Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απαράδεκτη έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά

Κινητοποίηση σήμερα στα Δικαστήρια Πειραιά, στη 1 μ.μ.

Από τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ σε πρόσφατη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Από τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ σε πρόσφατη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Σε μια πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) προχώρησε χτες σε έφοδο στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και σε κατάσχεση υλικού (ηλεκτρονικού υπολογιστή) από το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά, η προκλητική αυτή ενέργεια έγινε κατόπιν εισαγγελικής εντολής, με πρόσχημα μια ανυπόστατη καταγγελία για τη βοήθεια που δίνει το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ σε μέλη της, σύμφωνα με όσα προβλέπονται και στο Καταστατικό της.

Πρόκειται για ωμή κρατική παρέμβαση σε ένα από τα πρωτοπόρα σωματεία, με συμβολή στον αγώνα ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Τη χτεσινή έφοδο προανήγγειλε η προχτεσινή πρώτη «επίσκεψη» του ΣΔΟΕ στην ΕΛΜΕ, κατά την οποία απαίτησε να κάνει έλεγχο στο σωματείο σαν να ήταν πολυεθνική, ζητώντας, μεταξύ άλλων, «μια σειρά στοιχεία, όπως πρακτικά συνεδριάσεων ΔΣ και ΓΣ, ποιοι συνάδελφοι έχουν πάρει υλική βοήθεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ (...) και αν επέστρεψαν τα χρήματα αυτά (!), απολογισμούς και προϋπολογισμούς όλων των προηγούμενων ετών (!) κ.ά.».

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, Ηλίας Πατίδης, κατήγγειλε αυτές τις πρωτοφανείς αξιώσεις του ΣΔΟΕ, τονίζοντας πως τα μόνα οικονομικά που διαχειρίζεται το σωματείο είναι οι συνδρομές των μελών του στη βάση των καταστατικών προβλέψεων.

Μετά τη χτεσινή έφοδο η ΕΛΜΕ προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΣΔΟΕ, ενώ καλεί τους εκπαιδευτικούς και σωματεία σε κινητοποίηση σήμερα στα Δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3) στη 1 μ.μ. Για να διευκολύνει τη συμμετοχή των μελών της στην κινητοποίηση, κήρυξε δίωρη στάση εργασίας (12 μ. έως 2 μ.μ.).

«Τίποτα δεν θα σταματήσει τη δράση και τους αγώνες μας...»

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι η έφοδος του ΣΔΟΕ και η κατάσχεση υλικού αποτελούν «απαράδεκτο και πρωτοφανές γεγονός, που στοχεύει στην τρομοκράτηση και τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος».

Και επισημαίνει:

«Δημόσια δηλώνουμε ότι δεν θεωρούμε τυχαία την ενέργεια αυτή, ούτε γιατί διάλεξαν το Σωματείο μας. Δεν είναι πρώτη φορά που στοχοποιείται η ΕΛΜΕ Πειραιά. Ξέρουμε ότι η αγωνιστική μας δράση έχει ενοχλήσει αρκετούς (...)

Οι οικονομικές δραστηριότητες και οι αποφάσεις του ΔΣ του Σωματείου μας διαχρονικά ελέγχονται και εγκρίνονται από την Εξελεγκτική Επιτροπή και την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση. Είναι δημόσια και ανοιχτά σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε μέλος μας! Σε αυτούς και μόνο απολογούμαστε!

Τα έσοδα του Σωματείου μας είναι μόνο από τις συνδρομές των μελών μας (...)

Τι κρύβεται, ποιοι είναι πίσω από αυτήν την κίνηση, ποια συμφέροντα και το τι επιδιώκουν δεν είναι δύσκολο να τα φανταστούμε.

Σε κάθε περίπτωση εμείς δηλώνουμε ότι τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε, τίποτα δεν θα εμποδίσει, τίποτα δεν θα σταματήσει τη δράση και τους αγώνες του Σωματείου μας, κανένας ελεγκτικός ή κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους και των κυβερνήσεων.

Τίποτα δεν έχουμε να κρύψουμε, οι δράσεις και οι αποφάσεις μας είναι γνωστές τόσο στους εκπαιδευτικούς του Πειραιά όσο και στην κοινωνία του Πειραιά. Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό από κάθε εργατικό σωματείο, σύλλογο ή συνδικάτο.

Ας ψάξουν λοιπόν αλλού για παραβάτες και ας αφήσουν το Σωματείο μας να συνεχίσει την αλληλεγγύη του σε άρρωστους και οικονομικά εξαθλιωμένους συναδέλφους μας.

Αποτελεί πρόκληση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και το ΣΔΟΕ να κυνηγούν με ανύπαρκτες κατηγορίες την ΕΛΜΕ Πειραιά (με πρόσχημα μία ανυπόστατη καταγγελία), την ώρα που στον Πειραιά δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μεγαθήρια που έχουν αναγάγει σε επιστήμη τη φοροδιαφυγή (με τις πλάτες των κυβερνήσεων) και το ξεζούμισμα των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ