Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11177

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
 • Κάλεσμα από ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ και Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας
 • Συγκεντρώσεις σε 61 πόλεις
 • Αθήνα, Ομόνοια, 11 π.μ.
 • Θεσσαλονίκη, Αγαλμα Βενιζέλου, 10.30 π.μ.

Κυβέρνηση, τρόικα περνούν βαριές αλυσίδες στην εργατική τάξη, στο λαό, για να σώσουν τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλίων. Ξεσηκωμός, οργάνωση σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς.

 • Να μην επιτρέψουμε να περάσει κανένα μέτρο που να μειώνει μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις
 • Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του εγκλήματος μαζί με την τρόικα
 • Να μην υπογραφεί κανένα νέο μνημόνιο, καμία νέα συμφωνία
 • Απομονώστε και τιμωρήστε όποιον βάλει την υπογραφή του στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας
 • Εξοδος από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους
 • Να πληρώσει η πλουτοκρατία
 • Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  6  -  7

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Motion Team

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΧΘΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αμεση απάντηση του ΚΚΕ στο νέο σάρωμα των λαϊκών δικαιωμάτων
 • Ετοιμοπόλεμοι και αποφασισμένοι δήλωσαν χτες το απόγευμα χιλιάδες λαού, στις μαζικές μαχητικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, παρά την καταρρακτώδη βροχή, και Θεσσαλονίκη, που διοργάνωσε το ΚΚΕ.
 • Αλέκα Παπαρήγα: Να βοηθήσουμε το λαό να μετατρέψει τη δίκαιη οργή του, σε ένα μεγάλο ποτάμι που θα σαρώσει όχι μόνο τα κόμματα εξουσίας, αυτά που ευθύνονται για ό,τι τραβάει ο λαός σήμερα, αλλά πάνω απ' όλα την τάξη των κομμάτων αυτών.

ΣΕΛ.  8  -  9

Να πάρει ο λαός το λόγο

«Εφαρμογή των σκληρών μέτρων ή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή» είναι ο εκβιασμός της εργατικής τάξης από κυβέρνηση-τρόικα-πλουτοκρατία. Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει καταστροφή της οικονομίας, λένε οι αστοί. Πράγματι επιστροφή στη δραχμή σημαίνει μεγάλη υποτίμηση, δηλαδή καταστροφή κεφαλαίου. Αυτό φοβούνται οι αστοί. Σημαίνει και μεγαλύτερη καταστροφή εργατικής δύναμης, αλλά ό,τι και αν γίνει ο λαός καταστρέφεται και δεν πρέπει να μετρά τη λιγότερη ή την περισσότερη καταστροφή του, αλλά την οριστική κατάργηση αυτών που τον καταστρέφουν. Να μην υποταχτεί στην πολιτική της μόνιμης εξαθλίωσής του μέσα ή έξω απ' το ευρώ. Είναι ώρα λαϊκής δράσης, συσπείρωσης και αγώνα. Ωρα λαϊκής αντεπίθεσης. Πρέπει να βροντοφωνάξει κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Τέλος οι θυσίες για την κρίση του καπιταλισμού, για την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Πανεργατική, παλλαϊκή αντεπίθεση και συμμαχία για να γίνουν τα μονοπώλια λαϊκή περιουσία, για αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία. Είναι ώρα ευθύνης και απόφασης για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ώρα συμπόρευσης με το ΚΚΕ.ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Φέρνουν μισθούς και συντάξεις πείνας

ΣΕΛ.  11   -   12
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να τους φοβίσουμε, να τους παρεμποδίσουμε

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Να καταργηθούν τα χαράτσια

ΣΕΛ.  20
ΠΑΣΥ
Μαχητική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

ΣΕΛ.  21
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Σήμερα συμπληρώνουν 100 μέρες απεργίας

ΣΕΛ.  17
ΚΚΕ
Αμεσα μέτρα για τους πληγέντες της Ηλείας

Η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως, χωρίς να υπολογίζει το οικονομικό κόστος, να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την ανακούφιση και την προστασία των πληγέντων, την άμεση και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, την πλήρη αποζημίωση των σπιτιών, των μαγαζιών, της αγροτικής παραγωγής και εγκαταστάσεων. Και για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον πολύπαθο λαό της Ηλείας είναι εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, των στελεχών τους στην Τοπική Διοίκηση.


ΣΕΛ.  18
Απεργία στην «Ολυμπος»

ΣΕΛ.  15


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org