Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ερχεται και η Λουτ, δυναμώνει το παζάρι

Αύριο η «άτυπη» συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί

Από παλιότερη συνάντηση της ειδικής συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, και του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη
Από παλιότερη συνάντηση της ειδικής συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, και του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη
ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Καθώς αύριο, Παρασκευή, είναι προγραμματισμένη η «άτυπη» συνάντηση του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, χτες έγινε γνωστό ότι την επόμενη βδομάδα φτάνει στην Κύπρο ξανά και η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ.

Οπως είπαν εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, την Τετάρτη 31 Οκτώβρη η Λουτ θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Αναστασιάδη αλλά και τον Ακιντζί.

Ολα αυτά στο πλαίσιο της αξιολόγησης των περιθωρίων για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση νέου διχοτομικού σχεδίου, ενώ βέβαια κάθε πλευρά δεν έχει σταματήσει καθόλου τις παρασκηνιακές επαφές, παζαρεύοντας ικανοποιητικά ανταλλάγματα για μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου. Από τη μεριά της, η Τουρκία δεν σταματά βέβαια ούτε λεπτό τις προκλήσεις, όπως και να εκφράζει την προθυμία της για σκληρό αλισβερίσι.

Ο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, περιέγραψε ως «βασική μας ανησυχία» το να αποδεχτούν οι Ελληνοκύπριοι πως έχουν κι οι Τουρκοκύπριοι δικαιώματα στα αποθέματα αερίου. Αυτά ενώ ο υπουργός Αμυνας Χ. Ακάρ είχε (από προχτές) επισημάνει ξανά ότι η Αγκυρα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα αν ληφθούν αποφάσεις αντίθετες στα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, αναφέροντας ότι «η ελπίδα μας είναι να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα του ενός ή του άλλου, να υπάρξει σεβασμός στις συμφωνίες και να επικρατεί η σωφροσύνη» και ότι «δεν θα επιτρέψουμε επ' ουδενί κανένα τετελεσμένο».

Στο μεταξύ, μιλώντας στη «βουλή» ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι ξεκαθάρισε ότι συνεχίζονται κανονικά και οι ανεπίσημες διαβουλεύσεις με όλα τα μέρη, όπως αποφασίστηκε σε πρόσφατη συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ