Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Χρυσή Αυγή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΝΑΤΟικών φονιάδων

Παρέμβαση του Νίκου Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, στη Βουλή, με αφορμή τα καλέσματα των δολοφόνων ναζιστών στα σχολεία της χώρας

Την κατάλληλη απάντηση πήραν οι χρυσαυγίτες βουλευτές της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, οι οποίοι επί δύο μέρες, την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, μέσα σε ένα φασιστικό ντελίριο, απηύθυναν καλέσματα σε μαθητές να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που οργάνωσε το φασιστικό μόρφωμα και άλλες παρεμφερείς οργανώσεις με εθνικιστικό περιεχόμενο και αιχμή τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Καταρχάς, είναι οι ίδιοι οι πρόγονοι της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους κατακτητές και συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς φασίστες και ναζιστές, για να κατατσακίσουν τον ελληνικό λαό, οδηγώντας τον στη φτώχεια και την εξαθλίωση», ανέφερε απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στη διάρκεια παρέμβασής του στην Ολομέλεια. «Πάει πάρα πολύ, επισήμανε, η Χρυσή Αυγή να μιλάει για πατριωτισμό. Αυτοί οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, τους Ιταλούς και τους Βούλγαρους κατακτητές οι οποίοι σκλάβωσαν την πατρίδα και πάνω απ' όλα τον ελληνικό λαό. Πάει πολύ να μιλάνε για ελληνική σημαία αυτοί που είχαν στα περιβραχιόνιά τους τον αγκυλωτό σταυρό.

Από τους συνεργάτες των κατακτητών δεν θα περιμέναμε τίποτε άλλο παρά μια ακόμη εκφορά του μίσους απέναντι στους λαούς. Αλλωστε, ο φασισμός και ο εθνικισμός πάντοτε αποτελούσαν το καλύτερο εργαλείο των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, για να μοιράζουν και να ξαναμοιράζουν περιοχές, για να αλλάζουν τα σύνορα, για να επιβάλλουν στους λαούς τα συμφέροντά τους.

Από αυτήν, λοιπόν, την άποψη, όπως κάνει η Συμφωνία των Πρεσπών που εξυπηρετεί τα σχέδια των αμερικανικών ιμπεριαλιστών, έτσι λοιπόν και ο φασισμός και ο εθνικισμός με τη Χρυσή Αυγή τα ίδια ακριβώς συμφέροντα εξυπηρετούν: Να αλλάξουν τα σύνορα, να ξαναμοιραστούν οι αγορές».

Οπως τόνισε, «όσα κόμματα καλλιεργούν εθνικισμό, όσα κόμματα στηρίζουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών δεν μπορούν να απαντήσουν στο φασισμό. Από αυτήν την άποψη, και η ελληνική κυβέρνηση, που έφερε τη Συμφωνία των Πρεσπών, που επί της ουσίας αποτελεί τον σημαιοφόρο των αμερικανικών ιμπεριαλιστών στη χώρα μας, δεν μπορεί να δώσει πειστική απάντηση απέναντι στο φασισμό.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο οι κομμουνιστές, όπως τσάκισαν τον φασισμό στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με τον Κόκκινο Στρατό, έτσι και σήμερα θα τσακίσουμε το φασισμό για ακόμη μια φορά. Θα τον πετάξουμε μακριά από τα σχολεία, από τις γειτονιές και τα εργοστάσια. Αυτό, απλώς και μόνο για να έχουμε μια συνείδηση του τι πρόκειται να γίνει για το επόμενο διάστημα».

Ειδική αναφορά έκανε και για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. «Θα θέλαμε από την κυβέρνηση να δούμε συγκεκριμένα μέτρα για να επιταχυνθεί και να ολοκληρωθεί αυτή η δίκη, γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της δίκης», σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ