Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Τσάκισε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει»

Κάλεσμα σε εργαζόμενους, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και νέους της περιοχής, να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φασίστες στις γειτονιές, στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους δουλειάς, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους οι Τομεακές Οργανώσεις Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με αφορμή τα όσα έγιναν πριν από μερικές μέρες στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα με τη δολοφονική δράση φασιστοειδών. Στο κάλεσμα αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα:

«Κάθε εκπαιδευτικός να μπει μπροστά στο σχολείο του, να διδάξει τους μαθητές του την αλήθεια, να θωρακίσει τους μαθητές του στο δηλητήριο του φασισμού. Να απομονώσει τις λιγοστές φασιστικές φωνές συναδέλφων του όπου αυτές υπάρχουν. Κανείς να μην ανεχτεί στάσεις και θέσεις που αφήνουν χώρο στο φούντωμα αντιδραστικών αντιλήψεων. Οι εκπαιδευτικοί έχουνε υποχρέωση να μιλήσουν στους μαθητές για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για το ρόλο του ΝΑΤΟ, για την αληθινή Ιστορία που κρύβουν τα σχολικά βιβλία. Να αποκαλύψουνε στα μάτια των μαθητών τον πραγματικό ρόλο των φασιστικών κι εθνικιστικών οργανώσεων. Να γνωρίσουν οι μαθητές τις εικόνες ολέθρου από τις καταστροφές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τα πεινασμένα παιδιά της Κατοχής, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, τα καμένα χωριά από τους Γερμανούς.

Κάθε γονιός έχει υποχρέωση να μην αφήσει το σχολείο του παιδιού του να γίνει ορμητήριο αναπαραγωγής φασιστικών και εθνικιστικών κραυγών. Να απομονώσουν τέτοιες φωνές που οδηγούν σε μονοπάτια αλυτρωτισμού, να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν κάθε μέρα μέσα στα σχολεία, μέσα στην κοινωνία, να αγωνιστούν για ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά, που θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά. Να μπει μπροστά κάθε γονιός ώστε οι Σύλλογοι γονέων, οι Ενώσεις να γίνουν στην ουσία όργανα συλλογικής διεκδίκησης ενός καλύτερου σχολείου που θα μορφώνει, για ένα σχολείο όπου δεν θα χωράνε οι φασιστικές αντιλήψεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ