Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2009 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 10480

ΤΩΡΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ να ταρακουνήσουμε την πλουτοκρατία

Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να ψηφίζουμε τα ίδια κόμματα που ψηφίζουν ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και οι τραπεζίτες. Ψηφίζουμε ΚΚΕ να γίνει πιο δυνατό για να είναι πιο δυνατός ο λαός

  • Για να υπάρξει ένα λαϊκό κίνημα που αντιστέκεται και επιτίθεται, χρειάζεται μια πρωτοπορία. Και μέσα σε αυτή την πρωτοπορία ισχυρή κομμουνιστική πρωτοπορία. Διαφορετικά, το κίνημα χάνει την αντοχή του, δυσκολεύεται, αναδιπλώνεται, ενσωματώνεται. Στην Ελλάδα υπάρχουν αντιστάσεις. Αναντίστοιχες με τις ανάγκες, αλλά υπάρχουν. Κατά του πολέμου, διεκδικήσεις εργατικές και αγροτικές, και στο χώρο των μικρών ΕΒΕ. Εφεραν και ορισμένα αποτελέσματα. Σε συνθήκες κρίσης έγιναν κινητοποιήσεις σε επιχειρήσεις που απέλυσαν εργαζόμενους και οδήγησαν στην επαναπρόσληψή τους. Εγιναν μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις για την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και έδωσαν μεγάλες αυξήσεις.
  • Στις εκλογές, αυτό που θα ταρακουνήσει, θα δυσκολέψει την αστική τάξη, το αστικό πολιτικό σύστημα είναι αδύνατη κυβέρνηση, κάτω ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δυνατό ΚΚΕ. Το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι. Με ισχυρό ΚΚΕ θα φυσήξει άλλος άνεμος την επομένη των εκλογών, γιατί θα ενισχυθεί η οργάνωση των εργαζομένων, θα αυξηθεί η συσπείρωση, η μαχητικότητα και η συλλογική δράση για ένα καλύτερο αύριο. Θα πνεύσει αισιοδοξία, θα αναθαρρήσει ο εργάτης που υφίσταται την εργοδοτική τρομοκρατία, ο μετανάστης και ο πρόσφυγας που καταδιώκονται, ο νεολαίος που η αντιλαϊκή πολιτική τον καταδίκασε να φυτοζωεί, ο μικροαγρότης, ο μικρός ΕΒΕ. Η υποταγή και η μοιρολατρία ζημίωσαν το λαό. Είναι καιρός να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

ΣΕΛ.  2  -  3,   5  -  13

Eurokinissi

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Χρειάζονται έργα υποδομών σε όφελος του λαού

Οι καταστροφές και οι θάνατοι, που σημειώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας, είτε από τις πλημμύρες είτε από τις πυρκαγιές, για να αντιμετωπιστούν απαιτούν μέτρα, όπως, να γίνει δημόσια η γη, να απαγορευτούν οι επεκτάσεις και να γίνουν έργα υποδομών σε όφελος του λαού, όπως, δασοκαλύψεις, διάνοιξη ρεμάτων, μικρά φράγματα κατακράτησης φερτών υλών, τοπικά έργα εκτροπής υδάτων, κλπ., τα οποία θα γίνονται αποκλειστικά από το κράτος με κεντρικό σχεδιασμό.


ΣΕΛ.  16  -  17Προσφορές

-- Ο Π. Α. προσφέρει 6.000 ευρώ.

-- Ο Τριαντάφυλλος Γεροζήσης προσφέρει 2.000 ευρώ.

-- Ο αντιστασιακός αγωνιστής Παναγιώτης Βαζούρας, δεύτερη δόση, 1.000 ευρώ ακόμα.

-- Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κερατσινίου προσφέρει 3.000 ευρώ.

-- Ο Κ. Γ.προσφέρει 1.000 ευρώ.ΚΚΕ
Την Τρίτη η συγκέντρωση στη Θράκη. Θα μιλήσει η Αλ. Παπαρήγα

Προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Κομοτηνή, στην κεντρική πλατεία. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Κώστας Καζάκος.


ΣΕΛ.  6


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org