ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ - ΠΑΟΚ 1-2
Πρώτος, καλύτερος και στους «16»

Την απευθείας πρόκριση τους «16» του Conference League πανηγύρισε χθες ο ΠΑΟΚ, μετά τη σπουδαία νίκη του με 2-1 επί της Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτης χτες για την 5η αγωνιστική του 7ου ομίλου. Χάρη στο «διπλό» οι Θεσσαλονικείς μία αγωνιστική πριν το φινάλε σφράγισαν την κατάκτηση της 1ης θέσης στον όμιλο, η οποία τους στέλνει απευθείας στην επόμενη φάση, αφήνοντας 2η τη γερμανική ομάδα, που θα παίξει στους αγώνες μπαράζ.

Ο «Δικέφαλος» έφτασε σε μία ακόμα σπουδαία ευρωπαϊκή επιτυχία, περνώντας αλώβητος από μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μία από τις πιο ιστορικές και δυνατές ομάδες του γερμανικού πρωταθλήματος, όπως είναι η Αϊντραχτ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα (με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο) και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να επιβάλουν το παιχνίδι τους, Μετά από ένα πρώτο μέρος που είχε φάσεις εκατέρωθεν αλλά όχι γκολ, στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πιέζοντας περισσότερο στο κέντρο προηγήθηκε με τον Κετζιόρα (55'). Παρά την άμεση ισοφάριση της Αϊντραχτ (Μαρμούς 58') και ένα δεκάλεπτο πίεσης που ακολούθησε, η ελληνική ομάδα άντεξε, σκόραρε ξανά στο 73' με τον Ζίβκοβιτς και κρατώντας το προβάδισμα μέχρι τη λήξη πήρε τη νίκη.

Αϊντραχτ: Τραπ, Τούτα, Σμόλτσιτς, Πάτσο, Εμπιμπέ (87' Φέρι), Λάρσον, Σκίρι (54' Γιάκιτς), Ενκουνκού, Γκέτσε (74' Μπούτα), Μαρμούς, Τσαϊμπί.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (80' Εκόνγκ), Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Ράφα Σοάρες, Μεϊτέ, Οζντόεφ (80' Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (67' Κωνσταντέλιας), Τάισον (83' Ντεσπότοφ), Σαμάτα (67' Τόμας).

  • Στο άλλο ματς, Ελσίνκι και Αμπερντίν ήρθαν ισόπαλες 2-2.
  • Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 13, Αϊντραχτ 9, Αμπερντίν 3, Ελσίνκι 2.
Πανηγυρική πρόκριση στους «16» του Conference League πήρε ο ΠΑΟΚ στη Γερμανία

Eurokinissi

Πανηγυρική πρόκριση στους «16» του Conference League πήρε ο ΠΑΟΚ στη Γερμανία
ΑΕΚ - ΜΠΡΑΪΤΟΝ 0-1
Εχασε την ευκαιρία, διατηρεί ελπίδες

Την ευκαιρία να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στους «16» του Europa League απώλεσε χθες η ΑΕΚ, μετά την ήττα της με 1-0 από την Μπράιτον στην «ΟPAP Arena», για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου. Πλέον η «Ενωση» στρέφει την προσοχή της στον στόχο της ευρωπαϊκής συνέχειας στο Conference League μέσω της 3ης θέσης του ομίλου, κάτι που θα κριθεί γι' αυτήν στην αναμέτρηση με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ για την τελευταία αγωνιστική.

Οι «κιτρινόμαυροι» έπιασαν καλή απόδοση και ήταν ανώτεροι της αγγλικής ομάδας, πλήρωσαν όμως για άλλη μια φορά την αδυναμία τους να εκμεταλλευτούν τις φάσεις που δημιούργησαν. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα δεν ξεκίνησαν καλά, με την Μπράιτον να απειλεί δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο, μετά το 15' όμως ανέβασαν ρυθμούς, πίεσαν και είχαν αρκετές καλές στιγμές (Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα) και δοκάρι (Τσούμπερ) μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη η ΑΕΚ απείλησε ξανά με τον Γκατσίνοβιτς, ωστόσο ήταν η Μπράιτον που βρήκε το γκολ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πέδρο στο 54', ενώ η αποβολή του Γκατσίνοβιτς στο 65' με δεύτερη κίτρινη κάρτα έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα για τους γηπεδούχους, που όμως πάλεψαν για την ανατροπή μέχρι και τη λήξη.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (83' Πιζάρο), Αμραμπάτ (72' Ελίασον), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (72' Αραούχο), Τσούμπερ (72' Πόνσε).

Μπράιτον: Βερμπρούγκεν, Ιγκόρ, Ντανκ, Βέλτμαν, Χίνσελγουντ, Γκρος, Γκίλμουρ (87' Μπαλέμπα), Μιτόμα (69' Νταχούντ), Αντίνγκρα, Φέργκιουσον (87' Ντούφους), Πέδρο (77' Μίλνερ).

  • Στο άλλο ματς η Μαρσέιγ νίκησε 4-3 τον Αγιαξ.
  • Η βαθμολογία: Μαρσέιγ 11, Μπράιτον 10, ΑΕΚ 4, Αγιαξ 2.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ορίστηκαν οι πρώτοι αγώνες για τους «16»

Το οριστικό πρόγραμμα των πρώτων αγώνων για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας επισημοποίησε χθες η διοργανώτρια ΕΠΟ, η οποία προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στις αρχικά προγραμματισμένες μέρες και ώρες των αγώνων. Υπενθυμίζεται ότι το κυρίως μέρος του προγράμματος θα διεξαχθεί το τριήμερο 5 - 7 Δεκέμβρη, ωστόσο από αυτό έχουν μετατεθεί για τις 10 Γενάρη 2024 τα δύο ντέρμπι της φάσης των «16», Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και ΑΕΚ - Αρης, λόγω αιτήματος της αστυνομίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 5/12: 17.00 Αστέρας Τρίπολης - Πανσερραϊκός, 19.30 Παναιτωλικός - Καλλιθέα

Τετάρτη 6/12: 17.30 ΟΦΗ - Κηφισιά, 19.30 ΑΕΛ - Ατρόμητος

Πέμπτη 7/12: 15.00 Λεβαδειακός - Νίκη Βόλου, 19.00 ΠΑΟΚ - Βόλος

Τετάρτη 10/1: 19.30 ΑΕΚ - Αρης, 21.30 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

SUPER LEAGUE 2
Βαθμολογική ανάσα για την ΑΕΚ Β'

Νίκη με την οποία ξεκόλλησε από την «ουρά» της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Super League 2 πήρε η ΑΕΚ Β', 1-0 επί του Καμπανιακού στο Σεραφίδειο (Ζίνι 35'), σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική. Η «Ενωση» ανέβηκε στη 10η θέση με 7 βαθμούς, ενώ ο Καμπανιακός έπεσε 11ος με 6 βαθμούς.

Σε άλλο εξ αναβολής ματς της 9ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, νικώντας 1-0 την Κοζάνη (Γκούμας 82') και πιάνοντάς την στην 6η θέση με 13 βαθμούς.

Τέλος, σε εξ αναβολής ματς της 9ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου η Ηλιούπολη νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό Β' (Μάντιτς 51', Φρίμπονγκ 90') και ανέβηκε 5η με 14 βαθμούς, ενώ οι «πράσινοι» παρέμειναν 10οι με 6.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5-0
«Πάγωσε» στη Γερμανία

Ενα καταστροφικό πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να υποστεί ο Ολυμπιακός βαριά ήττα 5-0 από τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία, για την 5η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Europa League. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Europa League και την τελευταία αγωνιστική, φιλοξενώντας τη σερβική Τόπολα, θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή τους συνέχεια μέσω του Conference League.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τις σοβαρές αμυντικές αδυναμίες που εμφάνισε και τις οποίες εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Φράιμπουργκ, που ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς στο πρώτο μέρος, προηγούμενη με 4-0. Πρωταγωνιστής της ήταν ο Αυστριακός Γκρέγκοριτς, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ (3', 8', 36') και σε συνδυασμό με το γκολ του Σιλντιγιά στο 42' μετέτρεψε το δεύτερο μέρος σε τυπική διαδικασία. «Χαμένοι» και στην επανάληψη, οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν και πέμπτο γκολ στο 77', από τον Ντοάν, από ένα ακόμα λάθος της άμυνάς τους.

Φράιμπουργκ: Ατουμπολού, Σιλντιγιά, Γκίντερ, Λίενχαρτ (66' Γκούλντε), Ντοάν, Εγκστάιν, Χέφλερ (78' Σαλάι), Μοκενγκό, Χέλερ (67' Αντάμου), Γκρίφο (78' Βαϊσχάουπτ), Γκρέγκοριτς (66' Ρελ).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι (84' Κίνι), Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Εσε (84' Καρβάλιο), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46' Ιμπόρα), Ποντένσε (50' Μασούρας), Ελ Κααμπί (84' Ελ Αραμπί), Φορτούνης.

  • Στο άλλο ματς η Γουέστ Χαμ νίκησε 1-0 την Τόπολα στη Σερβία.
  • Η βαθμολογία: Φράιμπουργκ 12, Γουέστ Χαμ 12, Ολυμπιακός 4, Τόπολα 1.
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΠΑΟ 3-2
Αργησε να ξυπνήσει

Πληρώνοντας την κακή του εμφάνιση μέχρι το 60' ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-2 από τη Βιγιαρεάλ χτες στην Ισπανία, για την 5η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Europa League, χάνοντας και τις τελευταίες ελπίδες για πρόκριση στους «16». Πλέον το «τριφύλλι» ελπίζει σε ευρωπαϊκή συνέχεια στο Conference League μέσω της 3ης θέσης και κρατάει την τύχη του στα χέρια του γι' αυτό, καθώς την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Μακάμπι Χάιφα.

Στο χθεσινό ματς οι «πράσινοι» αφυπνίστηκαν αργά. Ειδικά στο πρώτο μέρος, και μέχρι το 60', παρουσιάστηκαν νωθροί, με αμυντικές ολιγωρίες και λίγες καλές στιγμές. Αυτήν την εικόνα την εκμεταλλεύτηκαν οι Ισπανοί και προηγήθηκαν 3-0, με τα γκολ των Μπαένα (29'), Κομεσάνα (34') και Μοράλες (47'). Μετά το 60' ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμούς, μείωσε σε 3-1 με τον Παλάσιος (66') μετά από άστοχο πέναλτι του Ιωαννίδη (δοκάρι) και σε 3-2 με τον Ιωαννίδη στο 81'. Στα τελευταία λεπτά και οι δύο ομάδες είχαν καλές στιγμές, χωρίς όμως να αλλάξει το σκορ.

Βιγιαρεάλ: Ρέινα, Φόιτ, Αλμπιόλ (46' Γκάμπια), Κουένκα, Μορένο, Αχομάτς, Παρέχο, Κομεσάνα, Τριγκέρος, Μπαένα, Μοράλες (68' Μπρέρετον).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (88' Χουάνκαρ), Τσέριν (75' Βιλένα), Πέρεθ, Μπερνάρ (60' Τζούριτσιτς), Παλάσιος (88' Μαντσίνι), Σπόραρ (60' Ιωαννίδης), Αϊτόρ.

  • Στο άλλο ματς η Ρεν νίκησε 3-0 τη Μακάμπι Χάιφα.
  • Η βαθμολογία: Ρεν 12, Βιγιαρεάλ (3 αγ.) 9, Παναθηναϊκός 4, Μακάμπι Χάιφα (3 αγ.) 1.
EUROLEAGUE
Δεν τα κατάφεραν οι «αιώνιοι»

Εχασαν έδαφος Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην προσπάθειά να πλησιάσουν τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Euroleague, μετά τις χθεσινές ήττες τους σε Μονακό και Βελιγράδι για την 11η αγωνιστική, οι οποίες έριξαν τους «αιώνιους» στο 6-5 (νίκες - ήττες).

Σε ματς που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 85-77 από τη Μονακό στο Πριγκιπάτο. Καταλύτης για τη νίκη των Μονεγάσκων ήταν ο Μάικ Τζέιμς, που σημείωσε 30 πόντους και καθόρισε ειδικά τα τελευταία λεπτά. Μέχρι τότε οι «ερυθρόλευκοι» παρέμεναν μέσα στο παιχνίδι, με μπροστάρηδες τους Κάναν και Γουόκαπ (22-17 στο 10', 38-39 ημίχρονο, 58-59 στο 30`).

Στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην παράταση από την Παρτιζάν με 92-87 (κ.α. 78-78.) Οι «πράσινοι», μετά από ένα ματς ανοιχτό στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αν και κατάφεραν στο 4ο δεκάλεπτο να προηγηθούν με +10, δεν είχαν αντίδραση απέναντι στην αντεπίθεση των γηπεδούχων, ενώ στην παράταση έδειξαν κουρασμένοι σωματικά και πνευματικά. Καλύτερος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Ναν με 19 πόντους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ