Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Διευρύνεται συνεχώς με νέες αποφάσεις το απεργιακό μέτωπο της 14ης Νοέμβρη

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστικών οργανώσεων ενάντια στην υπονόμευση των αγώνων από την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ

Από τις πρωτοβουλίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας μέσα σε εργοτάξια μπροστά στην απεργία στις 14 Νοέμβρη
Από τις πρωτοβουλίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας μέσα σε εργοτάξια μπροστά στην απεργία στις 14 Νοέμβρη
Διευρύνεται κάθε μέρα με νέες αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων το μέτωπο για την απεργία στις 14 Νοέμβρη που οργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, δίνοντας απάντηση στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου.

Προτάσσοντας την πάλη για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με δικαιώματα και αυξήσεις μισθών, εντείνουν τη δραστηριότητά τους, με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις, αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κλάδους και χώρους δουλειάς, προκειμένου η επιτυχία της απεργίας να γίνεται υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.

Συνέντευξη Τύπου από το ΠΑΜΕ έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ

Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, εκπροσωπώντας δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που δίνουν τη μάχη της απεργίας, θα παραχωρήσει σήμερα στις 11.45 π.μ. συνέντευξη Τύπου έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ, κάνοντας καθαρό ότι δεν θα ανεχτεί την υπονόμευση των αγώνων από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η διοίκηση της οποίας θα συνεδριάζει την ίδια ώρα.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, «18 Εργατικά Κέντρα (όπως το ΕΚΑ, το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας), 12 Ομοσπονδίες και 212 Σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχουν πάρει μέχρι τώρα απόφαση για απεργία στις 14 Νοέμβρη, γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή του άθλιου νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου. Η εργατική τάξη δεν μπορεί να ανεχτεί από την πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ την υπονόμευση και το μπλοκάρισμα των αγώνων, την προσπάθεια νοθείας που είναι σε εξέλιξη μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ το Μάρτη του 2019 σε τουριστικό θέρετρο στην Καλαμάτα. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τους εργοδότες μέσα στα σωματεία και στην ίδια τη ΓΣΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έχει απαιτήσει να είναι ανοιχτή η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ και έχει καλέσει τους εκλεγμένους συνδικαλιστές σε Διοικητικά Συμβούλια Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων να πάρουν μέρος, διατρανώνοντας την απόφαση των συνδικάτων για απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Νοέμβρη, απέναντι στη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της απέρριψε την πρόταση της ΔΑΣ για κήρυξη πανεργατικής απεργίας τον Νοέμβρη.

Ομοσπονδίες και Συνδικάτα απαιτούν την κήρυξη πανεργατικής απεργίας

Κάλεσμα ενάντια στην υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ απευθύνουν και μια σειρά Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, καλώντας σε συμμετοχή στη σημερινή Ολομέλεια της Συνομοσπονδίας και απαιτώντας την προκήρυξη πανεργατικής απεργίας για τις 14 Νοέμβρη.

Μεταξύ αυτών, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καλεί τα σωματεία «να ενισχύσουν το απεργιακό ρεύμα που έχει δημιουργηθεί» και υπογραμμίζει πως «ο αγώνας μας μπορεί να δυσκολέψει την κυβέρνηση, τη μεγαλοεργοδοσία και τις δυνάμεις που στηρίζουν την αντεργατική πολιτική. Μπορεί να φέρει αποτελέσματα».

Να δώσουν το «παρών» στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ και στη συνέντευξη Τύπου έξω από τα γραφεία της καλεί τους εκλεγμένους συνδικαλιστές του κλάδου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), απαιτώντας από την ΓΣΕΕ «να σταματήσει την υπονόμευση των αγώνων» και υπογραμμίζοντας πως «οι διαδικασίες του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου δεν μπορεί να είναι κρυφές και μακριά από τους εργαζόμενους».

Να κηρύξει η ΓΣΕΕ πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Νοέμβρη απαιτεί με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η οποία, όπως σημειώνει, ήδη δραστηριοποιείται για τη διεκδίκηση της υπογραφής ΣΣΕ και χαιρετίζει τα σωματεία - μέλη της που παίρνουν απεργιακές αποφάσεις.

«Να παρθεί απόφαση για απεργία στις 14 Νοέμβρη» και να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ καλεί και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής. Ταυτόχρονα, το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν την πλειοψηφία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην Ομοσπονδία Μετάλλου (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ), που στην προχτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης απέρριψαν την πρόταση για προκήρυξη απεργίας στις 14 Νοέμβρη.

Νέες απεργιακές αποφάσεις από Εργατικά Κέντρα

Στο μεταξύ, δυναμώνει συνεχώς το απεργιακό μέτωπο με νέες αποφάσεις Εργατικών Κέντρων για κήρυξη απεργίας στις 14 Νοέμβρη.

Ομόφωνη απόφαση για 24ωρη απεργία στις 14/11 πήρε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, μετά από πρόταση της «Ταξικής Ενότητας». Στη συνεδρίαση, οι συνδικαλιστές της «Ταξικής Ενότητας» υπογράμμισαν την ανάγκη «να μην περάσει η απεργία ως μια τυπική διαδικασία, αλλά να οργανωθεί μέσα στους χώρους δουλειάς, με συλλογικές διαδικασίες. Να εκφραστεί η απεργία απέναντι στην ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και την υποταγή. Να μην περάσει η τρομοκρατία της εργοδοσίας μέσα στους χώρους δουλειάς». Στο πνεύμα αυτό, καλεί «όλα τα σωματεία του νομού να οργανώσουν την προκηρυγμένη και από το δευτεροβάθμιο όργανο απεργία στο χώρο ευθύνης του το καθένα».

Αντίστοιχη απόφαση για απεργία στις 14 Νοέμβρη πήρε και το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, μετά από σχετική πρόταση που κατέθεσε η ΔΑΣ και κάτω από την αγωνιστική πίεση σωματείων του Εργατικού Κέντρου, που ζητούσαν την προκήρυξη απεργίας. Η επιτυχία της απεργίας βέβαια είναι υπόθεση των εργαζομένων και των ταξικών σωματείων, καθώς, όπως καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου, παρά την απόφαση που πάρθηκε, δεν έχει βγάλει ούτε ανακοίνωση για την απεργία και ουσιαστικά επιχειρεί να την «θάψει». Απέναντι σε αυτήν την υπονόμευση, συνδικάτα του νησιού εντείνουν τις προσπάθειες για την επιτυχία της απεργίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων οργανώνει την Κυριακή 4/11 έκτακτη Γενική Συνέλευση, στο Εργατικό Κέντρο.

Καθημερινή δράση για την επιτυχία της απεργίας

Στο μεταξύ, συνεχίζονται καθημερινά οι πρωτοβουλίες με τις οποίες Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα και άλλοι μαζικοί φορείς που ανταποκρίνονται στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, προετοιμάζουν την απεργία.

Στο πρόγραμμα των επόμενων ημερών περιλαμβάνονται οι εξής δράσεις:

-- Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής προχωρά σε κινητοποίηση διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και καταγγέλλοντας την καταπάτηση του ωραρίου, σήμερα Πέμπτη, στις 5 μ.μ., με συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και πορεία προς την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών.

-- Το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΑ (2ος όροφος).

-- Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας προχωρά σε Γενική Συνέλευση, σήμερα Πέμπτη, στις 5.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας - Φούρνων οργανώνει συσκέψεις, αύριο Παρασκευή, στον Αγιο Κήρυκο (8 μ.μ., Κατσούλειο) και το Σάββατο 3/11 στο Καραβόσταμο (8 μ.μ., Πολιτιστικός Σύλλογος).

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης οργανώνει Γενική Συνέλευση το Σάββατο 3/11, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων Φθιώτιδας προχωρά σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση το Σάββατο 3/11, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Τραγάνας.

-- Οι φορείς και τα ταξικά σωματεία της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση την Κυριακή 4/11 (Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά), στις 11 π.μ., στην πλατεία Δαβάκη.

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας οργανώνει Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 4/11, στις 10 π.μ., στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος).

-- Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση την Κυριακή 4/11, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων κάτω από τα γραφεία του Συνδικάτου (Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος).

-- Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 4/11, στις 10.30 π.μ., στο ΕΚΑ.

-- Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων προχωρά σε Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 4/11, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Κλινικής Μηχανικής καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 4/11, στις 10.30 π.μ., στο ΕΚΑ.

-- Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας οργανώνει εκδήλωση για την Υγεία την Κυριακή 4/11, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου προχωρά σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 5/11, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε απεργιακό παλμό οι χώροι δουλειάς(2022-10-22 00:00:00.0)
Από τις τοποθετήσεις στη σύσκεψη(2018-11-08 00:00:00.0)
Καθημερινή πολύμορφη δράση για την απεργία στις 14 Νοέμβρη(2018-10-31 00:00:00.0)
Συνελεύσεις και συσκέψεις(2016-11-27 00:00:00.0)
Συνελεύσεις και συσκέψεις(2016-11-27 00:00:00.0)
Για την προετοιμασία της απεργίας(2014-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ