Κυριακή 5 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Οχι στη μαστούρα και την υποταγή. Αγώνας Ρήξη Ανατροπή»

Συγκέντρωση της ΚΝΕ έγινε την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Σάλπισμα ξεσηκωμού προς όλους τους νέους και τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, ενάντια στο νομοσχέδιο αθώωσης, απελευθέρωσης και διάδοσης των ναρκωτικών, αποτέλεσε η συγκέντρωση και πορεία της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη. «Οχι στη μαστούρα και την υποταγή. Αγώνας Ρήξη Ανατροπή», διαδήλωσαν οι νέοι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και σπουδαστές, οι μαθητές, μαζί τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης που συμμετείχε μαζικά στο συλλαλητήριο καταδίκης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης με τίτλο «Κώδικας Ναρκωτικών». Με τα πανό και τα συνθήματα τους, είπαν όχι στη νομιμοποίηση και την καταστολή, όχι σε όλα τα ναρκωτικά και απαίτησαν θεραπεία, πρόληψη, ελεύθερη ζωή.

Στο χώρο της συγκέντρωσης στο Αγαλμα Βενιζέλου, τα πανό στην πρώτη γραμμή καλούσαν τους νέους: «Μη "φυτέψεις" το μυαλό και τα όνειρά σου. Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», «Μη φτιάχνεσαι στα μέτρα τους. Πες όχι στη ναρκωκαταστολή».

Από το βήμα, ο Χ. Νάτσιος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, προέτρεψε τους νέους και τις οικογένειές τους να προβληματιστούν: «Γιατί σε μια περίοδο που σβήνουν τη ζωή της νέας γενιάς, τα δικαιώματα στην εργασία, στην Υγεία, στη Μόρφωση, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου καταθέτει προς ψήφιση στη Βουλή αυτό το επικίνδυνο νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τη χρήση των ναρκωτικών; Γιατί η εξάπλωση των ναρκωτικών βολεύει στο πέρασμα της πολιτικής που χαντακώνει εμάς και τις οικογένειές μας. Γιατί τα ναρκωτικά είναι ένα ακόμη μέσο καταστολής των νεανικών συνειδήσεων. Θέλουν να μάθουν στους νέους να ζουν με τα ναρκωτικά και τα αδιέξοδα που γεννά το σάπιο και εκμεταλλευτικό σύστημά τους. Για να μην επιλέξουν την ανατροπή», είπε.


Motion Team

Και οι νεολαίοι με τα συνθήματά τους κατήγγειλαν τη βαρβαρότητα που ορθώνεται γύρω τους: «Ελεύθερα τα κέρδη και τα ναρκωτικά, φτώχεια κι ανεργία για την εργατιά».

Ο Χ. Νάτσιος, τόνισε πως η αντίθεση και ο αγώνας ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης χρειάζεται να γίνει υπόθεση των εργατικών λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους, των εργατικών σωματείων, κάθε μαζικού φορέα σε δήμους και γειτονιές. «Ετσι μπορεί να μπει φρένο στην επικίνδυνη αυτή εξέλιξη», σημείωσε.

Παρουσίασε την κρυστάλλινη θέση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και εξήγησε γιατί αντιτίθεται στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, στην ιδιωτικοποίηση της πρόληψης και της απεξάρτησης, στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και συντήρηση του προβλήματος μέσω των υποκαταστάτων.

Δείχνοντας τη διέξοδο για την οριστική απαλλαγή από το πρόβλημα, σημείωσε: «Το γεγονός ότι η τοξικομανία μπορεί να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά μόνο από μία κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση, δεν αναιρεί τη δυνατότητα ο εξαρτημένος να λυτρωθεί, αν το θέλει και είναι αποφασισμένος, αρκεί να υπάρχει πολιτική με κεντρικό σχεδιασμό, με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org