ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
«Συναγερμό» σήμανε χτες στις αντιτρομοκρατικές και μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, λίγες μέρες πριν από τις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές της 6ης Νοέμβρη, ο εντοπισμός «ύποπτων» δεμάτων και επιστολών με αποδέκτες τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης (επί Ομπάμα) Ερικ Χόλντερ και τα γραφεία του CNN στη Ν. Υόρκη.
Η μυστική υπηρεσία, που είναι υπεύθυνη για την προστασία των πρώην και νυν υψηλόβαθμων αξιωματούχων, ανέφερε ότι τα δέματα εντοπίστηκαν στα κέντρα διαλογής της αλληλογραφίας, πριν φτάσουν στον τελικό προορισμό τους. Οσον αφορά το ύποπτο δέμα που είχε εντοπιστεί στο κτίριο Time Warner Center στη Νέα Υόρκη (όπου έχει τα γραφεία του και το CNN), ανακοινώθηκε πως «απομακρύνθηκε με ασφάλεια». Ακολούθως, η αστυνομία ήρε τον συναγερμό που είχε σημάνει νωρίτερα, καλώντας τους πολίτες να αναζητήσουν «ασφαλές καταφύγιο σε κλειστούς χώρους».
Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου καταδικάστηκαν οι «απόπειρες επιθέσεων» ως «κατάπτυστες». Η Χίλαρι Κλίντον, σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φλόριντα ενόψει των εκλογών της 6ης Νοέμβρη, εκτίμησε πως οι ΗΠΑ περνούν «περίοδο αναταράξεων και βαθιών διχασμών», κάνοντας έκκληση για ενότητα.
Παρόμοια επιστολή με εκρηκτικό μηχανισμό είχε τοποθετηθεί τη Δευτέρα σε γραμματοκιβώτιο στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος.