Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10914

Συναγερμός για την υπεράσπιση της ζωής της εργατικής και λαϊκής οικογένειας

Η απειλή της μαζικής φτώχειας και εξαθλίωσης, σχετικής και απόλυτης, είναι μπροστά και μέσα στο σπίτι της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

Οι άνεργοι, τα νέα ζευγάρια, όσοι δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, όσοι ζουν με τους κατώτερους μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις, χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι αγρότες βρίσκονται σε δεινή θέση.

Στην ίδια μοίρα θα βρεθούν αύριο χιλιάδες άλλοι, που σήμερα τα φέρνουν κάπως βόλτα στην καθημερινή τους ζωή.

Αύριο η κατάσταση για όλους θα είναι χειρότερη, αν δεν ξεσηκωθεί κύμα αντίστασης και οργανωμένου αγώνα για αναχαίτιση της άγριας επίθεσης που είναι σε εξέλιξη.

Η συνέχεια στη σελίδα 3


ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ με οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή
  • Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.
  • Το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» προβλέπει μειώσεις μισθών, νέες ανατροπές στην Ασφάλιση, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο. Μονόδρομος η πάλη για τη λαϊκή εξουσία

Σε διαρκή αντιλαϊκό πόλεμο εξελίσσεται η προσπάθεια της ΕΕ, των κυβερνήσεων των κρατών - μελών για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου. Το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» που αποφάσισαν και συνυπογράφει η κυβέρνηση γιατί συμφωνεί όπως και η ΝΔ, φέρνει νέα σαρωτικά αντεργατικά μέτρα.Η συμφωνία τους εν μέσω αντιθέσεων, που αφορά το πώς θα μοιραστεί μεταξύ τους η λεία από τη λεηλασία των λαών και του δημόσιου πλούτου, δεν μπορεί να κρύψει ότι οι λαοί θα σηκώσουν τα νέα αβάστακτα βάρη για να βγει όσο γίνεται αλώβητο το κεφάλαιο από την κρίση. Αντεπίθεση για να αποκρουστούν τα χειρότερα που φέρνουν, για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


ΣΕΛ.  2  -  3,   5  -  6

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Αίτηση πτώχευσης με φόντο παραγγελίες 10 δισ. ευρώ

Η αίτηση που κατέθεσε η ιδιοκτησία των Ναυπηγείων Ελευσίνας την περασμένη Πέμπτη, για την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, στα πλαίσια της διεκδίκησης νέων προνομίων και μεγάλου κομματιού από την πίτα των 10 δισ. ευρώ των εξοπλιστικών προγραμμάτων μέχρι το 2015, αποτελεί πρόκληση για τους 1.000 εργαζόμενους των ναυπηγείων που κινδυνεύουν να περάσουν στην ανεργία.


ΣΕΛ.  21


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Αδιέξοδα για τους ανέργους

ΣΕΛ.  8  -  9
ΙΑΠΩΝΙΑ
Τεράστιες καταστροφές από σεισμό και τσουνάμι

ΣΕΛ.  32
ΛΙΒΥΗ
Εντατικά για ιμπεριαλιστική επέμβαση

ΣΕΛ.  10  -  11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΑΚΕΛ
Η παρέμβαση του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  26  -  27
ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ
Καθεστώς υπέρ των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  7
Για τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών

ΣΕΛ.  19
ΦΟΙΤΗΤΕΣ- ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Στους δρόμους στις 17 Μάρτη

ΣΕΛ.  16
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Οργάνωση του κινήματος των φοιτητών-σπουδαστών

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές της χώρας που προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα και στους εργαζόμενους φοιτητές, για γενικό ξεσηκωμό, οργάνωση και συγκέντρωση δυνάμεων ενάντια στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κεφάλαιο, κυβέρνηση και τρόικα με το νέο νόμο - πλαίσιο που ετοιμάζουν για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ, με τη γενικότερη πολιτική που φορτώνει την κρίση στο λαό και στη λαϊκή οικογένεια. Ορος για την οργάνωση του φοιτητικού κινήματος είναι να αφήσουμε πίσω τη διάλυση, τον εκφυλισμό και την ανυπαρξία οργάνων, που έχουν επιβάλει οι δυνάμεις της υποταγής.


ΣΕΛ.  16  -  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ