Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Συνεχίζονται οι αγώνες ενάντια στα «καζάνια του θανάτου» των εταιρειών πετρελαιοειδών

Από κινητοποιήσεις ενάντια στα καζάνια στο Πέραμα
Από κινητοποιήσεις ενάντια στα καζάνια στο Πέραμα
Το σύνθημα «Εξω τα καζάνια του θανάτου» ήχησε και το πρωί της περασμένης Παρασκευής στην εργατούπολη του Περάματος, από εργαζόμενους, γονείς, μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, στη διάρκεια της δυναμικής αγωνιστικής κινητοποίησης που διοργάνωσαν η Ενωση Γονέων Συλλόγων Περάματος και η Αγωνιστική Επιτροπή Κατοίκων Περάματος.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης έγινε συγκέντρωση αρχικά στην κεντρική πλατεία (Ηρώων) του Περάματος. Από την πλευρά της Αγωνιστικής Επιτροπής Κατοίκων, που έχει συγκροτηθεί ενάντια στα καζάνια, η Μαρία Δελλή, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, επισήμανε ότι «δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τον καρκίνο και το θάνατο», τονίζοντας την επιβάρυνση που έχουν στον οργανισμό τα αέρια που βγάζουν τα καζάνια, ενώ ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι ορατός ο κίνδυνος πυρκαγιάς που θα μετατρέψει ολόκληρο το Πέραμα και τις γύρω περιοχές σε κρανίου τόπο. Τόνισε ότι οι αιτίες της πυρκαγιάς στο Μάτι και οι 99 νεκροί χτυπάνε ακόμα πιο έντονα την καμπάνα του κινδύνου. «Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί την ασφάλεια στον τόπο που ζούμε, εργαζόμαστε, και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας; (...) Τα πάντα σε αυτό το σάπιο σύστημά τους, ακόμα και η ζωή μικρών παιδιών, υπολογίζονται κάθε φορά με το αν κάθε τι που ξοδεύεται στηρίζει και φέρνει κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους».

Κάλεσε σε ακόμα πιο αποφασιστική οργάνωση της πάλης με σταθμό την απεργία στις 14 Νοέμβρη.

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του 15μελούς του 3ου Γυμνασίου Περάματος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Σχολείων Περάματος, Ξάνθος Γερμανάκος. «Δεν είναι δυνατόν το έτος 2018 να παραμένουν 140 βόμβες, σε μια πόλη με 3 Γυμνάσια, 3 Λύκεια, 7 Δημοτικά και πολλά Νηπιαγωγεία και 30 χιλιάδες ανθρώπους πληθυσμό. Δεν είναι δυνατόν να μη ζούμε σε μία πόλη καθαρή, με πράσινο και ελεύθερους χώρους, να μπορούμε να αθλούμαστε και να διασκεδάζουμε. Απαιτούμε να φύγουν τώρα τα καζάνια και να αναδασωθεί η περιοχή. Διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει και θα το πετύχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με συνθήματα όπως «Ανάπτυξη στο Πέραμα είναι τα παιδιά του και όχι τα καζάνια του θανάτου», «Πρόσβαση στη θάλασσα από όλες τις πλευρές, έξω από την πόλη μας οι δεξαμενές» και με προμετωπίδα το πανό των Λυκείων που ανέγραφε «Εξω τα καζάνια του θανάτου από την πόλη μας» ξεκίνησαν μαχητική πορεία, στους κεντρικούς δρόμους έως τη μάντρα των καζανιών, που με τη ζωντάνια των παιδιών ξεσήκωσε την πόλη στο πόδι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ