Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Ερευνες για ενδεχόμενα ρατσιστικά κίνητρα σε δύο υποθέσεις

«Φως» σε ενδεχόμενα ρατσιστικά κίνητρα για δύο υποθέσεις επιχειρεί να ρίξει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξ. Δημητρίου. Με δύο ξεχωριστές παραγγελίες ζητά: Να διερευνηθούν οι συνθήκες της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου από την αρχή μέχρι τέλους, για να διακριβωθεί αν μεταξύ όλων των άλλων αδικημάτων που διαπράχθηκαν, έχει παραβιαστεί και ο νόμος 4285/2014 που τιμωρεί τα ρατσιστικά εγκλήματα.

Επίσης, ζητά να διερευνηθούν αν υπάρχουν ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την πυρκαγιά που ξέσπασε τον Ιούνη του 2018 σε καταυλισμό αλλοδαπών εργατών γης, στη Μανωλάδα. Αφορμή αποτέλεσαν έγγραφο του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η αναφορά 164 εργατών που από τη φωτιά έχασαν όλα τα συνοδευτικά έγγραφά τους προς την Κεντρική Υπηρεσία του ΣΕΠΕ, του υπουργείου Εργασίας. Να υπενθυμίσουμε ότι η φασιστική οργάνωση «Κρυπτεία» είχε αναλάβει την ευθύνη για τον εμπρησμό των παραπηγμάτων στον καταυλισμού των Μπαγκλαντέζων εργατών γης στη Μανωλάδα. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε αρχές Ιούνη.

Στην πρώτη περίπτωση η παραγγελία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Αθηνών, ενώ στη δεύτερη περίπτωση στον εισαγγελέα Αμαλιάδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ