Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προθεσμία για να καταθέσουν για την πυρκαγιά στο Μάτι

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη θα δώσουν εξηγήσεις (ανωμοτί καταθέσεις) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την πυρκαγιά στο Μάτι, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 99 άνθρωποι, η περιφερειάρχης Ρ. Δούρου (8 Νοέμβρη) και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλ. Ψινάκης (7 Νοέμβρη). Προθεσμίες για τις εξηγήσεις τους έλαβαν μέσω των δικηγόρων τους όλοι οι εμπλεκόμενοι, που φέρουν την ιδιότητα του υπόπτου. Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε ο δήμαρχος Πικερμίου - Ραφήνας, Ευάγ. Μπουρνούς.

Στις δικαστικές αρχές έχουν κληθεί και οι πρώην αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, Κ. Τσουβάλας και Σ. Τερζούδης, αντίστοιχα, καθώς και ο πρώην γγ Πολιτικής Προστασίας Ι. Καπάκης. Στη λίστα βρίσκονται κι ορισμένοι ακόμη εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εκτός των 21 που κλήθηκαν από τους εισαγγελείς, ήδη η Στρατιωτική Δικαιοσύνη έχει καλέσει 8 αξιωματικούς του Λιμενικού και του Στρατού για να δώσουν εξηγήσεις με βάση τις μηνυτήριες αναφορές που έχουν υποβληθεί και τα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρωθεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ