ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Μάρτη 2026
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROLEAGUE
Koμβικό ραντεβού για τον Παναθηναϊκό

Με τη Μονακό στο ΟΑΚΑ για την 34η αγωνιστική

Το νικηφόρο του σερί στη Euroleague θέλει να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός, φιλοξενώντας τη Μονακό απόψε στο ΟΑΚΑ (21.15 - Novasports Prime) για την 34η αγωνιστική, σε ένα ματς κομβικό και για τις δύο ομάδες.

Οι «πράσινοι» προέρχονται από 3 στα 3 στα προηγούμενα ματς, βρίσκονται στην 8η θέση με 19-14 και κόντρα στους Μονεγάσκους επιδιώκουν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες, ώστε να αυξήσουν τις ελπίδες τους για μια θέση στην πρώτη εξάδα, που οδηγεί απευθείας στα πλέι οφ, αποφεύγοντας το μπλέξιμο των πλέι ιν. Θέλουν επίσης να διατηρήσουν τις όποιες βλέψεις έχουν για την 5η θέση, ενόψει των διασταυρώσεων στα πλέι οφ. Μαθηματικά δεν έχει χαθεί για τον Παναθηναϊκό ούτε ο στόχος της τετράδας (και του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ), αλλά αυτό μοιάζει πια πολύ δύσκολο, αφού θα πρέπει να υπάρξει και ευνοϊκός συνδυασμός αποτελεσμάτων.

Οσο για τη Μονακό, κόντρα στα σημαντικά εξωαγωνιστικά της προβλήματα δίνει τη δική της μάχη για το «τρένο» της εξάδας. Αυτήν τη στιγμή, έχοντας τον ίδιο απολογισμό με τον Παναθηναϊκό (19-14), είναι 7η, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Σε δηλώσεις του ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν έκανε λόγο για ένα ακόμα ματς - τελικό για την ομάδα του, που θα πρέπει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας καινούργιας δοκιμασίας. Χαρακτήρισε τη Μονακό δύσκολη και ποιοτική ομάδα και στάθηκε στη νίκη της στο προηγούμενο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ αναφερόμενος στην αποστολή των παικτών του επεσήμανε ότι θα πρέπει να είναι επιθετικοί και με καλή συγκέντρωση στα πλάνα που έχουν καταστρωθεί.

Την ίδια στιγμή δεν λείπουν τα προβλήματα για τον Τούρκο κόουτς, καθώς είναι αμφίβολη η συμμετοχή απόψε του Γκραντ, λόγω μικρού κατάγματος που υπέστη στην προπόνηση, και του Ρογκαβόπουλου, που έχει πάθει τράβηγμα.

Eurokinissi

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Τεστάρει δυνάμεις και εικόνα η Εθνική

Αντιμετωπίζει την Παραγουάη σε δυνατό φιλικό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Eurokinissi

Με ένα δυνατό φιλικό ματς κόντρα στην Παραγουάη απόψε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (21.00 - Αlpha) η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών επανέρχεται στις υποχρεώσεις της μετά τον Νοέμβρη και το φινάλε των προκριματικών του Μουντιάλ 2026. Χωρίς ελπίδες πρόκρισης, και με τις επόμενες επίσημες υποχρεώσεις να είναι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη για τη νέα σεζόν του Nations League, το διάστημα που μεσολαβεί για την Εθνική περιλαμβάνει τη διεξαγωγή φιλικών αναμετρήσεων. Να σημειωθεί ότι τον σημερινό αγώνα θα ακολουθήσει η αναμέτρηση με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη, την Τρίτη 30 Μάη, ενώ για τον Ιούνη έχει κλειστεί φιλικό με αντίπαλο τη Σουηδία και ο σχεδιασμός της ΕΠΟ περιλαμβάνει μία ακόμα δυνατή αναμέτρηση τον ίδιο μήνα, με την Ιταλία ή την Ουαλία.

Ετσι, αρχίζοντας από σήμερα, κόντρα στην Παραγουάη, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα αλλά και σχήματα, προκειμένου να αποκομίσει μια πλήρη εικόνα της ομάδας πριν την έναρξη των υποχρεώσεων. Μιλώντας για το αποψινό φιλικό, αλλά και το επόμενο με τους «Μαγυάρους», ο Σέρβος τεχνικός έκανε λόγο για δύο ματς υψηλού επιπέδου, που ανεβάζουν τον πήχη του συναγωνισμού και των απαιτήσεων για το ελληνικό συγκρότημα. Παράλληλα αναφέρθηκε στα νέα πρόσωπα που έχουν κληθεί στην αποστολή, εξηγώντας ότι η συγκεκριμένη περίοδος προσφέρεται για το άνοιγμα του ρόστερ και δίνεται η δυνατότητα να πάρουν χρόνο συμμετοχής παίκτες που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην Εθνική, αλλά και άλλοι που είχαν κληθεί και στο παρελθόν αλλά δεν είχαν αγωνστεί. Οσο για την Παραγουάη, ο Γιοβάνοβιτς έκανε λόγο για μια ομάδα με το δικό της ξεχωριστό στιλ παιχνιδιού, και η οποία διαθέτει παίκτες με υψηλή ποιότητα και πολλές εμπειρίες.

ΠΟΛΟ - CONFERENCE LEAGUE
Διπλή ελληνική επιτυχία

Νικηφόρα άνοιξαν Πανιώνιος και Χανιά τις υποχρεώσεις τους στο Φάιναλ 8 του Conference League πόλο γυναικών, που διεξάγεται στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης. Να σημειωθεί ότι οι 8 ομάδες είναι χωρισμένες σε 2 ομίλους των 4 και στα ημιτελικά θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.

Χθες ο Πανιώνιος ξεκίνησε με φόρα τις υποχρεώσεις του στον 1ο όμιλο, φτάνοντας σε επιβλητική νίκη 14-2 επί της ρουμανικής Ουνιρέα με κορυφαίες τις Μ. Πλευρίτου, Μ. Μπιτσάκου και Κ. Ξανθοπούλου, που σημείωσαν από 3 γκολ. Το χθεσινό πρόγραμμα περιλάμβανε διπλή υποχρέωση για τις «κυανέρυθρες», καθώς το βράδυ επρόκειτο να αγωνιστούν κόντρα στη Γαλατασαράι.

Με σημαντική νίκη ξεκίνησαν τους αγώνες τους για τον 2ο όμιλο και τα Χανιά, 13-9 επί της κροατικής Μλάντοστ. Οι Κρητικές πήραν τα «ηνία» από τα πρώτα λεπτά και στη συνέχεια δεν συνάντησαν προβλήματα για να φτάσουν στην επιτυχία.


SUPER LEAGUE
Κλήση της ΔΕΑΒ στον ΠΑΟΚ

Σε απολογία από τη ΔΕΑΒ κλήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με αφορμή όσα συνέβησαν στο ματς με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για την 26η αγωνιστική της Super League. Το κατηγορητήριο της Επιτροπής αφορά την πρόκληση φθοράς σε περίπου 200 καθίσματα του Πανθεσσαλικού, στις θέσεις όπου κάθονταν οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά».

  • Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Super League ανακοίνωσε ότι επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ στις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και 500 ευρώ στην ΠΑΕ Αρης, για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου.
VOLLEYLEAGUE
Επιστροφή με κόντρα στην Πυλαία

Με τη διεξαγωγή των δεύτερων αγώνων για τη σειρά των ημιτελικών επιστρέφει στη δράση το πρωτάθλημα της Volleyleague μετά τη διακοπή για την τελική φάση του Κυπέλλου. Το πρόγραμμα ανοίγει σήμερα στην Πυλαία, όπου ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Μίλωνα, που προηγείται 1-0 στη σειρά. Οι γηπεδούχοι θέλουν να ισοφαρίσουν τις νίκες και να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στους τελικούς, ενώ οι Νεοσμυρνιώτες με «διπλό» θα είναι μια ανάσα από την πρόκριση, καθώς αυτή κρίνεται στις 3 νίκες. Να σημειωθεί ότι αν χρειασταεί πέμπτο ματς θα γίνει στην έδρα του Μίλωνα, καθώς τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο (2ος).

Ιστορική επιτυχία για τον ΟΦΗ

Σε μια ιστορική επιτυχία έφτασε ο ΟΦΗ, κατακτώντας την 5η θέση στη Volleyleague και αποκτώντας το δικαίωμα της ευρωπαϊκής συμμετοχής, για πρώτη φορά στην Ιστορία του συλλόγου. Οι Κρητικοί στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ των θέσεων 5 - 7 πήραν εκτός έδρας νίκη 3-2 επί της Καλαμάτας (19-25, 21-25, 25-20, 25-19, 11-15) και έφτασαν τους 32 βαθμούς, έναντι μόλις 22 της Καλαμάτας και 19 του Πανιωνίου. Οσο για τη μεσσηνιακή ομάδα, με τον έναν βαθμό που πήρε διατήρησε το προβάδισμα στην κόντρα για την 6η θέση, που δίνει συμμετοχή στο Βαλκανικό Κύπελλο.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ
Ανακοινώθηκαν τα ποσά

Με σανίδα σωτηρίας τον τζόγο η κυβέρνηση προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της για την ενίσχυση του αθλητισμού

Με τις ΠΑΕ και ΚΑΕ να καρπώνονται μεγάλο μέρος των χρημάτων και τα ερασιτεχνικά σωματεία να λαμβάνουν ψίχουλα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες τις αθλητικές επιχορηγήσεις που προκύπτουν μέσω της φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών. Παρά τις μεγαλοστομίες του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γ. Βρούτση, η κυβέρνηση, που ουσιαστικά ανάγει σε χορηγό του αθλητισμού τον τζόγο και το στοίχημα, μέσω της συγκεκριμένης κίνησης προσπαθεί να εξωραΐσει την πραγματικότητα και την υποχρέωση του ίδιου του κράτους να προσφέρει ουσιαστική στήριξη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στα αθλητικά σωματεία στο επίπεδο των πραγματικών αναγκών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται στα 80 εκατ. ευρώ, με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού να κάνει λόγο για αύξηση κατά 21,21% σε σχέση με πέρυσι. Από αυτά, όμως, τα 37,35 εκατ. θα δοθούν στον επαγγελματικό αθλητισμό (ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΤΑΑ) και 26,15 εκατ. θα μοιραστούν στα 6.452 σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο e-Kouros. Επίσης, 11,2 εκατ. θα καταβληθούν στις Ομοσπονδίες για τις Εθνικές ομάδες όλων των αθλημάτων και ηλικιών.



Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την έναρξη της εποποιΐας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ