ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η ευθύνη του λαού μεγαλώνει από εδώ κι εμπρός

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στην ΑΓΝΟ

Από την ομιλία στους εργαζόμενους της ΑΓΝΟ

MotionTeam

Από την ομιλία στους εργαζόμενους της ΑΓΝΟ
«Η ευθύνη του λαού μεγαλώνει από εδώ κι εμπρός. Τώρα ο λαός ξέρει, τώρα καταλαβαίνει, τώρα ξέρει τι έπαθε. Οχι άλλες αυταπάτες», σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στους εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική επίθεση, με στόχο τη μείωση των μισθών.

Η Αλ. Παπαρήγα αρχικά συναντήθηκε με τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου και στη συνέχεια μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων. Ενημερώθηκε για την επίθεση της εργοδοσίας, η οποία, στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, κατήγγειλε την επιχειρησιακή σύμβαση και προσπαθεί να επιβάλει μειώσεις στους μισθούς και κατάργηση μιας σειράς επιδομάτων που είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στη νέα επίθεση που έρχεται σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων, στην αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι σε όλες τις γαλακτοβιομηχανίες να συντονίσουν τη δράση τους και τον αγώνα απέναντι στην επίθεση των βιομηχάνων του κλάδου. Σημείωσε ακόμα την ανάγκη να οργανωθεί ο αγώνας παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς, με στόχο να μην περάσει η κατάργηση των ΣΣΕ, να παρεμποδιστούν τα βάρβαρα μέτρα.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν εκλογικά το ΚΚΕ και να καταποντίσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. «Από τις εκλογές πρέπει να προκύψει μια αδύνατη κυβέρνηση. Ταυτόχρονα πρέπει ο λαός να βγει λιγότερο φοβισμένος, πιο αποφασισμένος, με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του», σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Εμείς θεωρούμε ότι αυτό που θα κάνει τη διαφορά είναι το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ που είναι το κόμμα με την πιο ουσιαστικά αδιάλλακτη στάση, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, απέναντι στην πολιτική που βυθίζει την εργατική τάξη στη φτώχεια. Και σας το λέμε όχι σαν έναν εκλογικό στόχο, αλλά σαν ένα αποτέλεσμα που καταρχήν θα προκαλέσει φόβο στους επάνω και στην ΕΕ και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις να γίνει όσο γίνεται πιο αποτελεσματικός ο εργατικός - λαϊκός αγώνας.

Εμείς ταυτόχρονα δεν κρύβουμε ότι σήμερα δεν αρκεί μια κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα, και πολύ περισσότερο με τα υλικά τα σημερινά που υπάρχουν. Εμείς παλεύουμε για να αλλάξει τάξη στην εξουσία, για την εργατική - λαϊκή εξουσία. Ο 21ος αιώνας και οι πρώτες δεκαετίες θα φέρουν αργά ή γρήγορα τέτοιες αλλαγές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. Ο καπιταλισμός ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Από εδώ κι εμπρός τα παίρνει όλα πίσω και μας πάει προς μια σύγχρονη βαρβαρότητα. Επομένως, σε κάθε χώρα της Ευρώπης και σε κάθε χώρα του κόσμου θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμάς μας ενδιαφέρει στην Ελλάδα, που το κίνημα κρατιέται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

Αυταπάτες δεν επιτρέπονται!

Από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στη συνεστίαση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Από τη συνεστίαση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη συνεστίαση στη Θεσσαλονίκη
Ο λαός να σπείρει το φόβο στην κυρίαρχη τάξη της χώρας μας, στα κόμματά της και στην ΕΕ. Αντί να φοβάται ο λαός τη λεγόμενη χρεοκοπία, να φοβάται η όποια κυβέρνηση βγει από τις εκλογές να πάρει και άλλα μέτρα. Αυτό μπορεί να γίνει με ενισχυμένο εκλογικά το ΚΚΕ. Αυτά σημείωσε, μεταξύ άλλων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες βράδυ στη συνεστίαση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου αντάμωσαν εκατοντάδες κομμουνιστές, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, αλλά και αρκετοί άνθρωποι που προσεγγίζουν για πρώτη φορά την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, αναγνωρίζοντας ότι εκεί βρίσκεται η διέξοδος.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν, που ανέφερε ότι δεν μπορεί στην Ελλάδα να υπάρχουν τόσο υψηλοί κατώτατοι μισθοί (!), σημείωσε: «Η Λαγκάρντ, ο Μος, ο Μπαρόζο μιλάνε για την Ελλάδα γιατί το δικαίωμα τους το έδωσε η αστική τάξη της χώρας μας, ο ελληνικός καπιταλισμός, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το δικαίωμα το έδωσαν όλοι εκείνοι που λένε ότι η Ελλάδα χωρίς ΕΕ σημαίνει καταστροφή. Πήραν το δικαίωμα, λοιπόν, και λένε ότι στην ΕΕ πρέπει να υπάρχει ισότητα στην εκμετάλλευση των εργατοϋπαλλήλων. Θέλετε, σου λέει, να γίνετε όλοι ίσοι; 150 ευρώ το μήνα!

Επομένως, ξέρουμε τι θα γίνει την άλλη μέρα από τις εκλογές. Δεν επιτρέπονται οι αυταπάτες. Το κουστούμι έχει κοπεί, όχι μόνο για τον Ιούνη, αλλά για 30 χρόνια. Εμείς λέμε ότι δε θα είναι για 30 χρόνια, γιατί ο λαός πρέπει και μπορεί να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων, την αστική τάξη, πολύ πριν».

Συνολική αμφισβήτηση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης

Τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς επισκέφτηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο λαός, ξέροντας πια τι πρέπει να φοβηθεί, να ανακαλύψει τη δύναμή του. Να αμφισβητήσει τη συνολική στρατηγική του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και να βάλει πλώρη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στους εργαζόμενους στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, που πρώτοι αυτοί, στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων, δέχθηκαν την επίθεση των τραπεζιτών για την ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων.

Η Αλ. Παπαρήγα, σχολιάζοντας ότι το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες ήταν στο επίκεντρο της προσοχής για την ανταλλαγή ομολόγων, σημείωσε ότι το ΚΚΕ «διαχωρίζει τις συμφωνίες που γίνονται για τις τράπεζες, για τους επιχειρηματίες, από τις συνέπειες που έρχονται στη ζωή των εργαζομένων».

Σχολιάζοντας την άποψη πως το ΚΚΕ με όσα λέει τρομοκρατεί το λαό, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε: «Ο λαός έτσι κι αλλιώς έχει να αντιμετωπίσει μια τρομοκρατία των επάνω που λέει ότι αν δεν σκύψετε το κεφάλι και δε γίνετε γυμνοσάλιαγκες "θα μας τιμωρήσουν", "δεν θα μας δώσουν τα πακέτα που έχουν αποφασίσει" και θα "χρεοκοπήσουμε και δεν θα έχουμε να φάμε", "θα ζούμε με δελτίο". Αυτό είναι τρομοκρατία. Αυτό που λέμε εμείς είναι η πρόβλεψη των αντικειμενικών εξελίξεων των οικονομικών και κατά συνέπεια και των πολιτικών. Εμείς ταυτόχρονα λέμε στο λαό: Πρέπει να κάνεις μια επιλογή. Και σήμερα η επιλογή είναι ή μαύρο ή άσπρο. Δεν υπάρχει ενδιάμεσος δρόμος.

Ο λαός ξέροντας τι πρέπει να φοβηθεί, να ανακαλύψει τη δύναμή του. Δεν έδωσε ο λαός αυτά που έπρεπε για να πει δεν έχουν αποτελεσματικότητα οι αγώνες. Ενα μέρος του λαού πάλεψε και το θέμα δεν είναι απλά να παλεύεις και αντί 5 να κάνεις 10 απεργίες. Πρέπει να αμφισβητηθεί η συνολική στρατηγική του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και να βάλει πλώρη ο λαός για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, της πολιτικής εξουσίας, ολόκληρης της εξουσίας. Γιατί η κυβέρνηση είναι το πολιτικό προσωπικό της εξουσίας, του κράτους, της ΕΕ και δεν είναι η εξουσία η ίδια».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ