Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Εκβιασμοί Πομπέο για απομάκρυνση ιρανικών δυνάμεων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Με «πάγωμα» της αμερικανικής χρηματοδότησης των τεράστιων αναγκών της Συρίας στην ανοικοδόμηση εκβιάζει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, προκειμένου να πετύχει την απομάκρυνση των ιρανικών δυνάμεων από τη χώρα. Μιλώντας στο «Εβραϊκό Ινστιτούτο για την Εθνική Ασφάλεια της Αμερικής», ο Πομπέο απαίτησε την «οριστική αποχώρηση» των ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία, εκτιμώντας πως στην παρούσα φάση ο πόλεμος στη χώρα βρίσκεται σε καμπή και πως τα νέα δεδομένα καθιστούν απαραίτητη «μια επαναξιολόγηση της αποστολής της Αμερικής στη Συρία».

Τόνισε, επίσης, ότι αν και η ήττα των τζιχαντιστών είναι «ο πρωταρχικός στόχος» των ΗΠΑ δεν παραμένει ο μοναδικός. Ισχυρίστηκε, επίσης, πως η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να υπάρξει «πολιτική λύση» της σύγκρουσης έπειτα από επτά χρόνια εχθροπραξιών, επιμένοντας σταθερά στην «αποχώρηση από τη Συρία των ιρανικών δυνάμεων και των δυνάμεων που υποστηρίζονται από το Ιράν».

Παρόμοιες απαιτήσεις με μοχλό πίεσης τις ανάγκες ανοικοδόμησης στη Συρία έχουν εκφράσει και άλλοι σύμμαχοι των ΗΠΑ, όπως οι Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ