Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Με μεγάλη διαδήλωση στην Κρήτη ξεκίνησαν οι περιφερειακές συγκεντρώσεις

Με μια ιδιαίτερα μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων της Κρήτης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, άνοιξε χτες η αυλαία των περιφερειακών συγκεντρώσεων που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ενάντια στους αντιασφαλιστικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων, ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις.

Στη συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, μίλησαν ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Μανώλης Ραλλάκης, και ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Χρήστος Κολοβός. Το λόγο πήραν επίσης πρόεδροι συνταξιουχικών σωματείων της Κρήτης, ενώ χαιρετισμούς στην κινητοποίηση απηύθυναν τα Εργατικά Κέντρα Ρεθύμνου και Χανίων. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, που κατέληξε στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων.

Οι ομιλητές κάλεσαν τους συνταξιούχους να διεκδικήσουν ό,τι τους έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις. Κατήγγειλαν την κυβέρνηση και τη διορισμένη από αυτή διοίκηση του ΕΦΚΑ για την έφεση που άσκησαν σε πρόσφατη δικαστική απόφαση, με το αισχρό σκεπτικό πως οι αλλεπάλληλες περικοπές στις συντάξεις που έχουν επιφέρει οι μνημονιακοί νόμοι «ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν για το δημόσιο συμφέρον». Παράλληλα, καταδίκασαν τη δημαγωγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική. Απαίτησαν από την κυβέρνηση να κάνει υποχρεωτικά εκτελεστές για όλους τους συνταξιούχους τις όποιες θετικές δικαστικές αποφάσεις και ταυτόχρονα στηλίτευσαν τη «φάμπρικα» των προσφυγών, που στέλνει τους συνταξιούχους «πελάτες» στα δικηγορικά γραφεία και τα δικαστήρια. Οπως ξεκαθάρισαν, η καλύτερη... αίτηση μη παραγραφής όλων των παρανόμως παρακρατηθέντων είναι η συμμετοχή στο κίνημα, στον αγώνα, με τη μαζικοποίηση των σωματείων.

Οι συγκεντρώσεις των συνταξιούχων συνεχίζονται ως εξής:

-- Στις 19/11, στη Θεσσαλονίκη θα διαδηλώσουν συνταξιούχοι από τη Θεσσαλία, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

-- Στις 20/11, στην Αθήνα θα γίνει διαδήλωση με τη συμμετοχή συνταξιούχων από τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τα νησιά.

-- Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί με πανελλαδική συγκέντρωση στις 15/12 στην Αθήνα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ