ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Ιούλη 2021
Σελ. /24
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλούσια πολιτική δραστηριότητα σε γειτονιές

Παγκράτι
Παγκράτι
Με συσκέψεις σε γειτονιές του δήμου της Αθήνας συνεχίστηκε τις προηγούμενες μέρες η πολιτική δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ στην Αττική.

Σε σύσκεψη των Οργανώσεων του 7ου Διαμερίσματος στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελόκηπους μίλησε ο Γιώργος Κρητικός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, «μέσα στους καθημερινούς αγώνες, στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, σε όλες τις πολιτικές μάχες». Ανέφερε ότι «η τραγωδία του απολογισμού της πανδημίας παραμένει αδιανόητη. Γιατί είναι μεγάλη η απόσταση αυτών που θα μπορούσαν να γίνουν κι αυτών που έγιναν και γίνονται. Γιατί δίπλα στον αριθμό των νεκρών παγκοσμίως που μετριούνται σε εκατομμύρια, υπάρχουν τα κέρδη των πλουσίων στην περίοδο της πανδημίας που μετριούνται σε τρισεκατομμύρια. Γιατί γι' αυτή την τραγωδία δεν "φταίει το ζαβό το ριζικό μας, ούτε ο θεός που μας μισεί...", όπως μονολογούν οι ήρωες του ποιήματος του Βάρναλη, αλλά ένα σύστημα που η παραγωγή αναπτύσσεται με βάση το κέρδος και τον παραγόμενο πλούτο δεν τον απολαμβάνουν οι δημιουργοί του».

Στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, σε σύσκεψη που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις του 2ου Διαμερίσματος του δήμου Αθήνας μίλησε ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας που διεξαγόταν την ίδια ώρα στην πρεσβεία των ΗΠΑ, εναντία στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, σημειώνοντας: «Καταδικάζουμε απερίφραστα το σχέδιο ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ, της αντικουβανικής μαφίας και δυνάμεων που δρουν μέσα στην Κούβα με στόχο να ανατρέψουν τις κατακτήσεις του κουβανικού λαού και την εξουσία του. Καταδικάζουμε κάθε σενάριο για οποιουδήποτε είδους ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κούβα, με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Κυψέλη
Κυψέλη
Στην Κυψέλη, σε σύσκεψη των Οργανώσεων του 6ου Διαμερίσματος για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης μίλησε ο Μαρίνος Μακρής, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΟ Α' Αθήνας του ΚΚΕ. Στην ομιλία του στάθηκε στις αντιδραστικές αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Αναφέρθηκε επίσης σε παραδείγματα μέσα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος για την Προσχολική Αγωγή και την αντιμετώπιση αυτών από τη δημοτική αρχή. Τέλος, κάλεσε σε ετοιμότητα μπροστά στην ψήφιση του νομοσχεδίου, σε αγώνα για να μην περάσει καταρχήν στις συνειδήσεις του λαού και της νεολαίας.


Αμπελόκηποι
Αμπελόκηποι

ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζεται η μεγάλη εξόρμηση για μέτρα πρόληψης και προστασίας από βιομηχανικό ατύχημα

Συνεχίστηκε χτες για δεύτερη μέρα η μεγάλη εξόρμηση της ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ για τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας από βιομηχανικό ατύχημα.

Την Τετάρτη το πρωί πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις και περιοδείες σε διάφορους χώρους δουλειάς, όπως στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, στη «Symetal», στη «Sarmed», στην «Τυποοργάνωση» και τη «Λυχνία», στην «Prodis», στον «Κανάκη».

Βασικό υλικό των συνεργείων του Κόμματος είναι η Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς και ζητάει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη οργάνωσης της πάλης για μέτρα πρόληψης και προστασίας, ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, για να σταματήσουν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι να ζουν με το άγχος και τον φόβο για την υγεία και τη ζωή τους. Οι εξορμήσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα σε σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Αντίστοιχα, σήμερα Πέμπτη, θα γίνουν εξορμήσεις στις 5.50 π.μ. στα ΕΛΠΕ Ελευσίνας, στις 6.30 π.μ. στην «ΤΕΧΝΟΚΑΝ». Αύριο Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στον «Δημητρίου» στις 12 μ., με επικεφαλής τον Κώστα Κώνστα, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ.Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ
Στην Αττική

Σήμερα Πέμπτη:

-- Στις 9 π.μ. ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το τελωνείο στον αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Αύριο Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., η ΚΟ Παιανίας - Γλυκών Νερών καλεί σε συζήτηση στην πλατεία Φούρεσι με θέμα «Συμπεράσματα από τους αγώνες ενάντια στις αντεργατικές ανατροπές του αιώνα. Οργάνωση της αντεπίθεσης με δυνατό ΚΚΕ, για τις σύγχρονες ανάγκες μας». Θα μιλήσει ο Κωστής Παναγιώτου, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Μεσογείων - Λαυρεωτικής.

Με το ίδιο θέμα, την Κυριακή 25 Ιούλη στις 7.30 μ.μ., η ΚΟ Λαυρεωτικής καλεί σε συζήτηση στο Λαύριο, στην παλιά Ρεμίζα. Θα μιλήσει ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Σήμερα Πέμπτη στις 8 μ.μ., στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, εκδήλωση - συζήτηση της ΤΟ Κατασκευών και της ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα «Εργάσιμος χρόνος, μια πάλη επίκαιρη όσο ποτέ». Θα μιλήσει ο Κώστας Ιωσηφίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Σε Ηπειρο - Κέρκυρα - Λευκάδα

Σήμερα Πέμπτη στις 8.30 μ.μ., εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι αντίθετη με τις ανάγκες του λαού», στο θεατράκι Παραμυθιάς, με ομιλήτρια την Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος του ΓΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας.

Στην Αχαΐα

Συσκέψεις με θέμα «Ισχυρό ΚΚΕ, νους - καρδιά - οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για τον σοσιαλισμό»:

Αύριο Παρασκευή:

-- Στις 7 μ.μ. από τις ΚΟ Υγείας στο Αίθριο του Παμμικρασιατικού Συλλόγου (Φωκαίας 26), με ομιλητή τον Χρήστο Δάβουλο, μέλος του ΤΓ Αχαΐας του ΚΚΕ.

-- Επίσης στις 7 μ.μ. από την ΚΟΒ Ρίου στο καφενείο του Αγίου Βασιλείου, με ομιλήτρια την Κατερίνα Σίμου, μέλος του ΤΓ Αχαΐας.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στους εκτελεσμένους της περιόδου 1941 - 1949 θα πραγματοποιήσουν οι ΚΟΒ Αιγιαλείας το Σάββατο 24 Ιούλη, στις 8 μ.μ. στα Κουνινά Αιγίου. Θα μιλήσει ο Θάνος Μπίμπας, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας και Γραμματέας της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.

Με το κάλεσμα του ΚΚΕ στους αυτοαπασχολούμενους

Οι Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής πραγματοποιούν αυτές τις μέρες περιοδείες και εξορμήσεις σε αυτοαπασχολούμενους με το 4σέλιδο φυλλάδιο του Κόμματος. Σήμερα Πέμπτη θα βρεθούν σε καταστήματα και εμπορικούς δρόμους ως εξής:

-- Στις 11 π.μ. περιοδεία στα καταστήματα του κεντρικού Μενιδίου (Δεκελείας και Πάρνηθος - μέχρι Αγ. Τριάδος), με επικεφαλής τον Γιώργο Ψαραδέλλη, μέλος του ΤΓ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. στον εμπορικό δρόμο της Νίκαιας, στη Χρυσοστόμου Σμύρνης, θα περιοδεύσει η Κάτια Κρόκου, μέλος της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ, και στον Ρέντη θα περιοδεύσει ο Δημήτρης Τζαφάλιας, μέλος του ΤΓ Πειραιά. Την ίδια ώρα στο Κερατσίνι, στην Παύλου Φύσσα, θα περιοδεύσει ο Γιώργος Καλαμαράς, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

-- Στις 7 μ.μ. η ΚΟΒ Β' Διαμερίσματος Πειραιά προχωρά σε περιοδεία στην οδό Σωτήρος και στο Πασαλιμάνι, και την ίδια ώρα η ΚΟΒ Σαλαμίνας θα κάνει εξόρμηση στα Αμπελάκια.

-- Στις 7 μ.μ. περιοδεία στα μαγαζιά στην Αγίου Νικολάου, στο Ιλιον, με επικεφαλής τον Χρήστο Κούκο, δημοτικό σύμβουλο Ιλίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Την ίδια ώρα θα γίνει περιοδεία στο εμπορικό κέντρο Αγίων Αναργύρων με επικεφαλής την Γιώτα Παπαλουκά, μέλος του ΤΓ Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org