ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Φλεβάρη 2012
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μπορούμε να παρεμποδίσουμε το επικίνδυνο νομοσχέδιο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Από το συλλαλητήριο της ΚΝΕ που έγινε την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα
Από το συλλαλητήριο της ΚΝΕ που έγινε την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα
Για τις μαζικές αντιδράσεις και τις εξελίξεις γύρω από το επικίνδυνο νομοσχέδιο νομιμοποίησης των ναρκωτικών, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής:

«Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες νεολαίας που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις που οργάνωσε η ΚΝΕ ενάντια στο νομοσχέδιο αθώωσης, απελευθέρωσης και διάδοσης των ναρκωτικών. Τους δεκάδες φορείς και τα σωματεία που παίρνουν αποφάσεις καταδίκης του νομοσχεδίου και με πολύμορφες πρωτοβουλίες ενημερώνουν για το αντιδραστικό και επικίνδυνο για τη νεολαία και την εργατική τάξη περιεχόμενό του. Ολη την προηγούμενη βδομάδα οργανώθηκαν δεκάδες εκδηλώσεις, συσκέψεις, εξορμήσεις ενημέρωσης, πικετοφορίες και συγκεντρώσεις καταδίκης, με πλατύ άνοιγμα της ΚΝΕ σε χώρους δουλειάς, νεολαίας, σε σχολεία, σε γονείς.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια που οργάνωσε η ΚΝΕ σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., που προωθεί τη νομιμοποίηση της κατοχής, της "διακίνησης" και της χρήσης ναρκωτικών. Που ιδιωτικοποιεί την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη. Που ενισχύει την καλλιέργεια επικίνδυνων ιδεολογημάτων.

Οι δυσκολίες της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ψήφισή του οφείλονται στη λαϊκή κατακραυγή, στην απήχηση που έχει η επιστημονικά επεξεργασμένη θέση του ΚΚΕ και η αγωνιστική στάση της ΚΝΕ γύρω από το ζήτημα των ναρκωτικών στους νέους της δουλειάς και της μόρφωσης, της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

Δεν εφησυχάζουμε, δε σταματάμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα. Το ίδιο το πρόβλημα των ναρκωτικών θα οξύνεται σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και κάτω από την πίεση των αδιεξόδων του συστήματος.

Καλούμε τους νέους και τις νέες, τις λαϊκές οικογένειες να αντισταθούν στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και της κυβέρνησής του, που θέλουν τη νεολαία "ψυχή τε και σώματι" υποταγμένη, παραδομένη και άβουλη, χωρίς καθαρό μυαλό, να μην μπορεί να διεκδικεί τα δικαιώματά της στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή.

Καλούμε τη νεολαία και τις λαϊκές οικογένειες να καταδικάσουν τις πολιτικές δυνάμεις ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ που υπερασπίζονται το νομοσχέδιο και στηρίζουν το Μαύρο Μέτωπο, ντύνοντας με ψευτοπροοδευτικό μανδύα το βαθιά αντιδραστικό νομοσχέδιο. Που εξαπολύουν βρώμικο πόλεμο κατά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις μας. Να καταδικάσουν τις εθνικιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις, όπως το ΛΑ.Ο.Σ., που βλέπουν τα θύματα, τους χρήστες, σαν αποβράσματα και με όπλο την καταστολή θέλουν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Και οι δυο λογικές είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος, συγκαλύπτουν τους πραγματικούς ενόχους, που είναι το σύστημα και οι έμποροι.

Μπορούμε να παρεμποδίσουμε αυτό το νομοσχέδιο, όπως μπορούμε με οργάνωση και όξυνση της ταξικής πάλης να ανατρέψουμε συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική.

Καλούμε κάθε νέο και νέα μαζί μας να πει: ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά. ΟΧΙ στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, στην ιδιωτικοποίηση της πρόληψης και της απεξάρτησης, στην πολιτική νομιμοποίησης των ναρκωτικών και συντήρησης του προβλήματος μέσω υποκατάστατων που θα μοιράζει το κράτος ως έμπορος κρατικής πρέζας.

Η αγωνιστική και η ανυπότακτη στάση ζωής είναι που φοβίζει το σύστημα, αυτή που ταιριάζει στα παιδιά της εργατικής τάξης και των εργατικών - λαϊκών οικογενειών και όχι η απάθεια και η φυγή στον κόσμο των ναρκωτικών».

«Οχι στη μαστούρα και την υποταγή. Αγώνας Ρήξη Ανατροπή»

Συγκέντρωση της ΚΝΕ έγινε την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Σάλπισμα ξεσηκωμού προς όλους τους νέους και τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, ενάντια στο νομοσχέδιο αθώωσης, απελευθέρωσης και διάδοσης των ναρκωτικών, αποτέλεσε η συγκέντρωση και πορεία της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη. «Οχι στη μαστούρα και την υποταγή. Αγώνας Ρήξη Ανατροπή», διαδήλωσαν οι νέοι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και σπουδαστές, οι μαθητές, μαζί τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης που συμμετείχε μαζικά στο συλλαλητήριο καταδίκης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης με τίτλο «Κώδικας Ναρκωτικών». Με τα πανό και τα συνθήματα τους, είπαν όχι στη νομιμοποίηση και την καταστολή, όχι σε όλα τα ναρκωτικά και απαίτησαν θεραπεία, πρόληψη, ελεύθερη ζωή.

Στο χώρο της συγκέντρωσης στο Αγαλμα Βενιζέλου, τα πανό στην πρώτη γραμμή καλούσαν τους νέους: «Μη "φυτέψεις" το μυαλό και τα όνειρά σου. Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», «Μη φτιάχνεσαι στα μέτρα τους. Πες όχι στη ναρκωκαταστολή».

Από το βήμα, ο Χ. Νάτσιος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, προέτρεψε τους νέους και τις οικογένειές τους να προβληματιστούν: «Γιατί σε μια περίοδο που σβήνουν τη ζωή της νέας γενιάς, τα δικαιώματα στην εργασία, στην Υγεία, στη Μόρφωση, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου καταθέτει προς ψήφιση στη Βουλή αυτό το επικίνδυνο νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τη χρήση των ναρκωτικών; Γιατί η εξάπλωση των ναρκωτικών βολεύει στο πέρασμα της πολιτικής που χαντακώνει εμάς και τις οικογένειές μας. Γιατί τα ναρκωτικά είναι ένα ακόμη μέσο καταστολής των νεανικών συνειδήσεων. Θέλουν να μάθουν στους νέους να ζουν με τα ναρκωτικά και τα αδιέξοδα που γεννά το σάπιο και εκμεταλλευτικό σύστημά τους. Για να μην επιλέξουν την ανατροπή», είπε.

Motion Team

Και οι νεολαίοι με τα συνθήματά τους κατήγγειλαν τη βαρβαρότητα που ορθώνεται γύρω τους: «Ελεύθερα τα κέρδη και τα ναρκωτικά, φτώχεια κι ανεργία για την εργατιά».

Ο Χ. Νάτσιος, τόνισε πως η αντίθεση και ο αγώνας ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης χρειάζεται να γίνει υπόθεση των εργατικών λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους, των εργατικών σωματείων, κάθε μαζικού φορέα σε δήμους και γειτονιές. «Ετσι μπορεί να μπει φρένο στην επικίνδυνη αυτή εξέλιξη», σημείωσε.

Παρουσίασε την κρυστάλλινη θέση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και εξήγησε γιατί αντιτίθεται στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, στην ιδιωτικοποίηση της πρόληψης και της απεξάρτησης, στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και συντήρηση του προβλήματος μέσω των υποκαταστάτων.

Δείχνοντας τη διέξοδο για την οριστική απαλλαγή από το πρόβλημα, σημείωσε: «Το γεγονός ότι η τοξικομανία μπορεί να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά μόνο από μία κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση, δεν αναιρεί τη δυνατότητα ο εξαρτημένος να λυτρωθεί, αν το θέλει και είναι αποφασισμένος, αρκεί να υπάρχει πολιτική με κεντρικό σχεδιασμό, με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό».

Δράσεις φορέων ενάντια στο νομοσχέδιο

H Ενωση Γονέων του 7ου Διαμερίσματος Αθήνας διοργανώνει πικετοφορία, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου, την Παρασκευή 10 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Δημητρίου. Παράλληλα, συγκεντρώνει υπογραφές γονέων ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο.

Συζήτηση - σύσκεψη, με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - Οργανώνουμε τη δράση μας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο» θα πραγματοποιήσει το παράρτημα Ν. Ιωνίας του ΕΣΥΝ, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο (Πατριάρχου Ιωακείμ 4 - πλατεία Αγ. Γεωργίου, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας).
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org