ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2018
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Χρυσή Αυγή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΝΑΤΟικών φονιάδων

Παρέμβαση του Νίκου Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, στη Βουλή, με αφορμή τα καλέσματα των δολοφόνων ναζιστών στα σχολεία της χώρας

Την κατάλληλη απάντηση πήραν οι χρυσαυγίτες βουλευτές της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, οι οποίοι επί δύο μέρες, την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, μέσα σε ένα φασιστικό ντελίριο, απηύθυναν καλέσματα σε μαθητές να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που οργάνωσε το φασιστικό μόρφωμα και άλλες παρεμφερείς οργανώσεις με εθνικιστικό περιεχόμενο και αιχμή τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Καταρχάς, είναι οι ίδιοι οι πρόγονοι της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους κατακτητές και συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς φασίστες και ναζιστές, για να κατατσακίσουν τον ελληνικό λαό, οδηγώντας τον στη φτώχεια και την εξαθλίωση», ανέφερε απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στη διάρκεια παρέμβασής του στην Ολομέλεια. «Πάει πάρα πολύ, επισήμανε, η Χρυσή Αυγή να μιλάει για πατριωτισμό. Αυτοί οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, τους Ιταλούς και τους Βούλγαρους κατακτητές οι οποίοι σκλάβωσαν την πατρίδα και πάνω απ' όλα τον ελληνικό λαό. Πάει πολύ να μιλάνε για ελληνική σημαία αυτοί που είχαν στα περιβραχιόνιά τους τον αγκυλωτό σταυρό.

Από τους συνεργάτες των κατακτητών δεν θα περιμέναμε τίποτε άλλο παρά μια ακόμη εκφορά του μίσους απέναντι στους λαούς. Αλλωστε, ο φασισμός και ο εθνικισμός πάντοτε αποτελούσαν το καλύτερο εργαλείο των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, για να μοιράζουν και να ξαναμοιράζουν περιοχές, για να αλλάζουν τα σύνορα, για να επιβάλλουν στους λαούς τα συμφέροντά τους.

Από αυτήν, λοιπόν, την άποψη, όπως κάνει η Συμφωνία των Πρεσπών που εξυπηρετεί τα σχέδια των αμερικανικών ιμπεριαλιστών, έτσι λοιπόν και ο φασισμός και ο εθνικισμός με τη Χρυσή Αυγή τα ίδια ακριβώς συμφέροντα εξυπηρετούν: Να αλλάξουν τα σύνορα, να ξαναμοιραστούν οι αγορές».

Οπως τόνισε, «όσα κόμματα καλλιεργούν εθνικισμό, όσα κόμματα στηρίζουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών δεν μπορούν να απαντήσουν στο φασισμό. Από αυτήν την άποψη, και η ελληνική κυβέρνηση, που έφερε τη Συμφωνία των Πρεσπών, που επί της ουσίας αποτελεί τον σημαιοφόρο των αμερικανικών ιμπεριαλιστών στη χώρα μας, δεν μπορεί να δώσει πειστική απάντηση απέναντι στο φασισμό.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο οι κομμουνιστές, όπως τσάκισαν τον φασισμό στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με τον Κόκκινο Στρατό, έτσι και σήμερα θα τσακίσουμε το φασισμό για ακόμη μια φορά. Θα τον πετάξουμε μακριά από τα σχολεία, από τις γειτονιές και τα εργοστάσια. Αυτό, απλώς και μόνο για να έχουμε μια συνείδηση του τι πρόκειται να γίνει για το επόμενο διάστημα».

Ειδική αναφορά έκανε και για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. «Θα θέλαμε από την κυβέρνηση να δούμε συγκεκριμένα μέτρα για να επιταχυνθεί και να ολοκληρωθεί αυτή η δίκη, γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της δίκης», σημείωσε.

ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Τσάκισε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει»

Κάλεσμα σε εργαζόμενους, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και νέους της περιοχής, να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φασίστες στις γειτονιές, στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους δουλειάς, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους οι Τομεακές Οργανώσεις Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με αφορμή τα όσα έγιναν πριν από μερικές μέρες στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα με τη δολοφονική δράση φασιστοειδών. Στο κάλεσμα αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα:

«Κάθε εκπαιδευτικός να μπει μπροστά στο σχολείο του, να διδάξει τους μαθητές του την αλήθεια, να θωρακίσει τους μαθητές του στο δηλητήριο του φασισμού. Να απομονώσει τις λιγοστές φασιστικές φωνές συναδέλφων του όπου αυτές υπάρχουν. Κανείς να μην ανεχτεί στάσεις και θέσεις που αφήνουν χώρο στο φούντωμα αντιδραστικών αντιλήψεων. Οι εκπαιδευτικοί έχουνε υποχρέωση να μιλήσουν στους μαθητές για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για το ρόλο του ΝΑΤΟ, για την αληθινή Ιστορία που κρύβουν τα σχολικά βιβλία. Να αποκαλύψουνε στα μάτια των μαθητών τον πραγματικό ρόλο των φασιστικών κι εθνικιστικών οργανώσεων. Να γνωρίσουν οι μαθητές τις εικόνες ολέθρου από τις καταστροφές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τα πεινασμένα παιδιά της Κατοχής, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, τα καμένα χωριά από τους Γερμανούς.

Κάθε γονιός έχει υποχρέωση να μην αφήσει το σχολείο του παιδιού του να γίνει ορμητήριο αναπαραγωγής φασιστικών και εθνικιστικών κραυγών. Να απομονώσουν τέτοιες φωνές που οδηγούν σε μονοπάτια αλυτρωτισμού, να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν κάθε μέρα μέσα στα σχολεία, μέσα στην κοινωνία, να αγωνιστούν για ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά, που θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά. Να μπει μπροστά κάθε γονιός ώστε οι Σύλλογοι γονέων, οι Ενώσεις να γίνουν στην ουσία όργανα συλλογικής διεκδίκησης ενός καλύτερου σχολείου που θα μορφώνει, για ένα σχολείο όπου δεν θα χωράνε οι φασιστικές αντιλήψεις».

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Διεκδικούν μετεγγραφές και δωμάτια στις εστίες

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Αντιπροσωπείες φοιτητικών συλλόγων, μετεγγραφέντων φοιτητών και συλλόγων οικότροφων έκαναν, χτες, παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές των φοιτητών και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε κανένας να μη χάσει το εξάμηνό του και να πάρουν δωμάτιο στις εστίες όσοι φοιτητές το αιτούνται. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Σύλλογοι: Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Τουρκικών Σπουδών, Πολιτικού ΝΟΠΕ, Οικονομικού ΝΟΠΕ, ΝΦΕΕΜΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ναυπηγών, ΣΕΜΦΕ και Αρχιτεκτονικής.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με τον γραμματέα του υπουργείου Παιδείας και εκπρόσωπο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), «αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κλείνει τα αυτιά της στα αιτήματα των φοιτητών, με την πολιτική της τσακίζει τις ανάγκες μας για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στα δίκαια αιτήματα των μετεγγραφέντων φοιτητών απάντησε λέγοντας ότι "με τόσους φοιτητές δεν υπάρχουν τα λεφτά για να λειτουργήσουν οι σχολές", ακόμα και ότι "αν μπουν όλοι αυτοί στις σχολές θα πέσει η ποιότητα"! (...)

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε η κυβέρνηση και για τους πάνω από 300 πρωτοετείς φοιτητές, μόνο στην Αθήνα, που έμειναν έξω από τις εστίες τους! Αποτελεί μεγάλη πρόκληση την ίδια ώρα που μιλάνε για τη "δίκαιη ανάπτυξη", να υπάρχουν εκατοντάδες φοιτητές που βλέπουν να κλείνει ο δρόμος προς τη μόρφωση!

Κάτω από την πίεση των φοιτητικών συλλόγων, των μετεγγραφέντων και των εστιακών φοιτητών καταφέραμε να αποσπάσουμε μια σημαντική δέσμευση: Οτι θα βγουν τις επόμενες δέκα μέρες τα αποτελέσματα των ενστάσεων των μετεγγραφέντων, ότι πάνω από 6 στους 10 φοιτητές που έκαναν ένσταση θα γίνουν δεκτοί και ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες για να ανοίξει το σύστημα του Ευδόξου ώστε να μπορούν όλοι οι φοιτητές από μετεγγραφή να πάρουν τα βιβλία του πρώτου εξαμήνου.

Δεν επαναπαυόμαστε! Συνεχίζουμε! Τώρα είναι που πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ώστε να γίνουν πράξη οι όποιες δεσμεύσεις πήραμε, να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι φοιτητές θα πάρουν τη μετεγγραφή τους, ότι όλοι οι επαρχιώτες φοιτητές που δικαιούνται εστία θα πάρουν δωμάτιο. Μέσα από τους συλλόγους μας, το συντονιστικό των μετεγγραφέντων φοιτητών Αττικής και των φοιτητών που διεκδικούν δωρεάν στέγαση, δυναμώνουμε τον αγώνα. Δεν πάμε βήμα από τις σύγχρονες ανάγκες μας!».

ΤΟ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει στοχοποίηση μελών της και επίθεση στα γραφεία της

Η ΤΟ Πέλλας του ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση στα γραφεία της στα Γιαννιτσά, που έγινε χτες το πρωί από ομάδα κουκουλοφόρων κάτω από τα συνθήματα «Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» και «Eλλάς Ελλήνων Χριστιανών».

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι πρόκειται για τους ίδιους, που «εδώ και μέρες έχουν στοχοποιήσει και απειλούν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Γιαννιτσά».

Υπογραμμίζει ότι αυτό που τους ενοχλεί είναι η πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και καλεί «τους εργαζόμενους και τους μαθητές των Γιαννιτσών να απομονώσουν τέτοιες φασιστικές φωνές, να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που ζούνε καθημερινά και να αγωνιστούν για μια καλύτερη ζωή».

Τονίζει, επίσης, ότι το ΚΚΕ είναι ενάντια «στη συμφωνία των Πρεσπών, γιατί κάνει το μπαρούτι του πολέμου να μυρίζει ακόμα πιο έντονα στην περιοχή των Βαλκανίων. Γιατί ανοίγει τις πόρτες για να πατήσει περισσότερο το ΝΑΤΟ το βρώμικο πολεμικό του πόδι στην περιοχή μας, με νέες βάσεις πολέμου (...) Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες, έχουν κάνει τη χώρα μας ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατηγείο, έχουν δώσει γη και νερό στα γεράκια του πολέμου, βάζοντας τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους εργαζόμενους, πόσο μάλλον με τους μαθητές από την περιοχή των Βαλκανίων, με τους μετανάστες και πρόσφυγες στις γειτονιές, στα εργοστάσια και τα σχολεία».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ