Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Φλεβάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11176

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μέτωπο στην εξάρτηση και τη «ναρκω-κουλτούρα»

Το νομοσχέδιο που η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. ονομάζει «Κώδικα Ναρκωτικών» έρχεται σε συνέχεια της μεταφοράς του ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία, σε συνέχεια της πολιτικής χορήγησης υποκατάστατων από το κράτος και διαιώνισης της εξάρτησης από τα ναρκωτικά. Προχωρά ακόμα παραπέρα στην ίδια κατεύθυνση και αποποινικοποιεί τη χρήση, την προμήθεια και την κατοχή όλων των ναρκωτικών ουσιών. Παράλληλα, παραδίδει την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη στους ιδιώτες και την κερδοφορία τους.

Μιλώντας στον «Ρ» η πρόεδρος της ΟΓΕ, Καλλιόπη Μπουντούρογλου, ανάμεσα σ' άλλα τονίζει: «Για δεκαετίες προσπαθούν με όλα τα μέσα τα δύο κόμματα εξουσίας και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου να νομιμοποιήσουν τη χρήση των ναρκωτικών, το διαχωρισμό τους σε "μαλακά" και "σκληρά", κάτι που δεν πέρασε έως τώρα μπροστά στην αγωνιστική αντίσταση του λαϊκού κινήματος. Σήμερα βρήκαν την ευκαιρία, μέσα στη λαίλαπα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και με την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που συγκροτήθηκε για να μας "σώσει" από τη χρεοκοπία, να νομοθετήσουν και αυτό το έγκλημα κατά της νεολαίας, που θα βυθίσει ακόμα περισσότερες λαϊκές οικογένειες στην απελπισία.

Απορρίπτουμε τη διαχείριση του προβλήματος όταν μάλιστα μένουν στο απυρόβλητο οι γενεσιουργοί αιτίες, πολύ περισσότερο τώρα που με το νομοσχέδιο γίνεται ένα επιπλέον ποιοτικό αρνητικό βήμα, αυτό της νομιμοποίησης όλων των ναρκωτικών, με το πρόσχημα να μη φυλακίζονται δήθεν οι χρήστες. Απαιτούμε δημόσια και δωρεάν προγράμματα για πρόληψη, απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη, μείωση της ζήτησης και όχι μείωση της βλάβης, όπως κάνουν μέσω της υποκατάστασης».


ΣΕΛ.  16

ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Αυθόρμητα σχηματιζόμενες κυτταρικές μεμβράνες

Πρόοδο στην προσπάθεια κατασκευής εξ ολοκλήρου τεχνητών μορφών ζωής σημείωσε ερευνητική ομάδα χημικών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Το πείραμά τους δείχνει έναν ακόμη τρόπο που μπορεί να προέκυψαν αυθόρμητα, από απλά υλικά, διαδεδομένα στο περιβάλλον της νεαρής Γης, οι σύνθετες μεμβράνες που ήταν απαραίτητες, για το σχηματισμό των πρωτοκυττάρων.


UEFA - FINANCIAL FAIR PLAY
Σκοπός ο έλεγχος του προϊόντος και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Τα νέα σχέδια της UEFA έχουν μόνο ένα σκοπό. Τη διάσωση του ίδιου του προϊόντος που λέγεται ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από την κατάρρευση λόγω των επικίνδυνων δρόμων που έχει μπει, εξαιτίας της κορύφωσης τα τελευταία χρόνια του ανταγωνισμού κυρίως μεταξύ των ισχυρών συλλόγων της Ευρώπης.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
«Κελεπούρι» ή «εμπόδιο»...

Είτε σαν «σκηνικό» για χολιγουντιανές παραγωγές ή διαφημίσεις είτε ως «εμπόδιο»... στην (καπιταλιστική) «ανάπτυξη», ο εμπορευματικός κλοιός σφίγγει επικίνδυνα γύρω από την πολιτιστική κληρονομιά


ΣΕΛ.  4   -   5
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ
... ο βόγκος του «ακούμπησε στο στήθος μας»

35 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή λογοτέχνη


ΣΕΛ.  3


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org