Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ - ΠΑΟΚ 1-2
Πρώτος, καλύτερος και στους «16»

Την απευθείας πρόκριση τους «16» του Conference League πανηγύρισε χθες ο ΠΑΟΚ, μετά τη σπουδαία νίκη του με 2-1 επί της Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτης χτες για την 5η αγωνιστική του 7ου ομίλου. Χάρη στο «διπλό» οι Θεσσαλονικείς μία αγωνιστική πριν το φινάλε σφράγισαν την κατάκτηση της 1ης θέσης στον όμιλο, η οποία τους στέλνει απευθείας στην επόμενη φάση, αφήνοντας 2η τη γερμανική ομάδα, που θα παίξει στους αγώνες μπαράζ.

Ο «Δικέφαλος» έφτασε σε μία ακόμα σπουδαία ευρωπαϊκή επιτυχία, περνώντας αλώβητος από μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μία από τις πιο ιστορικές και δυνατές ομάδες του γερμανικού πρωταθλήματος, όπως είναι η Αϊντραχτ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα (με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο) και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να επιβάλουν το παιχνίδι τους, Μετά από ένα πρώτο μέρος που είχε φάσεις εκατέρωθεν αλλά όχι γκολ, στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πιέζοντας περισσότερο στο κέντρο προηγήθηκε με τον Κετζιόρα (55'). Παρά την άμεση ισοφάριση της Αϊντραχτ (Μαρμούς 58') και ένα δεκάλεπτο πίεσης που ακολούθησε, η ελληνική ομάδα άντεξε, σκόραρε ξανά στο 73' με τον Ζίβκοβιτς και κρατώντας το προβάδισμα μέχρι τη λήξη πήρε τη νίκη.

Αϊντραχτ: Τραπ, Τούτα, Σμόλτσιτς, Πάτσο, Εμπιμπέ (87' Φέρι), Λάρσον, Σκίρι (54' Γιάκιτς), Ενκουνκού, Γκέτσε (74' Μπούτα), Μαρμούς, Τσαϊμπί.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (80' Εκόνγκ), Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Ράφα Σοάρες, Μεϊτέ, Οζντόεφ (80' Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (67' Κωνσταντέλιας), Τάισον (83' Ντεσπότοφ), Σαμάτα (67' Τόμας).

  • Στο άλλο ματς, Ελσίνκι και Αμπερντίν ήρθαν ισόπαλες 2-2.
  • Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 13, Αϊντραχτ 9, Αμπερντίν 3, Ελσίνκι 2.

Πανηγυρική πρόκριση στους «16» του Conference League πήρε ο ΠΑΟΚ στη Γερμανία

Eurokinissi

Πανηγυρική πρόκριση στους «16» του Conference League πήρε ο ΠΑΟΚ στη Γερμανία
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξύπνησε στην επανάληψη(2023-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ