ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες

Την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στο Ρέντη. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα

Με κεντρικό σύνθημα «Κοινός εχθρός, κοινός αγώνας, όπλο μας η αλληλεγγύη», η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ στις 9 Σεπτέμβρη διοργανώνει εκδήλωση - συγκέντρωση Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στο Ρέντη. Πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην περιοχή του Πειραιά και θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά και πολιτιστικά γεγονότα της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα. Στις 8.30 μ.μ. θα γίνει κεντρική ομιλία με ομιλήτρια την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από ελληνικά και μεταναστευτικά ερασιτεχνικά σχήματα και αφιέρωμα στα τραγούδια της μετανάστευσης από λαϊκό συγκρότημα.

Επίσης, στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», καθώς και περίπτερα μεταναστευτικών κοινοτήτων.

Σε δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής αναφέρεται:

«Η εκδήλωση, που διοργανώνεται για 1η χρονιά στον Πειραιά, εντάσσεται στη γενικότερη δουλειά των κομμουνιστών στην εργατική τάξη, της οποίας οι μετανάστες αποτελούν κομμάτι, στην επιδίωξη της ενδυνάμωσης τόσο της ταξικής ενότητας και συσπείρωσης, όσο και της αντεπίθεσης ολόκληρης της εργατικής τάξης με προοπτική το σοσιαλισμό». Και συνεχίζει: «Στο χώρο, Ελληνες και ξένοι εργάτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά για τα κοινά τους προβλήματα, για την αιτία της μετανάστευσης και, πολύ περισσότερο - πώς θα ξεμπερδέψουν από τους εκμεταλλευτές τους - να γνωριστούν με τις θέσεις του ΚΚΕ».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: 7 μ.μ. συγκρότημα Σύρων μεταναστών ΑΦΡΙΝ. 7.30 μ.μ. συγκρότημα Γεωργιανών «Ο Καύκασος». 8.00 ντοκιμαντέρ «Περιμένοντας τους βαρβάρους». 8.30 κεντρική ομιλία με ομιλήτρια την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. 9 μ.μ. αφιέρωμα στο έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου «Μετανάστες». Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Γ. Κανέλλου.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Καραχάλιος Κώστας
Καραχάλιος Κώστας
φωτό

Στις 16.7.2011 έφυγε από κοντά μας ο δημοσιογράφος του «902» ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ. Μέχρι την τελευταία στιγμή παρέμεινε ακούραστος μαχητής, πιστός στα ιδανικά και τις αρχές του ΚΚΕ. Ετσι θα μείνει στη μνήμη των ανθρώπων που τον γνώρισαν, αφήνοντας κληρονομιά στα παιδιά του, την αγωνιστική στάση ζωής του.

Στην μνήμη του, η σύντροφός του στη ζωή και στους αγώνες, Παρασκευή Σπλαούρα, τα παιδιά του, Ιωάννα και Βασίλης Καραχάλιου, αντί μνημόσυνου, προσφέρουν στο σταθμό του Κόμματος, τον «902» που υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του, το ποσό των 500 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ του «902».

***

Σήμερα Κυριακή 4.9.2011 γίνεται στο Αγρίνιο το 40ήμερο μνημόσυνο του σ. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ του Γρηγόρη, που «έφυγε» στις 29/7/2011.

Στην μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ ενίσχυση.

***

Κλείνουν σήμερα Κυριακή 4.9.2011, 40 μέρες από το θάνατο του σ. ΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑ, που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας και άφησε δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του και στο Κόμμα μας.

Στην μνήμη του, σύντροφοι και φίλοι της ΚΟΒ Ταξί της Αχτίδας ΕΒΕ της ΚΟ Αττικής συγκέντρωσαν 300 ευρώ για το Κόμμα μας.

* Επίσης, στην μνήμη του σ. ΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑ, αγαπημένου αδερφού και θείου προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ταξί Αχτίδας ΕΒΕ της ΚΟΒ Αττικής.

Η αδερφή του Κατίνα Κεφάλα

ο ανιψιός του, Στάθης Απέργης

Προσφορά από τη Μελβούρνη

Η Επιτροπή Φίλων Μελβούρνης του ΚΚΕ συγκέντρωσε το ποσό των 3.500 δολαρίων για οικονομική ενίσχυση του Κόμματος. Στην προσπάθεια αυτή πρόσφεραν οι παρακάτω φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ:

Ο Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Μελβούρνης στη μνήμη του καταγόμενου από τη Ροδιά Λαρίσης αγωνιστή Απόστολου Μπαντή που πέθανε πριν λίγες μέρες 150 δολάρια. Στη μνήμη του Μιχάλη Κανιαδάκη η κόρη του Ολγα και ο γαμβρός του Κώστας προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 δολάρια, Σαραντόγλου Νίκος, από Πάτρα, στη μνήμη του Μακρονησιώτη αγωνιστή Νίκου Χρυσανθακόπουλου 50 δολάρια, Στρατέας Σταύρος 500 δολάρια, Γιώργος και Πάτρα Κατσιγιάννη 250 δολάρια, Γουρζέλα Χριστίνα 50 δολάρια, Μαυρίκος Μανώλης 100 δολάρια, Ζάαν Μα 100 δολάρια, Φιλοπούλου Ντίνα 50 δολάρια, Κυρία Κεχαγιά 50 δολάρια, Λέτας Μανώλης 10 δολάρια, Γκαγκατσάκης Γιάννης 150 δολάρια, Παπαμικρουλέας Γιάννης 300 δολάρια, Τσίτα Κατερίνα 350 δολάρια, Τσίτας Επαμεινώντας 100 δολάρια, Γκαγκατσάκης Βασίλης και Ελευθερία 40 δολάρια, Σαργιανίδης Βασίλης 200 δολάρια, Ακαμάτη Τούλα 50 δολάρια, Σταματόπουλος Παναγιώτης 200 δολάρια, Κελεπούρης Χρίστος και Ρίτα 50 δολάρια, Γλώσσης Πέτρος 100 δολάρια, Μακρής Βαγγέλης 50 δολάρια, Σταματόπουλος Κυριάκος 50 δολάρια, Ψυχάρης Ηλίας 50 δολάρια, Πάσχος Αντώνης 100 δολάρια, Αλειφέρης Παναγιώτης 50 δολάρια, Καραγκούνης Ηλίας 50 δολάρια, Καμπήσιος Σωτήρης 50 δολάρια, Τσίτας Σταμάτης 50 δολάρια, Τσίτας Σταύρος 50 δολάρια, Τριανταφύλλου Πόπη 50 δολάρια.

Ομιλίες στη Β. Εύβοια

Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις των κομματικών οργανώσεων στη Βόρεια Εύβοια με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Συγκεκριμένα:

  • Σήμερα Κυριακή 4/9 στις 7.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στη Λίμνη.
  • Την Τρίτη 6/9 στις 7.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Μαντούδι.
Προσφορές

Ο Φώτης Γεωργιάδης προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΘ, 1000 ευρώ.

Ο μονάκριβος γιός του Θεοχάρη Γκατζόγλου(Ολυμπου) προσφέρει στο ΚΚΕ 1.500 ευρώ.

Ο Γ. Κ. προσφέρει στη ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ το ποσό των 150 ευρώ, ελάχιστη συμβολή στην αποπεράτωση των γραφείων της, στον Πύργο Ηλείας, που θα χρησιμοποιηθεί και για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org