ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Ιούνη 2022
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Από σήμερα το διήμερο Φεστιβάλ στα Λιπάσματα Δραπετσώνας

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση αύριο Σάββατο, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Από τις αντίστοιχες περσινές εκδηλώσεις
Από τις αντίστοιχες περσινές εκδηλώσεις
«Με το ΚΚΕ στη σωστή πλευρά της Ιστορίας! Για τον σοσιαλισμό!», είναι το σύνθημα που θα εκπέμπεται από σήμερα και για δυο μέρες στον όμορφο χώρο στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, στο Φεστιβάλ που διοργανώνουν η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά και οι κλαδικές Οργανώσεις Αττικής της ΚΝΕ, με πλούσιο πολιτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που θα κορυφωθεί αύριο Σάββατο με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στις 20.00, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σήμερα Παρασκευή

18.30 - Συζήτηση για μαθητές: «Με τη δύναμη της γνώσης γνωρίζουμε τον κόσμο... Με τη δύναμη της οργάνωσης τον αλλάζουμε». Θα μιλήσει η Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

19.30 - Συναυλία με μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα.

20.30 - Συζήτηση: «Οι μεγάλοι αγώνες του σήμερα, πυξίδα της νεολαίας στην πάλη για ζωή και δουλειά με δικαιώματα». Θα μιλήσουν: Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ (COSCO). Μαίρη Αγρογιάννη, παθολόγος στο ΓΝ Νίκαιας, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ. Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Νομού Αττικής, εργαζόμενος στην «e-food».

21.30 - Hip hop συναυλία με τον Retro.

21.45 - Συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».

22.30 - Stand up Comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

23.30 - Συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη.

Αύριο Σάββατο

20.30 - Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση. Ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

21.30 - Μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία με τίτλο «Τραβέρσο», με την Πολυξένη Καράκογλου.

22.30 - Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

00.30 - Λαϊκό και παραδοσιακό γλέντι με τους Rebeti.

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν: Μαθητικό Στέκι και έκθεση με θέμα «Μια σωστή πλευρά έχει η Ιστορία», Εργατικό Στέκι και έκθεση, Στέκι της Τομεακής Οργάνωσης Κατάρτισης της ΚΝΕ, έκθεση με θέμα «Μια αναδρομή στις αντιιμπεριαλιστικές κατασκηνώσεις της ΚΝΕ», βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», χώρος του «Τραβέρσο» (θα πραγματοποιηθούν τουρνουά σκακιού, σεμινάριο ρομποτικής και άλλες δραστηριότητες), χώρος κατά των ναρκωτικών, χώρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, γωνιά του «κόκκινου Αερόστατου».

Η πρόσβαση στον χώρο

Για την είσοδο στην πύλη Ε1 (Κράκαρη): Από τον σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά: 703 - τερματική στάση «Ακτή Βασιλειάδη», 859 - στάση «ΥΕΝ», 420 - τερματική στάση.

Για την είσοδο στην πύλη του υδατόπυργου: Από τον σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά: Τρόλεϊ 20 - στάση «Δραπετσώνα». Από το Μετρό Νίκαιας: 820 - στάση «ΙΚΑ» (μέσω πλατείας Κύπρου, Ταμπούρια).

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σε μεγάλες πόλεις τις επόμενες μέρες

Τα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ ταξιδεύουν αυτές τις μέρες σε άλλες μεγάλες πόλεις, με σύνθημα «Με το ΚΚΕ, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, για τον σοσιαλισμό!».

Οι εκδηλώσεις τους περιλαμβάνουν συζητήσεις, ομιλίες, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, θεματικές γωνίες για τον Πολιτισμό, της νέες γυναίκες, την Επιστήμη, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αθλητικές δράσεις, εκθέσεις βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», spot ενημέρωσης για την 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ κ.ά.

Στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα και αύριο στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ γίνεται το Φοιτητικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα:

  • Σήμερα Παρασκευή: Στις 7.30 μ.μ. βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης «Πανδημία COVID-19: Ο καπιταλισμός στη δύση του». Θα μιλήσει ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕ. Θα ακολουθήσουν συναυλίες με τους ROCKANIDIA, ELECTRIFIED, ΣΕ + ΜΕ ΠΑΤΙΡΝΤΙ και μεγάλο γλέντι με νεανικό συγκρότημα.
  • Αύριο Σάββατο: Στις 7.30 μ.μ. εκδήλωση - συζήτηση με τίτλο: «Οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης στείλαμε μήνυμα ελπίδας, αντεπίθεσης, ανυπακοής. Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ συνεχίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!». Θα μιλήσει ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην εκδήλωση μέσω μίας ειδικά διαμορφωμένης εφαρμογής, απαντώντας σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, ψηφίζοντας, ρωτώντας κ.λπ. Η εκδήλωση θα αποτελείται από 3 θεματικές ενότητες: 1) Πανδημία - πόλεμος - ενεργειακή φτώχεια και ακρίβεια. Τι διδάσκουν οι εξελίξεις της εποχής μας στη νέα γενιά; 2) Υπάρχει καλύτερη διαχείριση σε ένα σάπιο σύστημα; Τι πραγματικά προτείνει το ΚΚΕ; 3) Από την COSCO και την «e-food» στο ΑΠΘ. Μπορεί ο λαός να τα καταφέρει; Θα ακολουθήσουν συναυλίες με τους Mystery Dice, Urban Pulse, Μιθριδάτης & Κίτρινα Ποδήλατα. Η βραδιά θα κλείσει με πάρτι.
Στην Πάτρα

Τις ίδιες μέρες γίνεται το Φοιτητικό Φεστιβάλ στην Πάτρα, στον Μόλο Αγίου Νικολάου. Το πρόγραμμα ξεκινά και τις δύο μέρες στις 8 μ.μ. και περιλαμβάνει:

  • Σήμερα Παρασκευή: Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «"Πανσπουδαστική ΚΣ" 1η δύναμη. Η επόμενη μέρα για το φοιτητικό κίνημα. Οι αγώνες ενάντια στον νέο νόμο - πλαίσιο και την πανεπιστημιακή αστυνομία». Θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ θα συμμετάσχουν πρόεδροι φοιτητικών συλλόγων και καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα ακολουθήσει συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα.
  • Αύριο Σάββατο: Πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Στάθη Κεντρή, μέλος του ΚΣ και Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Συναυλίες με το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί» και τον DASON. Λαϊκό - νησιώτικο γλέντι.
Σε Λάρισα και Βόλο

Στον Βόλο το Φοιτητικό Φεστιβάλ γίνεται σήμερα Παρασκευή στην παραλία, με: Συζήτηση για «το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας», με ομιλήτρια την Κωνσταντίνα Λιαράτσικα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από φοιτητικό μουσικό σχήμα. Αντιπολεμικό δρώμενο. Συναυλία με τον Θανάση Λαδά. Coctail party με DJ. Αύριο θα γίνουν τουρνουά βόλεϊ και μπάσκετ ενάντια στα ναρκωτικά.

Στο Φοιτητικό Φεστιβάλ της Λάρισας, που θα γίνει αύριο Σάββατο στο φρούριο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Τουρνουά σκακιού και πινγκ πονγκ. Ανοιχτό μάθημα swing. Συζήτηση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας», με ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ. Συναυλίες με τα φοιτητικά συγκροτήματα 4Dox, Manifex, Αρη Σάλλα, Τζίμι Νταφόπουλο, Κατερίνα Λεκάκη.

Στο ΗράκλειοΑύριο Σάββατο, στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι από τις 7 μ.μ., θα γίνει το Φεστιβάλ της Τομεακής Οργάνωσης ΑΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ και της ΤΟ Νέων Εργαζομένων Ηρακλείου. Το πρόγραμμα:7 μ.μ.: Συζήτηση για τους μεγάλους αγώνες το τελευταίο διάστημα σε διάφορους κλάδους, με τίτλο «Τελικά, οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα;». Παρουσίαση της έκδοσης του ΚΣ της ΚΝΕ «Παλεύουμε για την απελευθέρωση της γυναίκας από κάθε κοινωνική ανισοτιμία τον 21ο αιώνα».

8 μ.μ.: Συζήτηση με θέμα «"Πανσπουδαστική" 1η δύναμη. Η επόμενη μέρα για το φοιτητικό κίνημα. Οι αγώνες ενάντια στον νέο νόμο - πλαίσιο και την πανεπιστημιακή αστυνομία».

8.45 μ.μ.: Συναυλία με νεανικά συγκροτήματα. Μουσικό αφιέρωμα από φοιτητές στο πολιτικό τραγούδι. Μιχάλης Καπλαγκιόζης και το συγκρότημά του. GREIER (progressive rock). «Ελεύθεροι και Ωραίοι».

10 μ.μ.: Συναυλία με την Μιρέλα Πάχου.

Στη Λαμία

Φοιτητικό Φεστιβάλ γίνεται αύριο Σάββατο και στη Λαμία, στο προαύλιο του Πανεπιστημίου (Γαλανέικα), με: Επίδειξη graffiti, τουρνουά πινγκ πονγκ, συζήτηση με θέμα «Μόνοι τους και όλοι μας: Το αποδείξαμε!», με τον Δημήτρη Μπιργάλια, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλίες με τα φοιτητικά συγκροτήματα Dizzy Tongues και Avatar, λαϊκό γλέντι με τους Παναγιώτη Γιαννακάκη, Μαρία Γκολφομήτσου, Αντρέα Λενά, Δημήτρη Ρούσκα, Αγγελο Φαναρίτη.

Στην Κοζάνη

Την Κυριακή 26 Ιούνη Φοιτητικό Φεστιβάλ διοργανώνεται και στην Κοζάνη, στην πλατεία της Σκ'ρκας, από τις 7 μ.μ., με: Παρουσίαση project από φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τις εξελίξεις σχετικά με τη Νέα Πράσινη Συμφωνία. Συζήτηση με θέμα «Το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας», με την Τίνα Κουζιάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Συναυλία με τους Θανάση Δήμου, Χριστίνα Κουτσούκου, Στάθη Μουφτόγλου. Νησιώτικα τραγούδια με τους Σταύρο Καρασαββίδη και Νίκο Τουρλινό.

Πολύμορφες δράσεις αύριο Σάββατο στο Πεδίον του Αρεως

Αγώνας δρόμου το πρωί, ομιλίες, παρεμβάσεις και καλλιτεχνικό πρόγραμμα το βράδυ

Η Επιτροπή του KΣ της ΚΝΕ Κατά των Ναρκωτικών και των Εξαρτήσεων, η Επιτροπή Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ καθώς και η ΤΟ της Α' Αθήνας της ΚΝΕ διοργανώνουν, αύριο, Σάββατο 25 Ιούνη, μια ολοήμερη πολύμορφη δραστηριότητα ενάντια στα ναρκωτικά στο Πεδίον του Αρεως, με αφορμή την επικείμενη Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 9 π.μ. θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου στο Πεδίον του Αρεως με αφετηρία την πλατεία Πρωτομαγιάς, αναδεικνύοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να καλλιεργήσει στοιχεία της αγωνιστικής στάσης στη ζωή και να έχει τη δική του συμβολή στην πρόληψη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Μήκος διαδρομής 5 χλμ. και 1 χλμ. ο παιδικός αγώνας δρόμου. Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής 6951.165.574.
  • Στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση της ΚΝΕ με τίτλο: «Ψάξε την πραγματική ουσία! ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά! Η συμβολή του Αθλητισμού στην πρόληψη». Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους: Νίκο Παπαδόπουλο, επαγγελματία ποδοσφαιριστή στον Αστέρα Τρίπολης, Λεμονιά Φάκαρου, ψυχολόγο, θεραπεύτρια στο ΚΕΘΕΑ, Γιώργο Κολλάρο, μέλος της ΚΝΕ και του 15μελούς συμβουλίου του 38ου Λυκείου Αθηνών.
  • Στις 9.30 μ.μ. θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με: Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο. Ηip hop live. Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.
Ενισχυμένη η ΑΣΕ μπροστά στο συνέδριο της ΔΟΕ

Από τις 26 ως τις 29 Ιούνη διεξάγεται στην Αθήνα η 91η Γενική Συνέλευση (συνέδριο) της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), που θα συζητήσει τον απολογισμό της και το πρόγραμμα δράσης της για το 2022 - 2023.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) προσέρχεται ενισχυμένη στις εργασίες του συνεδρίου, καθώς στις εκλογές των Συλλόγων Δασκάλων - Νηπιαγωγών που έγιναν το προηγούμενο διάστημα ενόψει του συνεδρίου σημείωσε πανελλαδικά άνοδο κατά 4%, ενώ βγήκε πρώτη δύναμη σε 23 Συλλόγους. Είναι δε η μοναδική δύναμη που σημειώνει σαφή άνοδο σε ψήφους στους Συλλόγους. Από την άλλη μεριά, η ΔΑΚΕ από τις εκλογές στους Συλλόγους φαίνεται ότι χάνει σχεδόν τη μισή της δύναμη.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org