ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
Σελ. /40
Η βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος

Στην ΠΥΡΚΑΛ περιόδευσε χτες ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Εντονο το ενδιαφέρον των εργαζομένων για τις θέσεις και τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Εντονο το ενδιαφέρον των εργαζομένων για τις θέσεις και τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Να καταδικάσουν τη συνειδητή απαξίωση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας κάλεσε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ - πρώην ΠΥΡΚΑΛ), στον Υμηττό, ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. Και επισήμανε ότι πρέπει να ενισχύσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και να «επιστρατεύσουν» την πείρα τους, που θέτει επιτακτικά το δίλημμα «με τα μονοπώλια ή με το λαό». Τα τελευταία 10 χρόνια, από 7.500 εργαζόμενους συνολικά στα ΕΑΣ έχουν μείνει μόλις 1.600, δουλειές από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν ανατίθενται, μεγάλες παραγγελίες δίνονται σε ξένες πολυεθνικές, οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι για μήνες.

Κατάσταση ερήμωσης επικρατεί και στο εργοστάσιο στον Υμηττό. «Κάθε φορά που έρχομαι, με "πιάνει η καρδιά μου", κάθε φορά και μεγαλύτερη εγκατάλειψη», είπε στους εργαζόμενους ο Θ. Παφίλης. Πράγματι, περπατώντας κανείς μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου δε συναντάει άνθρωπο, ενώ τα μηχανήματα βρίσκονται σε πλήρη απαξίωση. «Δίνουν τις παραγγελίες στις πολυεθνικές, πληρώνει ο ελληνικός λαός αστρονομικά ποσά κι εμείς εδώ καθόμαστε. Ανακοινώνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας παραγγελίες και σε μας δε δίνει δουλειά...», έλεγαν οι εργαζόμενοι.

«Μην τους ανέχεστε πια!»

Ο Θ. Παφίλης μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων
Ο Θ. Παφίλης μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων
«Γιατί, αφού μπορούν τα ΕΑΣ να καλύψουν τις αμυντικές ανάγκες και να εκσυγχρονιστούν, οδηγούνται στο κλείσιμο;», έθεσε το ερώτημα ο Θ. Παφίλης. «Κάποιοι χάνουν και κάποιοι κερδίζουν. Κλείνουν συνειδητά παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα για να θησαυρίζουν τα μονοπώλια», τόνισε.

Πρέπει - συνέχισε - να φτάσετε στο εξής συμπέρασμα: Δεν πάει άλλο με αυτό το σύστημα. Μας γυρίζει 100 χρόνια πίσω, τα παίρνει όλα. Θα επιβληθούν στην Ελλάδα εργασιακές συνθήκες Ασίας και Λατινικής Αμερικής. Η κοινωνική πολιτική θα εφαρμόζεται σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς. Παρά την τεράστια εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης ζούμε χειρότερα, δουλεύουμε περισσότερο. Θεωρούνται «πολυτέλεια» το σχολείο, ο παιδικός σταθμός, το νοσοκομείο. Η αγροτική παραγωγή ρημάζει. «Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, δεν είναι μονόδρομος η βαρβαρότητα», σημείωσε. «Γιατί τους έχουμε ανάγκη τους βιομήχανους; Δε θα μπορούσαν τα καράβια, οι τηλεπικοινωνίες κλπ. να είναι λαϊκή περιουσία; Να δημιουργηθεί ενιαίος δημόσιος φορέας Αμυντικής Βιομηχανίας; Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η λαϊκή εξουσία».

«Μικρές κυβερνήσεις» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη», ο Θ. Παφίλης είπε ότι οι Περιφέρειες θα είναι σαν «μικρές κυβερνήσεις», που θα εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική. «Θέλετε άλλη μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ πάνω από το κεφάλι σας;», είπε χαρακτηριστικά. Οπως σημείωσε, προβλέπεται 30.000 εργαζόμενοι στην τοπική διοίκηση να απολυθούν. Δεν πρόκειται να μεταταχθούν, όπως άνεργοι παραμένουν ακόμη οι 7.000 της «Ολυμπιακής». Τα σχολεία θα περάσουν στην αρμοδιότητα της λεγόμενης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα υπάρχουν πολλές κατηγορίες, κάθε δήμος θα ψάχνει να βρει πόρους για τη λειτουργία τους.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν πέρυσι τέτοια περίοδο τι τους έλεγαν οι σημερινοί υποψήφιοι περιφερειάρχες, Γ. Σγουρός, Γ. Δημαράς, Αλ. Μητρόπουλος: «Να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ, γιατί θα είναι καλύτερα. Τώρα, για να υφαρπάσουν την ψήφο σας εμφανίζονται "ανεξάρτητοι" ή και "κατά του μνημονίου". Η ΝΔ, λέει, διαφωνεί με το μνημόνιο, αλλά θα το εφαρμόσει! Ο ΛΑ.Ο.Σ. λέει ότι οι αδικημένοι στη χώρα είναι οι μεγάλοι επιχειρηματίες και προνομιούχοι οι εργαζόμενοι!».

«Ακόμη κι αν διατηρείτε τις διαφωνίες σας, σκεφτείτε ότι το ΚΚΕ ποτέ δε σας είπε ψέματα. Αν δε βγει ενισχυμένη η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα πανηγυρίζουν αυτοί που σας ρουφάνε το αίμα κι εσείς θα είστε με σκυμμένο κεφάλι, γιατί έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα», κατέληξε.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Δραστηριότητες

Σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, θα περιοδεύσει από τις 8 το πρωί στο ΙΚΑ Καλλιθέας.

ΤΑΥΡΟΣ - ΜΟΣΧΑΤΟ: Στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στον Ταύρο (οδός Επταλόφου, παλαιά σφαγεία, αίθουσα 7). Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης. Θα χαιρετίσει ο υποψήφιος δήμαρχος Ταύρου - Μοσχάτου Παναγιώτης Κυριαζίδης.

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ο Παναγιώτης Πάλμος, υποψήφιος δήμαρχος, θα περιοδεύσει από τις 6.15 π.μ., στους εργάτες καθαριότητας και από τις 7 το πρωί στα συνεργεία του Δήμου Βύρωνα.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Ο Ηλίας Σταμέλος, υποψήφιος δήμαρχος, θα περιοδεύσει από τις 6 το πρωί στο εργατοτεχνικό προσωπικό του δήμου και στις 9 το πρωί στο Δημαρχείο.

ΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ: Η Αφροδίτη Ρέτζιου, υποψήφια δήμαρχος Ζωγράφου, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στα Ανω Ιλίσια, στην πλ. Τερζάκη, στις 7.30 μ.μ.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: Ο Βασίλης Βήττος, υποψήφιος δήμαρχος, θα μιλήσει σε συγκέντρωση - σύσκεψη στο καφενείο «Ο Φίλος» στο Πάτημα Βριλησσίων, στις 7 μ.μ.

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Ο υποψήφιος δήμαρχος Θοδωρής Λιάπης θα μιλήσει σε σύσκεψη οπαδών στην Αργυρούπολη στις 8 το βράδυ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

-- Στις 6.30 π.μ. περιοδεία στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, Εργων και Συντήρησης του Δήμου Καλαμαριάς με τον Δαμιανό Παπαδόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Καλαμαριάς.

-- Στις 9.30 π.μ. περιοδεία σε υπηρεσίες του Λαγκαδά με τον Φίλιππο Γεωργουδάκη, υποψήφιο δήμαρχο Λαγκαδά και τον Μιχάλη Σπυριδάκη από το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας.

-- Στις 10 π.μ. περιοδεία στους εργαζόμενους στο Δημαρχείο Νεάπολης με τον Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και τον Μπάμπη Βέλη, υποψήφιο δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών.

-- Στις 10 π.μ. περιοδεία στους εργαζόμενους του Δημαρχείου Πανοράματος με τον Οδυσσέα Μαάιτα, υποψήφιο δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη και στις 7 μ.μ. εκδήλωση στο Φίλυρο.

-- Στις 7 μ.μ. περιοδεία στην Αθυτο με τον Μάκη Ποτίογλου, υποψήφιο δήμαρχο Κασσάνδρας.

-- Στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση στα Κουφάλια με τον Σάββα Μωυσίδη, υποψήφιο δήμαρχο Χαλκηδόνας.

-- Στις 7.30 μ.μ. σύσκεψη στο Δημαρχείο της Λητής με τον Αγγελο Θέμελη, υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου.

-- Στις 8 μ.μ. σύσκεψη στην Τρίγλια Χαλκιδικής με τον Δημήτρη Ζαχαριάδη, υποψήφιο δήμαρχο Νέας Προποντίδας.

ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, θα περιοδεύσει από τις 6 το απόγευμα σε καταστήματα της περιοχής και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πιτσαρία του Πέτρου.

ΛΑΡΙΣΑ: Ο Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης, θα δώσει συνέντευξη Τύπου για την Υγεία - Πρόνοια, στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «ΜΕΤΡΟΠΟΛ» της Λάρισας. Ο Γιώργος Λαμπρούλης, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων και η Μαρία Γαβαλά, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, θα περιοδεύσουν από τις 7 μμ στη συνοικία Φιλιππούπολη.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Ο Γιώργος Καΐκης, υποψήφιος δήμαρχος, θα περιοδεύσει το απόγευμα σε μαγαζιά της πόλης.

ΛΑΜΙΑ: Ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος δήμαρχος, θα περιοδεύσει στα χωριά Γοργοπόταμος, Δαμάστα και Βαρδάτες.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Ο Βαγγέλης Σταματούκος, υποψήφιος δήμαρχος, θα περιοδεύσει από τις 9 το πρωί σε τράπεζες της Χαλκίδας και στη 1.30 μ.μ., θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων του εργοστασίου ΒΕΤ ΑΕ.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Ο Γιώργος Γκικόπουλος θα επισκεφτεί τη Νομαρχία Βοιωτίας και θα μιλήσει στους εργαζόμενους στις 10 το πρωί και στις 7 μ.μ. θα περιοδεύσει στα χωριά Αγ. Δημήτριος και Αγ. Σπυρίδωνας.

Σήμερα στο Θριάσιο

Ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα περιοδεύσει σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη στις 8 π.μ. στο Θριάσιο Νοσοκομείο στην Ελευσίνα. Στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 11.30 π.μ. στον τοπικό Τύπο μαζί με τον Δήμο Κουμπούρη, υποψήφιο αντιπεριεφερειάρχη Δυτικής Αττικής και τη παρουσία των υποψηφίων δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Θριάσιο και τα Μέγαρα.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org