιέργεια - επεξεργασία «φαρμακευτικής» κάνναβης

Σε σχέση με την απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Ολοκληρωμένη μονάδα καλλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης» της ισραηλινής εταιρείας «Τikun olam» στην περιοχή «Λούτσα Παπά» Eξαμιλίων του δήμου Κορινθίων, η ΚΟΒ Υγείας της Τομεακής Επιτροπής Κορινθίας του ΚΚΕ δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεση στην πραγματοποίηση αυτού του έργου και προειδοποιεί τον εργαζόμενο λαό της Κορινθίας για τις συνέπειες.

Η ανακοίνωση της ΚΟΒ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«H συγκεκριμένη επένδυση έρχεται κατόπιν της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή την 1η Μάρτη του 2018 με το οποίο δίνεται η δυνατότητα καλλιέργειας και παραγωγής προϊόντων κάνναβης για ιατρική χρήση. Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το καταψήφισε το ΚΚΕ ενώ υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι, Δημοκρατική Συμπαράταξη και καταψήφισαν Νέα Δημοκρατία, Ενωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή για δευτερεύοντες λόγους αλλά χωρίς να διαφωνούν με τις στοχεύσεις του.

Πρόκειται για επένδυση που δεν γίνεται από ενδιαφέρον για την υγεία του λαού. Η νομιμοποίηση της "φαρμακευτικής" κάνναβης αποτελούσε επιδίωξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθόσον είναι γνωστό ότι αποτελεί πεδίο υψηλής κερδοφορίας. Μόνο το 2013 καταναλώθηκαν παγκοσμίως 11.500 τόνοι. Ομως, η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταλήξει σε συμπέρασμα για τα πιθανά οφέλη που υπόσχονται οι υποστηρικτές της "φαρμακευτικής" κάνναβης. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε έκθεσή του το 2015 επισημαίνει παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως ότι ο αριθμός των μελετών που υπάρχουν δεν είναι αρκετός, ενώ αρκετές μελέτες έχουν σοβαρά ελλείμματα αξιοπιστίας. Αναφέρεται η ανάγκη αξιολόγησης της ουσίας για "τους κινδύνους σοβαρών παρενεργειών όπως οι γενικές ψυχιατρικές διαταραχές, η κατάθλιψη, η σύγχυση, η κατάχρηση και η εξάρτηση". Η αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής απαγορεύει ρητά οποιαδήποτε χρήση ιατρικής κάνναβης πριν την ηλικία των 21 χρόνων.

Το κύριο είναι ότι με πρόσχημα τη θεραπευτική δράση της κάνναβης επιδιώκεται η νομιμοποίηση της χρήσης της και για ψυχαγωγικούς σκοπούς και προσωπική χρήση. Καλλιεργούν τη "ναρκω-κουλτούρα", οργανώνουν φεστιβάλ και ημερίδες, όπως το πρόσφατο (yes we can-nabis) που οργάνωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή των υπουργών Αχτσιόγλου και Ξανθού. Αρωγοί σ' αυτήν την προσπάθεια είναι και διάφοροι σύλλογοι ασθενών που συνδιοργανώνουν τέτοια φεστιβάλ».

Τέλος, η Οργάνωση καλεί το λαό της Κορινθίας, τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να ποτίσουν τη νέα γενιά και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο με το δηλητήριο της ναρκω-αντίληψης. «Να δουν αυτήν την εξέλιξη σαν το προτελευταίο σκαλοπάτι για την πλήρη απελευθέρωση της κάνναβης για προσωπική χρήση. Να αποδοθούν οι ευθύνες σ' όλους όσοι οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση. Εξω τα μονοπώλια από το χώρο της Υγείας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση ενάντια στα ναρκωτικά στον Κορυδαλλό(26/6/2019)
Ξεκίνησαν οι μπίζνες με την καλλιέργεια κάνναβης(2/11/2018)
Κανναβο-μπίζνες(5/6/2018)
«Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά»(21/11/2017)
Με «λαγούς» και αντιδραστικά ιδεολογήματα δρομολογεί τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών(17/10/2017)
«Ντίλερς» του κεφαλαίου(14/10/2017)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org