ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2009 - 1η έκδοση
Σελ. /32
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να βγει απ' την κάλπη ισχυρό ΚΚΕ - δυνατός ο λαός

Κάλεσμα στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ενόψει των εκλογών της 4ης του Οκτώβρη

Με επιστολή - κάλεσμά της προς «κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή της ηρωικής γενιάς της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας», η ΚΕ του ΚΚΕ τους καλεί να κινητοποιηθούν για να μη χαθεί καμία ψήφος για το ΚΚΕ. Να βγει από την κάλπη ένα ΚΚΕ ισχυρό - δυνατό για να δώσει δύναμη στο λαό την επομένη των εκλογών να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή λαίλαπα που και οι δύο, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν σχεδιάσει από τώρα... Για να ανοίξουμε το δρόμο της λαϊκής προοπτικής, όπως τονίζεται στην επιστολή - κάλεσμα, όπου συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Συναγωνίστρια, συναγωνιστή,

Η ΚΕ του ΚΚΕ με αυτή την επιστολή της απευθύνεται και προσωπικά στον κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια της ηρωικής γενιάς της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας για να εκφράσει, άλλη μια φορά, την εκτίμησή της στους αγώνες που δώσατε και συνεχίζετε μέχρι τώρα να δίνετε για τα δίκια της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας και με συντροφικότητα να σας ζητήσει, στο προσκλητήριο πανστρατιάς που καλεί γι' αυτή την εκλογική μάχη, να δώσετε και εσείς το αγωνιστικό "παρών" σας, όπως άλλωστε κάνετε κάθε φορά που το καθήκον σάς καλεί.

Στις εκλογές στις 4 του Οκτώβρη 2009 το κύριο ζήτημα που κρίνεται είναι να βγει από την κάλπη ένα ΚΚΕ ισχυρό - δυνατό για να δώσει δύναμη στο λαό την επομένη των εκλογών να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή λαίλαπα που και οι δύο, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν σχεδιάσει από τώρα. Δεν κρίνεται - όπως λένε τα ΜΜΕ - ποιο από τα δύο θα κυβερνήσει, ποιο θα σχηματίσει κυβέρνηση. Ετσι κι αλλιώς εσείς ξέρετε ότι "ακυβέρνητες πολιτείες" δεν υπάρχουν.

Η απόλυτα δικαιολογημένη δυσαρέσκεια απέναντι στη ΝΔ πρέπει να φανεί και στις ψήφους. Να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ομως, οι δυσαρεστημένοι, οι προδομένοι, οι μετανιωμένοι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν πρέπει να βρουν καταφύγιο στο δήθεν προοδευτικότερο ΠΑΣΟΚ.

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση μ' αυτό του '81 που κάποιοι καλοπροαίρετα το 'βλεπαν σαν ένα σκαλοπάτι για "να μπει η δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας". Ακριβώς επειδή πρόβαλλε αντιιμπεριαλιστικά, προοδευτικά συνθήματα. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο μύλο της πολιτικής διαδρομής αυτού του κόμματος.

Εχει δοκιμαστεί και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. Είχε δύναμη μέσα στο οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα και όχι μόνο οι δυνάμεις του δεν εμπόδισαν, αλλά, σε πολλές περιπτώσεις, "έβαλαν πλάτη" να περάσουν πολιτικές επιλογές της ΝΔ. Αρα και ως αντιπολίτευση έχει δοκιμαστεί και απέτυχε για το λαό.

Πέτυχε όμως για το κεφάλαιο και γι' αυτό υποστηρίζεται από τους πλουτοκράτες.

Στην εξυπηρέτηση αυτών των συμφερόντων καταθέτει τις ψήφους το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο κάνει και με τις σημερινές του εξαγγελίες.

Χρειάζεται προσοχή! Δουλειά! Να μην εξαπατηθεί ο λαός.

Γιατί και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα στηρίγματά τους στο κίνημα έχουν γίνει πρωτομάστορες στη χειραγώγηση, στην ενσωμάτωση, στον αποπροσανατολισμό, στον εκφοβισμό του λαού.

Χρειάζεται προσοχή! Δουλειά!

Να μην πέσει ο λαός "από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη". Να μην επιτρέψουμε να κερδοσκοπήσει το ΠΑΣΟΚ σε ψήφους από το λαθρεμπόριο ελπίδας των δυσαρεστημένων και αγανακτισμένων από τη ΝΔ.

Γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο, η απογοήτευση, η μοιρολατρία θα οδηγήσουν στην επικίνδυνη αντίληψη του "τίποτα δεν μπορεί να γίνει", "τίποτα δεν αλλάζει".

Σε εσάς αυτή η αντίληψη, και τα πρακτικά της αποτελέσματα, είναι πολύ γνώριμη. Εχετε εμπειρία από το αντιπάλεμά τους. Επιστρατέψτε τη και μπείτε με την ψυχική ορμή που σας διακρίνει και πάλι στη μάχη για να την αντιπαλέψουμε.

Αν σήμερα στην Ελλάδα είναι καλύτερα τα πράγματα για το κίνημα, απ' άλλες χώρες, αν δεν υπάρχει πλήρης υποχώρηση μέσα στο εργατικό, λαϊκό κίνημα, αν υπάρχουν αντιστάσεις και κατά του πολέμου, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αν το δηλητήριο του αντικομμουνισμού δεν είναι τόσο ισχυρό, δεν οφείλονται όλα αυτά στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ ή στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΛΑ.Ο.Σ. και τους Οικολόγους.

Οφείλονται στο ΚΚΕ που παλεύει για να υπάρχει ένα λαϊκό κίνημα πρωτοπόρο, δυναμικό όπως και αυτό της δικής σας γενιάς, της δεκαετίας του '40 - '50 που θα αντιστέκεται και θα επιτίθεται.

Το ΠΑΣΟΚ έχει φθάσει μέχρι και αυτό το κίνημα να λοιδορεί. Να συκοφαντεί το ΚΚΕ. Εσείς, οι πρωταγωνιστές αυτού του κινήματος, δώστε την απάντηση που του πρέπει!

Μην αφήσετε κανέναν να ψαρεύει στα θολά νερά της συκοφαντικής λάσπης, της διαστρέβλωσης της Ιστορίας, του αντικομμουνισμού, της εξομοίωσης του φασισμού με το σοσιαλισμό, της ταύτισης του χιτλερικού τέρατος με τον ηγέτη της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών!

Μην επιτρέψετε να περάσουν ο εκβιασμός και η κινδυνολογία της ακυβερνησίας, η λογική του "μη χείρον βέλτιστον".

Βοηθήστε, μέσα από την πείρα και τα παραδείγματά σας, να καταλάβει ο λαός τι θα πει "πιστεύω στη δύναμή μου".

Το ΚΚΕ πιστεύει στη δύναμη του λαού.

Πιστεύει στη δική σας βοήθεια, στη δική σας δύναμη που θα τη βάλετε στην υπηρεσία του Κόμματος, του λαού, για να κάνουμε τη διαφορά σ' αυτές τις εκλογές.

Το Κόμμα ξέρει. Σας έχει εμπιστοσύνη ότι θα υπερνικήσετε όλα τα εμπόδια, γιατί έχετε το ψυχικό σθένος, και όχι μόνο θα πάτε να ψηφίσετε σε όποιο μέρος της Ελλάδας πρέπει να ταξιδέψετε, αλλά και θα δουλέψετε με αγωνιστικό, ταξικό πείσμα για να υπερψηφιστεί το ΚΚΕ.

Για να μη χαθεί ούτε μία ψήφος.

Η αποχή δεν είναι λύση για τα λαϊκά προβλήματα. Τους συμφέρει να μην εκφράζεται ο λαός με αρνητική ψήφο, να απέχει ακόμα και στις εκλογές.

Να μην τους κάνουμε το χατίρι.

Ολοι στην κάλπη και ρίχνουμε δαγκωτό ΚΚΕ!

Για να είναι δυνατός ο λαός. Για να ανοίξουμε το δρόμο της λαϊκής προοπτικής, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση.

Σεπτέμβρης 2009

Με συντροφική εκτίμηση

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ»


Πατριδογνωμόνιο
Προς μετέωρους...

Αυτές οι λεγόμενες πρόωρες εκλογές έχουν τη συγκυριακή ιδιαιτερότητά τους. Μοιάζουν με κατολίσθηση του ενός εκ των δύο βουνών του δικομματισμού, έτσι το άλλο που απομένει να μοιάζει με το εκλογικό Εβερεστ!

Υστερα έρχονται οι καπάτσοι, οι συνήθεις προσφερόμενοι που σώζουν τον τόπο σώζοντας το τομάρι τους. Στη μία διαφήμιση, η οικονομία της χώρας είναι γράμματα από φελιζόλ που σοβατίζονται άρον άρον για να μοιάζουν με τοίχο. Στην άλλη, η ζωή όλων μας χωράει σε διαδοχικά μικρομέγαλα λάπτοπ, αλλά την υπογράφει μόνον ο αρχηγός τους.

Βγήκαν στους δρόμους από τις φωλιές τους συνδικαλιστές - κομματικά κατοικίδια της εξουσίας που έρχεται και πανηγυρίζουν για τις αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό που μηδενίζουν τη νοημοσύνη των εργαζομένων. Μερικοί φουριόζοι έστω και χωρίς κοστούμι βρυχώνται, γιατί, λέει, κινδυνεύουν να δαγκωθούν από τον αναστημένο (!) Στάλιν.

Στο μεταξύ, τα προβλήματα συσσωρεύονται σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο και η διεθνής των γιγάντιων γεω-οικονομικών συμφερόντων αλλάζει τα πιόνια ισχύος στην περιοχή μας χωρίς το τρέχον μιντιακό και πολιτικό προσωπικό της κεντρικής θεατρικής σκηνής των εκλογών να δίνει φράγκο για την ενημέρωση των πολιτών ψηφοφόρων.

Συναντώ ολοένα και περισσότερους που τολμούν να ψυλλιάζονται πως τα βαριά χαρτιά είναι κρυμμένα με τόσην επιμέλεια κάτω από τις κουρελούδες του κάθε μικρού ή μεγάλου ντιμπέιτ, ώστε να εμπνέουν ανησυχία όχι για τις 4, αλλά για τις 5 Οκτωβρίου ανεξαρτήτως του επιμέρους πολιτικού αποτελέσματος. Αυτές τις σκέψεις δεν τις κάνουν οι φτωχοί κι αποκλεισμένοι, αλλά εκείνοι που βλέπουν ότι θα φτωχύνουν αναπόδραστα «γλιστρώντας» πρακτικά στην τάξη απ' την οποία απομυζούσαν όταν δεν έκλεβαν κάθε αξία και υπεραξία εργασίας.

Η ομοβροντία ομοφωνίας περί την καταλληλότητα του Γ.Α.Π. να κυβερνήσει τη χώρα καλύτερα απ' ό,τι το ποδήλατό του είναι συγχρονισμένη με τη χορωδιακή κραυγή αυτών που βλέπουν τις εκλογές ως απόσυρση του καραμανλικού σχήματος. Τα μόνα εξασφαλισμένα απ' τη στημένη λοταρία είναι τα χρέη στον Αλμούνια και την παρέα του και τα θύματα - εργαζόμενοι, που οδηγούνται προβατηδόν στο ανακαινισμένο κλουβί της ταξικής φυλακής. Οικολογικόν μεν, εξίσου θανατηφόρο δε.

Το πανεπιστήμιο του Λονδίνου προτείνει, μετά από μελέτη, να εργάζονται οι άνθρωποι μέχρι τα 75 ή να εκπαιδεύονται μέχρι τότε ως σύγχρονοι δούλοι. Τα χρήματα για την εκπαίδευση των εργαζομένων μετά τα 65 προτείνει να αφαιρεθούν από τα εκπαιδευτικά κονδύλια για νέους!...

Στο γαλλικό ΟΤΕ αυτοκτόνησαν, υπό την πίεση της ανταγωνιστικότητας και βυθισμένοι στην κατάθλιψη της ανασφάλειας, 23 εργαζόμενοι σε 18 μήνες.

Στις οικογένειες των νεκρών της «Λάρκο», κανένα μπλε ή πράσινο «πρόγραμμα» εξόδου από την «κρίση» δε φαρδαίνει το φέρετρο της ζωής των εργατών.

Στην Καμπούλ οι «Ταλιμπάν» σκότωσαν έξι Ιταλούς και δεκάδες Αφγανούς, που δε σώθηκαν από την κριτική στον Μπερλουσκόνι.

Η Ευρώπη αποφάσισε να δεχτεί μόνον την Τουρκία ως χώρα διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου και η Ρωσία στη λέσχη Baltai (ανατολική Μπίλντεμπεργκ) δηλώνει ότι θα αντικαταστήσει την Ουκρανία με την Τουρκία ως ενεργειακό εταίρο - σύμμαχο.

Η ΕΕ συμφώνησε ότι η γειτονική μας ΝΑΤΟική σύμμαχος δεν κάνει λαθρεμπόριο ανθρώπων - μεταναστών κι απλώς διά των ραδιοσυχνοτήτων υπερασπίζεται τα ζωτικά της συμφέροντα στο Αιγαίο.

Οι άγονες γραμμές, αέρος και θαλάσσης, της προεκλογικής Ελλάδας αποκτούν χορηγό και η Νέα Ερυθραία ποδηλατόδρομους (!) εκεί που δεν έχει δρόμους.

Για όλα τούτα κι άλλα τόσα, με τον Ομπάμα λοκάλ να αφήνει το γάμο για τα πλουμιστά νεοϋορκέζικα παλιούρια, η χώρα πάει σ' εκλογές καταπίνοντας προϊόντα ιδεολογικών θερμοκηπίων και χωνευτικά, μαζικά, σε προδημοσιευμένα αποτελέσματα χαμαιτυπείων.

Στο πολιτισμικό και σχεδόν νοητικό μετέωρο, κλείνεις τα μάτια στην Αγορά κόπων, ψυχών κι ανθρώπων και ψηφίζεις ΚΚΕ. Αλληλέγγυος στην αξιοπρέπεια της δουλειάς και στα ακατεδάφιστα δικαιώματα όσων την παράγουν. Αλλιώς εγγράφεις καταδίκες που θα τελεσιδικήσουν την επομένη της κάλπης.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ