ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Ιούλη 2008
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Εφ' όλης της ύλης πανεξόρμηση στο λαό

Τα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας δεν πάνε ...διακοπές και εξαιτίας τους ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των οικογενειών δε θα πάει καθόλου διακοπές ή θα περιοριστεί σε μια ολιγοήμερη απόδραση.

Προβλήματα, όπως η ουσιαστική στέρηση του δικαιώματος στην ανάπαυση και την ψυχαγωγία, τα πενιχρά εισοδήματα, σε συνδυασμό με την τεράστια ακρίβεια, προβλήματα που αφορούν στην παράταση με ευρωενωσιακή απόφαση της εργάσιμης βδομάδας σε 65 ακόμα και 78 ώρες, στις «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις και πολλά ακόμα, βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης που ανοίγουν μέσα από μια πλατιά εξόρμηση στο λαό τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Υποδεικνύοντας την αντίθεση ανάμεσα σε όλα αυτά και στην τεράστια κερδοφορία του κεφαλαίου.

Καθημερινή είναι η παρουσία, στο πλαίσιο της πανεξόρμησης που πραγματοποιεί η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Αθήνας της ΚΝΕ, σε φτωχογειτονιές, χώρους δουλειάς, πολυσύχναστους χώρους. Ο διάλογος με τους ανθρώπους του μόχθου για την πρόταση συσπείρωσης και πάλης, την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Καθημερινή και η προσπάθεια για τα δικαιώματα των μεταναστών ενάντια στη στυγνή εκμετάλλευσή τους και τις διώξεις.

Μαζικά τα στελέχη και τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, με τη βοήθεια φίλων τους, διαδίδουν τις ανακοινώσεις του ενάντια στην ακρίβεια, την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ για τον αντικομμουνισμό, αλλά και τα υλικά της ΚΝΕ για τις διακοπές και τον ελεύθερο χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας εντάσσονται και οι παρακάτω εξορμήσεις:

Σήμερα Παρασκευή

-- Κλιμάκια των Αχτίδων 3ου - 4ου Διαμερίσματος και Μεταφορών της ΚΟΑ στο Σταθμό Λαρίσης του ΟΣΕ από τις 4 μ.μ. έως τις 6.30 μ.μ..

-- Κλιμάκια των Αχτίδων ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας, Εκπαιδευτικών και των Οργανώσεων Σπουδάζουσας και ΤΕΙ της ΚΝΕ, στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας από τις 12 μ. έως τις 4 μ.μ.

Στους ίδιους σταθμούς διοδίων από τις 4 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. θα βρεθούν κλιμάκια των Αχτίδων Βορειανατολικών, Βορειοδυτικών, Δυτικών, Νότιων και Νοτιοδυτικών Συνοικιών, Βιομηχανίας, Δημόσιας Διοίκησης, ΕΒΕ, Υγείας - Πρόνοιας, Χρηματοπιστωτικού και Υπηρεσιών.

-- Κλιμάκια των Οργανώσεων Αθήνας της ΚΝΕ στα ΚΤΕΛ Κηφισού από τις 3 μ.μ. έως τις 8 μ.μ..

Αύριο Σάββατο

-- Κλιμάκια των Αχτίδων 1ου - 7ου, του 2ου, του 5ου - 6ου Διαμερίσματος, Ανατολικών, Βορείων, Νοτιοανατολικών Συνοικιών, Ενέργειας, Κατασκευών, Τηλεπικοινωνιών, Δικηγόρων και των Οργανώσεων Σπουδάζουσας και ΤΕΙ Αθήνας της ΚΝΕ, στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας από τις 8.30 π.μ. έως τη 1 μ.μ..

-- Κλιμάκια των Οργανώσεων Αθήνας της ΚΝΕ στα ΚΤΕΛ στον Κηφισό από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Εξόρμηση στα ακτοπλοϊκά πλοία

Διήμερη ολοήμερη εξόρμηση στα ακτοπλοϊκά πλοία που αποπλέουν από το λιμάνι του Πειραιά, διοργανώνει σήμερα και αύριο η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ. Ολες οι κομματικές δυνάμεις από τις 6 τα ξημερώματα θα οργώνουν το λιμάνι από άκρη σε άκρη μοιράζοντας την ανακοίνωση του Κόμματος.

Σε δελτίο Τύπου η ΚΟΠ καταγγέλλει την πολιτική της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που διαχρονικά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως ο κανονισμός 3577/92, τον οποίο έχει επικροτήσει και ο ΣΥΝ. Αυτή η πολιτική, τονίζει, για να υπηρετήσει τα κέρδη του κεφαλαίου, στερεί το δικαίωμα στις διακοπές και την ξεκούραση από τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, καθηλώνει τους μισθούς και τις συντάξεις και αυξάνει τις τιμές στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Τονίζει ότι οι υπέρογκες τιμές στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας μόνο για φέτος, με απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και των εφοπλιστών, αυξήθηκαν από 8% έως 55,71%.

Για το ΚΚΕ, υπογραμμίζει η ΚΟΠ, οι διακοπές είναι δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας. Η ναυτιλία για να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, πρέπει η εξουσία να περάσει στα χέρια του λαού και τα πλοία να γίνουν λαϊκή περιουσία. Στην κατεύθυνση αυτή, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν σήμερα για:

-- Δραστική μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

-- Ασφαλή και σύγχρονα πλοία.

-- Καθημερινή απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα, αλλά και μεταξύ των νησιών, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

-- Ναυτεργάτες με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Εκδηλώσεις για τα 90χρονα

Στη Λέσβο

Η ΝΕ Λέσβου και η ΚΟΒ Αγιάσου του ΚΚΕ οργανώνουν, την Κυριακή 27 Ιούλη, στις 11 π.μ., εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Ντάμι της Μπέρδας στην αγροτική περιοχή «Αντρεια», όπου έγινε η τελευταία σημαντική μάχη του εμφυλίου στη Λέσβο, κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι καπεταναίοι του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου. H εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 90 χρόνια ΚΚΕ - 40 χρόνια ΚΝΕ.

To πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει: Επίσκεψη στο Ντάμι της Μπέρδας και στον περιβάλλοντα χώρο, όπου θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου. Ομιλία από τον Παρασκευά Γεωργούλα, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ. Απαγγελία ποιημάτων και ανάγνωση αποσπασμάτων σχετικών με το ιστορικό της μάχης από ιστορικά και λογοτεχνικά βιβλία. Προσκλητήριο νεκρών Αγιασωτών που έπεσαν στον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού - Πένθιμο Εμβατήριο.

Η αναχώρηση απ' την Αγιάσο θα γίνει στις 10 π.μ., από το «Σταυρί».

Στην Ιθάκη

Η ΚΟ Ιθάκης του ΚΚΕ διοργανώνει την Κυριακή 27/7 στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Βαθύ, εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Εθνική Αντίσταση και το ΔΣΕ. Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας Περιοχής Πελοποννήσου και Νήσων.

Στην εκδήλωση θα χαιρετίσει ο γραμματέας της Κουβανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Jose Cala, προσκεκλημένος στο πλαίσιο της διεθνιστικής αλληλεγγύης καθώς, φέτος, τιμώνται τα 50 χρόνια από την επανάσταση στην Κούβα.

Στα Τρίκαλα

Η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των 90 χρόνων του ΚΚΕ, διοργανώνει, την Κυριακή 27/7 και ώρα 11 π.μ., εκδήλωση τιμής στην ΕΑΜική Αντίσταση και στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, στο Φωτεινό (Τσιούκα) Καλαμπάκας. Αναχώρηση λεωφορείων 9 π.μ. από τα γραφεία της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ (Ιακωβάκη 2).

Στη Σάμο

Η ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση - προσκύνημα τιμής και μνήμης των μαχητών και μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας την Κυριακή 27/7 στις 10.30 το πρωί στο μνημείο του ΔΣΕ, στη θέση Ξυνιάς του Κέρκη.

Πολύμορφες δραστηριότητες των ΚΟ του ΚΚΕ

Πολύμορφες δραστηριότητες, εκδηλώσεις, περιοδείες, ομιλίες, συναντήσεις στελεχών οργανώνουν σε όλη τη χώρα οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ. Για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί:

Σήμερα Παρασκευή

-- Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης θα επισκεφτεί το Νομό Καρδίτσας, όπου θα περιοδεύσει στα χωριά και θα συζητήσει με τους αγρότες για το ζήτημα της λειψυδρίας. Στις 12 μ. θα βρεθεί στο Ν. Ικόνιο. Στη 1 μ.μ. στο Γραμματικό. Στις 8 μ.μ. στην Ιτέα και στις 9 μ.μ. στον Παλαμά.

-- Περιοδείες θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων:

 • Στις 5.30 π.μ. στους Εργάτες του Δήμου Γαλατσίου.
 • Στις 6 π.μ. στους Εργάτες του Δήμου Ηλιούπολης, και στο Γκαράζ του Δήμου Αγ. Αναργύρων.
 • Στις 6.30 π.μ. στους Εργάτες του Δήμου Χολαργού.
 • Στις 7.30 μ.μ. στο Εργοτάξιο ΜΕΤΡΟ Περιστερίου.
 • Στις 9.30 π.μ. στο υπουργείο Συγκοινωνιών στο Χολαργό.
 • Στις 8 π.μ. στη VODAFONE στο Χαλάνδρι.
 • Στις 8.30 π.μ. στον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.
 • Στις 10.30 π.μ. στον Ερυθρό Σταυρό, στη Λαϊκή Πετρούπολης.
 • Στις 3.30 μ.μ. στο Δικηγορικό Γραφείο Κυριακίδης.
 • Στις 7 μ.μ. στο Εμπορικό Κέντρο Χαλανδρίου, στα Σούπερ Μάρκετ στα Σεπόλια και στο Μετρό Αττικής.
 • Στις 7.30 μ.μ. στο σταθμό ΜΕΤΡΟ Δάφνης, στα Εμπορικά Καταστήματα Πετραλώνων, στον Ηλεκτρικό σταθμό Πετραλώνων.
Αύριο Σάββατο

-- Σε πολιτική συγκέντρωση στο χωριό Δουμπιά Χαλκιδικής θα μιλήσει στις 8.30 μ.μ. ο Ηλίας Γκουτζηγιάννης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

-- Στις 9 μ.μ. θα μιλήσει στην Καρίτσα Λάρισας, ο Αντώνης Σκυλλάκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Περιοδείες θα πραγματοποιηθούν:

 • Στις 11 π.μ. στις Λαϊκές αγορές Δάφνης, Μεταμόρφωσης και Περισσού.
 • Στις 7 π.μ. στο Εμπορικό Κέντρο Ηρακλείου.
Την Κυριακή 27/7

-- Η ΚΟΒ Στυλίδας του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη με θέμα τον «Καποδίστρια Β», στις 8.30 μ.μ. Θα μιλήσει η Κ. Τσέλιου, μέλος της ΝΕ Φθιώτιδας του Κόμματος.

-- Στις 11.30 π.μ. θα μιλήσει στην Βερδικούσια Λάρισας, ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Προσφέρουν στο ΚΚΕ

Ως απάντηση στην αντικομμουνιστική επίθεση προσφέρουν στο ΚΚΕ:

-- Οι Αλεξανδρής Κωνσταντίνος, Ιωαννίδης Θεόδωρος και Λίτσος Σωκράτης από Καλλιθέα το ποσό των 70 ευρώ, μέσω της Αχτίδας Κατασκευών της ΚΟΑ.

-- Εργαζόμενοι στον ΕΣΔΚΝΑ το ποσό των 75 ευρώ μέσω της Αχτίδας 3ου - 4ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ.

-- Εργαζόμενοι στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου προσφέρουν 150 ευρώ.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org