ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2019
Σελ. /24
Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε:
 • Κάλεσμα κι εκδηλώσεις των Οργανώσεων Αττικής της ΚΝΕ μπροστά στις εκλογές.
 • Χαιρετισμοί ξένων αντιπροσώπων στο 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ.
 • Η κυβέρνηση παίζει με τις αγωνίες των μαθητών στο κατώφλι των εξετάσεων.
 • Χαιρετιστήριο προς τους αγώνες των μαθητών στην Ιταλία.
 • Εκπαιδευτική ειδησεογραφία.
Η πρώτη σου ψήφος να είναι κόκκινη!

Κάλεσμα της ΚΝΕ στους νέους και τις νέες και εκδηλώσεις από τις Οργανώσεις της Αττικής μπροστά στις εκλογές

«

Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Η πρώτη σου ψήφος να είναι κόκκινη!»

Με αυτό το κάλεσμα απευθύνονται οι Οργανώσεις Αττικής της ΚΝΕ στη νεολαία μπροστά σε έναν κύκλο συσκέψεων και εκδηλώσεων που διοργανώνουν στο πλαίσιο της μάχης των εκλογών. Προπαγανδίζοντας τις εκδηλώσεις τους οι νέοι της ΚΝΕ οργανώνουν αυτό το διάστημα εξορμήσεις σε σχολεία, σχολές και στέκια νεολαίας και απευθύνονται με την ανακοίνωση για τις εκδηλώσεις που καλεί:

«Ελα να συζητήσουμε και να μάθεις από πρώτο χέρι τις θέσεις του ΚΚΕ. Στις εκλογές η νεολαία έχει μια ευκαιρία. Να στείλει ηχηρό μήνυμα αντίστασης, ελπίδας, σύγκρουσης στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ γιατί:

Θέλουμε η μόρφωση να είναι δωρεάν για όλους και όλες, να μας βοηθάει να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι και όχι το σχολείο και το πανεπιστήμιο να μας κοιτάει στην τσέπη και να μας δασκαλεύει στην παπαγαλία.

Θέλουμε να δουλεύουμε στο αντικείμενο που επιλέξαμε με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα και όχι να ξεσαλώνει στις πλάτες μας η εργοδοσία, με μισθούς καθηλωμένους, με ξεχειλωμένα ωράρια, ανασφάλιστοι, χωρίς να μας καλύπτει καμία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η μικρή αύξηση στο μισθό, όποιοι εργαζόμενοι καταφέρουν να την πάρουν, εξανεμίζεται από το κόστος ζωής και σπουδών που όλο και μεγαλώνει. Η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού - αφού τον εφάρμοσε τέσσερα ολόκληρα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ - ακυρώνεται στην πράξη για τους περισσότερους νέους εργαζόμενους που δουλεύουν part time, τους πρακτικάριους, τους μαθητευόμενους των ΕΠΑΛ που ακόμα και τον πενιχρό τους μισθό τον βλέπουν με το κιάλι. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη λογική των "ελάχιστων", των "κατώτατων" και των "ευκαιριών".

Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά. Παλεύουμε ενάντια σε ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, στην πλουτοκρατία και τις κυβερνήσεις της που ανάβουν τη φωτιά του πολέμου και των εθνικισμών σε Βαλκάνια, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο. Με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η χώρα μας μετατρέπεται σε ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, σε αποθήκη ΝΑΤΟικών πυρηνικών όπλων, στα λιμάνια μας δένουν τα πλοία του ΝΑΤΟ μόλις σακατέψουν τους λαούς της Μέσης Ανατολής. Η χώρα μας μετατρέπεται με τη συμφωνία όλων των κομμάτων - εκτός του ΚΚΕ - σε "μαγνήτη" πολεμικών επιθέσεων.

Θέλουμε τις γειτονιές μας, τα σχολεία, τις σχολές καθαρές από φασίστες! Καρφί στο μάτι της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής είναι μόνο το ΚΚΕ και το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που συγκρούεται καθημερινά με τους φασίστες, τους απομονώνει, σηκώνει το βάρος του αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά το φασισμό, το ρατσισμό, την ακροδεξιά.

Δεν θέλουμε νέο Μάτι και νέα Μάνδρα. Να γίνουν εδώ και τώρα όλα τα αναγκαία έργα προστασίας της ζωής του λαού από φυσικές καταστροφές, να αναβαθμιστούν σε προσωπικό, εξοπλισμό, υποδομές με ευθύνη του κράτους όλες οι αντίστοιχες υπηρεσίες. Αυτά τα έργα η ΕΕ δεν τα χρηματοδοτεί, τα θεωρεί "μη επιλέξιμα" λόγω κόστους! Με αυτήν τη λογική ευθυγραμμίζονται η κυβέρνηση, η περιφερειακή αρχή και όλα τα κόμματα που υπερασπίζονται την ΕΕ.

Θέλουμε να ανασάνουμε από τη βρώμα του συστήματος. Το μεταγραφικό παζάρι ανάμεσα στα κόμματα του συστήματος αποδεικνύει κι αυτό ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα κόμματα έχουν ελάχιστες διαφορές. Με μεγάλη ευκολία αλλάζουν φανέλα παίζοντας όμως για τα ίδια συμφέροντα, για τα συμφέροντα των λίγων, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε το "στέκι" για τα απομεινάρια του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ, καρεκλοκένταυρους, ακροδεξιούς, πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Το δίλημμα που μας αφορά δεν είναι αν θα εκτελεί τα δικαιώματά μας ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης. Το δίλημμα είναι πώς θα βάλουμε εμπόδια στην πολιτική που μας στερεί τη ζωή που μας αξίζει, πώς θα ανοίξουμε δρόμο για να απαλλαγούμε από την εργασιακή περιπλάνηση, την ανασφάλεια, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός αντίπαλος του συστήματος και των κομμάτων του! Μπροστά στις εκλογές θα πουν ξανά στη νεολαία πόσο "κουλ" είναι η αποχή. Στις προηγούμενες εκλογές η αποχή ξεπέρασε το 40% αλλά δεν ίδρωσε το αυτί της κυβέρνησης, της ΝΔ, της ΕΕ. Αντίθετα, ψήφισαν νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέους φόρους για τους πολλούς και νέα προνόμια για τους λίγους.

Θέλουμε δημάρχους κομμουνιστές, όπως στην Πάτρα, στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη, στην Καισαριανή, στην Ικαρία. Γιατί έκαναν αυτό για το οποίο εκλέχτηκαν: Λαϊκή αντιπολίτευση στην πολιτική που ρημάζει τη ζωή των εργατικών οικογενειών, αγώνες μαζί με το λαό κάθε περιοχής για την παραμικρή ανακούφιση, για ελεύθερους χώρους άθλησης, δημιουργίας και πολιτισμού, για μέτρα προστασίας της ζωής του λαού από πλημμύρες και φωτιές. Ψηφίζουμε τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης" γιατί θέλουμε δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους αγωνιστές και όχι υπηρέτες της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων. Ψηφίζοντας συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ ή δήθεν ανεξάρτητους, όπου φυτρώνουν διάφορα μπουμπούκια, ακόμα και φασίστες, δεν ψηφίζεις τον συγγενή ή τον γνωστό σου αλλά ψηφίζεις την πολιτική που προσθέτει περισσότερα χαράτσια και τέλη στους πολλούς.

Πραγματική πρόοδος σήμερα είναι η πρόταση πάλης και εξουσίας του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που τις θέσεις του και το πρόγραμμά του τα διατυπώνει όχι με βάση το αν βολεύονται τα κέρδη και τα συμφέροντα μίας κοινωνικής μειοψηφίας αλλά με βάση το γεγονός ότι η τεράστια ανάπτυξη της παραγωγής, της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να αξιοποιηθεί για να απολαμβάνουν ο λαός και τα παιδιά του ένα ανώτερο επίπεδο ζωής και δικαιωμάτων. Γιατί το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και την ΕΕ, για μία οικονομία που στο επίκεντρό της είναι ο εργαζόμενος άνθρωπος και η ικανοποίηση των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Κάνε τη διαφορά με δυνατό ΚΚΕ!».

Εκδηλώσεις στην Αττική

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας ήδη έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις, ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνουν κι άλλες από τις υπόλοιπες Οργανώσεις της Αττικής.

 • Το Σάββατο 2 Μάρτη:

-- Η Τομεακή Οργάνωση (ΤΟ) Δυτικών Συνοικιών Αττικής διοργανώνει εκδήλωση στην Πετρούπολη, στις 7 μ.μ., στο 2ο Δημοτικό Πετρούπολης, με ομιλητή τον Δήμο Γαλανόπουλο, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.

-- Η ΤΟ Νοτιοδυτικών Συνοικιών διοργανώνει εκδήλωση στο Αιγάλεω, στις 7 μ.μ., στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρόοδος (Κοριτσάς 33), με ομιλητή τον Ιάσονα Φανό, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

 • Την Κυριακή 3 Μάρτη:

-- Η ΤΟ Μενιδίου - Φυλής διοργανώνει εκδήλωση στις 7 μ.μ., στην καφετέρια «Museum» (πλατεία Αγίου Βλασίου), με ομιλητή τον Ιάσονα Φανό, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Η ΤΟ Ανατολικών διοργανώνει εκδήλωση στου Ζωγράφου, στις 5.30 μ.μ., στα «Ιλίσια Πεδία» (Αδελφών Πιερράκου 50).

 • Την Παρασκευή 8 Μάρτη: Η ΤΟ Περιστερίου διοργανώνει εκδήλωση στις 7.30 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Θεοφράστου 40 και Εκκλησιών 20), με ομιλητή τον Νίκο Λάππα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
 • Το Σάββατο 16 Μάρτη:

-- Η ΤΟ Νοτίου Τομέα διοργανώνει εκδήλωση στην Αργυρούπολη, στις 6 μ.μ., στην καφετέρια «90°» (Θουκυδίδου 55).

-- Η ΤΟ Νοτίου Τομέα διοργανώνει επίσης εκδήλωση στη Γλυφάδα, στις 7 μ.μ., στην καφετέρια «tr3» (Γεννηματά 101).

 • Την Κυριακή 17 Μάρτη:

-- Η ΤΟ Πειραιά διοργανώνει εκδήλωση στις 6 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΒ Χαλκηδόνας του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την Ευτυχία Χατζηδάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Η ΤΟ Επισιτισμού διοργανώνει εκδήλωση, στις 6.30 μ.μ., στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36), με ομιλητή τον Γιώργο Στεφανάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Αθηνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

-- Η ΟΒ Εμπορίου διοργανώνει εκδήλωση στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36).

 • Το Σάββατο 30 Μάρτη: Η ΟΒ Βιομηχανίας διοργανώνει εκδήλωση στις 6 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟ Αττικής (Κολωνού 3).
 • Την Κυριακή 31 Μάρτη:

-- Η ΤΟ Νοτίου Τομέα διοργανώνει εκδήλωση στην Καλλιθέα, στις 12 το μεσημέρι, στην καφετέρια «Diver» (Δαβάκη 65).

-- Η ΤΟ Νοτίου Τομέα διοργανώνει επίσης εκδήλωση στον Αγιο Δημήτριο, στις 7.30 μ.μ., στην καφετέρια «Αλεγρία» (πλατεία ΙΚΑ).Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ