ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΟΛΓΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
ΟΛΓΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
φωτο

Στη μνήμη του στρατάρχη του κόκκινου στρατού ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ, ο Γιώργης Βλουτόγλου προσφέρει 500 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πόλης Πτολεμαΐδας σαν πρώτη δόση.

***

φωτό

Στη μνήμη του σύντροφου ΣΥΓΟΥΡΟΥ Δ. ΝΙΚΟΥ, οι θείοι του Σουλελέ Γκόλφω και Πατρικάκος Γρηγόρης, προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Ζακύνθου.

***

Στις 5 Σεπτέμβρη κλείνει ένας χρόνος που έφυγε από τη ζωή η ΧΙΛΙΑΡΧΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, πιστή φίλη του ΚΚΕ, μέχρι το θάνατό της.

Στη μνήμη της, η οικογένειά Παρασκευά Τσαλίκη προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Αιγάλεω.

***

φωτό

Σήμερα 4.9.2011, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΟΣ, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μεγάρων.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ελευθερία προσφέρει στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Μεγάρων 50 ευρώ.

Η σύζυγός του, Ελευθερία Παπαφράγκου

***

φωτό

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας αδερφού και θείου, ΚΕΦΑΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ιδιοκτητών Ταξί.

Η αδερφή του, Κεφάλα Κατερίνα

ο ανιψιός του, Απέργης Στάθης

***

Στις 3.9.2011 συμπληρώθηκε ένας χρόνος που έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

ΜΠΟΥΤΑΧΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΠΟΥΤΑΧΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
***

Στις 7.8.2011, στην Στεμνίτσα Αρκαδίας, αποχαιρετήσαμε τον αγαπητό σύντροφο και φίλο, ΚΩΣΤΑ Χρ. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟ.

Στη μνήμη του, ο Χ.Π.Κ. προσφέρει 300 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», που ήταν ο καθημερινός του φίλος και σύντροφος, από την επανέκδοσή του ως το τέλος της ζωής του.

***

φωτό

Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΚΑΤΖΟΓΛΟΥ (Ολυμπος) πέθανε στη Σόφια και κηδεύτηκε στη γενέτειρά του, τον Ιασμο Ροδόπης, την Τετάρτη 24-8-2011. Γεννήθηκε το 1928 και από μικρός μπήκε στον αγώνα, στην αρχή μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ (1944) και αργότερα (Οκτώβρης του 1946) από τις γραμμές του ΚΚΕ. Το Δεκέμβρη του 1946 κατατάχτηκε εθελοντής στο ΔΣΕ. Το 1948 έγινε υποδιοικητής τμήματος Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Χαϋντούς. Πήρε μέρος σε 15 βασικές μάχες. Τραυματίστηκε στη μάχη του Ισμαήλ Μαχαλά. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ, βρέθηκε στη ΛΔ Βουλγαρίας όπου ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα. Στη 12η Ολομέλεια του 1968 ενώ είχε προσκληθεί, λόγω κωλύματος, δεν παραβρέθηκε και με επιστολή του τοποθετήθηκε θετικά υπέρ του κόμματος και κατά των διασπαστών. Πήρε μέρος στο 9ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Διατέλεσε πρόεδρος της οργάνωσης των πολιτικών προσφύγων Βουλγαρίας. Το 1981 επαναπατρίστηκε και δούλεψε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι τη συνταξιοδότησή του, στην ΚΟΑ στο τμήμα διαφώτισης. Υπερασπίστηκε το κόμμα και τις αρχές του σε όλες τις κρίσιμες καμπές της ιστορίας του και έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του στο Μαρξισμό - Λενινισμό

Στη μνήμη του ο μονάκριβος γιος του προσφέρει στο ΚΚΕ μέσω της ΝΕ Ροδόπης 1.500 ευρώ.

***

φωτο 5

Στη μνήμη του συντρόφου πατέρα μου, στελέχους του κόμματος ΠΑΝΟΥ ΒΑΣΣΙΟΥ, όπως επίσης και στη μνήμη της ΑΓΑΘΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ, των συντρόφων ΤΑΣΟΥ ΡΕΜΠΗ, ΜΗΤΣΟΥ ΚΙΑΜΟΥ και ΠΑΝΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ, προσφέρω 200 ευρώ στην ΚΟ Πρέβεζας.

ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Γιάννης Βάσσιος

***

φωτο 2

Πέρασε 1,5 χρόνος από το στερνό «αντίο» στο σύντροφο ΠΑΝΟ (ΛΑΜΠΡΟΥ), μέλος της ΚΝΕ, σπουδαστή στο ΤΕΙ Πάτρας, μετά από τη θανάσιμη σύγκρουση του αυτοκινήτου του σε κολόνα.

Πέρασαν 13 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΒΑΣΣΙΟΥ), μέλους της ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ. Φυλακίστηκε νιόπαντρος και γνώρισε το παιδί του σε ηλικία 5 ετών. Δε λύγισε και δεν υπέκυψε ούτε για μια στιγμή.

Πέρασαν 10 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Αντίστασης μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, ΛΑΜΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗ.

Συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και 3 μήνες από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΑΓΑΘΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 200 ευρώ στην ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ για την ενίσχυση και συνέχιση του δίκαιου αγώνα τους.

Κώστας - Αλίκη Λάμπρου

Απόστολος - Γιάννης Λάμπρου

***

φωτο

Στη μνήμη των συντρόφων ΠΑΝΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ, ΠΑΝΟΥ ΒΑΣΣΙΟΥ, ΤΑΣΟΥ ΡΕΜΠΗ, ΤΑΚΗ ΠΑΤΟΥΛΑ, προσφέρω 200 ευρώ στην ΚΟ Πρέβεζας για τη συνέχιση του δίκαιου αγώνα τους.

Κώστας Κωτσαντής.

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μου αδερφού ΣΑΒΒΑ ΤΣΟΥΛΤΣΙΔΗ (φωτό), που στις 20.9.2011 συμπληρώνεται χρόνος από το χαμό του, και του γαμπρού μου ΓΙΑΝΝΗ ΘΩΜΑΪΔΗ, που στις 8.9.2011 κλείνει χρόνο. Ακόμα, στη μνήμη της συννυφάδας μου ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, που έφυγε πρόσφατα, της κουνιάδας ΕΛΛΗΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗ και του ανιψιού μας ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ που μας έφυγε πολύ πρόωρα.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Στη μνήμη τους, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γιάννη Ρίτσου.

Δέσποινα Παπαδοπούλου

***

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 40 μέρες που έφυγε από κοντά μας ο σ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΣ.

Στη μνήμη του, ο Κώστας Χάψιας προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου.

***

φωτο

Στις 17 Αυγούστου 2011 έφυγε από κοντά μας και κηδεύτηκε στη Γεράνεια Ελασσόνας ο σύντροφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. Ηταν ένας τίμιος βιοπαλαιστής που μέχρι το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν, με το ήθος και τη σεμνότητα που τον διέκριναν, ενάντια στην κοινωνική αδικία.

Η ΚΟΒ Γερανείων του ΚΚΕ, στην οποία ήταν μέλος για ένα μεγάλο διάστημα, και φίλοι του εκφράζουν στην οικογένειά του τα θερμά τους συλλυπητήρια και προσφέρουν στη μνήμη του, αντί για στεφάνι, 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη»

***

φωτο

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΝΔΙΑ (ΣΤΑΘΙΑ), οπαδού του ΚΚΕ και καθημερινού αναγνώστη του «Ριζοσπάστη», που έφυγε πρόσφατα πλήρης ημερών από τη ζωή, ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) προσφέρει στο «Ριζοσπάστη», αντί για στεφάνι 60 ευρώ, μέσω της ΚΟ Λευκάδας.

***

φωτό

Στις 6 του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια που έφυγε από τη ζωή ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΔΑΣ, από την Καλλιρράχη της Θάσου. Ο σ. Παναγιώτης αφιέρωσε τη ζωή του για το καλό του λαού, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό. Στάθηκε αταλάντευτος και αποφασιστικός στα ιδανικά του κομμουνιστικού κινήματος. Τον διέκρινε λεβεντιά, αγωνιστικότητα, σταθερότητα στις αρχές του κόμματος. Αντιπάλεψε τον οπορτουνισμό και το συμβιβασμό, κάθε φαινόμενο συναίνεσης και ταξικής συνεργασίας. Ηταν σεμνός και ανιδιοτελής, όπως αρμόζει στους κομουνιστές. Για τη δράση του εξορίστηκε, επί σειρά ετών, στο Παρθένι, στο Λακί της Λέρου και στα Κύθηρα.

ΤΑΣΟΣ ΡΕΜΠΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΡΕΜΠΗΣ
Στη μνήμη του, η σύντροφός του στη ζωή και στο κόμμα, Πηνελόπη Ροδά, που στα δύσκολα χρόνια της ζωής του στην εξορία ήταν μαζί του, προσφέρει 200 ευρώ στη ΝΕ της Καβάλας. Ηταν ο σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα. Αυτός μου έδειξε το σωστό δρόμο, γι' αυτό και εγώ του υποσχέθηκα να συνεχίσω τον αγώνα του και συνεχίζω να είμαι πολύ περήφανη που είχα για σύντροφό μου έναν κομουνιστή - αγωνιστή.

***

φωτο 2

Ο Φώτης Γεωργιάδης προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΘ, 1.000 ευρώ, στη μνήμη:

Του πατέρα του ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, από το Μυλοχώρι Κιλκίς, αντάρτη του ΕΛΑΣ, που τραυματίστηκε βαριά σε μάχη με τους ταγματασφαλίτες στην Τριάδα, χωριό των Σερρών. Πιάστηκε αιχμάλωτος, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε άγρια το 1943.

Της μητέρας του ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ, η οποία μετά τη δολοφονία του πατέρα του βασανίστηκε επανειλημμένα από τους ταγματασφαλίτες για την αντιστασιακή της δράση. Πέθανε το 1988.

Της αδελφής του ΟΛΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ, ανταρτοεπονίτισσας, μαχήτριας του ΔΣΕ, που πέθανε το 1978.

Καθώς και στη μνήμη των ηρωικών ΕΠΟΝιτών και ΕΠΟΝιτισσών του ΔΣΕ από το Μυλοχώρι Κιλκίς που έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας τους κατακτητές, το μοναρχοφασιστικό καθεστώς μαζί με τους συνεργάτες του Αγγλους και Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, που είναι οι:

ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΚΑΤΙΝΑ, ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (ΧΟΤΣΑΣ), ΤΑΤΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ, ΤΑΤΙΔΟΥ ΚΑΤΙΝΑ, ΤΑΤΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΚΑΛΑΪΤΣΙΔΟΥ ΒΕΤΤΑ, ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ), ΣΠΥΡΛΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΟΣ, ΚΟΥΡΑΤΚΕΖΙΔΟΥ ΣΑΡΡΑ, ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ.

***

φωτό

Στις 21.8. συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΚΥΖΙΡΙΔΗ.

ΡΟΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΡΟΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο σύζυγός της, Γιώργος, και οι κόρες της, στη μνήμη της, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

***

Στη μνήμη του αξέχαστου αδελφού μου ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ που έπεσε το 1948 πολεμώντας για τα ιδανικά του Κόμματος, του θείου μου, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ που πέθανε στην Τσεχοσλοβακία το 1975. Επίσης, στη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΕΡΕΜΙΔΗ, ΤΑΣΟΥ ΚΕΡΕΜΙΔΗ, από Μεσιανό Κιλκίς, και όλων των μαχητών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ από το παλιό Γυναικόκαστρο Κιλκίς, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Ντεπό Θεσ/κης, για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Κώστας Παντελιάδης

***

φωτό

Στη μνήμη του ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΟΥΤΑΧΙΔΗ, η γυναίκα του προσφέρει στο ΚΚΕ, 40 ευρώ ενίσχυση.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας αδελφού ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, και στη μνήμη των γονιών μας προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης.

Οι αδελφές

Ανθούλα - Μελπομένη

***

φωτο

Στις 26 Ιούλη 2011 έφυγε από κοντά μας η σ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) ΟΥΝΤΡΙΑ, σε ηλικία 90 ετών, και η πολιτική κηδεία της έγινε στη Λάρισα. Η Βούλα Ούντρια αφιέρωσε τη ζωή της στα οράματα και τα ιδανικά του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1921 στα Γιάννενα. Στο ΚΚΕ την οργάνωσε ο αδελφός της Νικήτας, που με τη δράση του έχει καταταγεί στο Πάνθεον των ηρώων του Κόμματος. Μετά τη δολοφονία της Μαργαρίτας Μολυβάδα ανέλαβε το παράνομο τυπογραφείο. Το '47 της ανέθεσε το Κόμμα τη δημιουργία παράνομης κρύπτης στο σπίτι της. Οταν συνέλαβαν την Ευτυχία Πρίντζου, μαζί με άλλους συντρόφους, εκείνη έμεινε 6 μήνες στην κρύπτη. Στη στημένη δίκη που ακολούθησε καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο. Αναγκαστικά βγήκε στο βουνό, εντάχθηκε στην 8η Μεραρχία ως αποκρυπτογράφος. Στη συνέχεια έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Σοβιετική Ενωση, όπου παντρεύτηκε με τον Γιώργο Ούντρια και απέκτησαν 2 παιδιά. Το 1962 επέστρεψε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στη Λάρισα. Το '74 έγινε μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και αγωνίστηκε, όπως κι όλη η οικογένειά της, για το στήσιμο των οργανώσεων. Με την καθοδήγηση της Γιάννας Τρικαλινού πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Ενωσης Γυναικών. Η σ. Βούλα Ούντρια ήταν μια πρωτοπόρα γυναίκα που άφησε κληρονομιά την αγωνιστική στάση ζωής της.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΟΣ
Στην μνήμη της, η κόρη της, Λίτσα Ούντρια, αντί μνημοσύνου, προσφέρει 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σουφλαρίων Λάρισας, και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».


ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΟΥΛΤΣΙΔΗΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΟΥΛΤΣΙΔΗΣ

ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ
ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ

ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

ΑΓΑΘΗ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΑΓΑΘΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΣΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΣΙΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

 ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) ΟΥΝΤΡΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) ΟΥΝΤΡΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΝΔΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΝΔΙΑΣ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΚΑΤΖΟΓΛΟΥ (ΟΛΥΜΠΟΣ)
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΚΑΤΖΟΓΛΟΥ (ΟΛΥΜΠΟΣ)

ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΥΖΙΡΙΔΗ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΥΖΙΡΙΔΗ


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ