ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2017
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλες οι δυνατότητες για επιτυχία στη μάχη της ενίσχυσης του Κόμματος

Φουντώνει η άμιλλα ανάμεσα στις Κομματικές Οργανώσεις

Η κατάταξη των Οργανώσεων Περιοχής
Η κατάταξη των Οργανώσεων Περιοχής
Κλιμακώνεται η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ και όλες οι ΚΟ εντείνουν την προσπάθεια ώστε να καλύψουν τους στόχους τους. Η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου μετά το 7ο «κλείσιμο» φτάνει στο 81,71% και όσο πλησιάζουμε προς την τελική ευθεία, τόσο δυναμώνει και η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις.

Ηδη μάλιστα δύο Οργανώσεις Περιοχής, η ΚΟ Αν. Μακεδονίας - Θράκης και η ΚΟ Αν. Στερεάς - Εύβοιας υπερκάλυψαν το πλάνο τους, κατά 101,85% και 100,02% αντίστοιχα. Είναι οι δύο πρώτες ΚΟ με βάση το βαθμό υπερκάλυψης και μάλιστα η Αν. Μακεδονία - Θράκη έχει καλέσει σε άμιλλα τους Ρουμελιώτες, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν απαντήσει. Αλλωστε, η ΚΟ Αν. Στερεάς - Εύβοιας ήδη είναι σε άμιλλα με την ΚΟ Πελοποννήσου, η οποία όμως δεν φαίνεται να την απειλεί, αφού βρίσκεται στην 8η θέση με ποσοστό 77,05%...

Σε άμιλλα είναι και η ΚΟ Αττικής με την ΚΟ Κ. Μακεδονίας και, όπως φαίνεται από τον πίνακα της κατάταξης, η Αττική είναι στην 6η θέση, με ποσοστό 86,12%, έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω της στην 11η θέση την Κ. Μακεδονία με 71,60%. Η κάλυψη αυτής της απόστασης τις επόμενες μέρες φαίνεται προς το παρόν απίθανη από τους Βορειοελλαδίτες...

Σημειώνουμε ότι η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 71,32% και η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 87,58%.

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τις 20 πρώτες ΤΟ με βάση το βαθμό υπερκάλυψης. Οπως φαίνεται στον πίνακα, ήδη 12 ΤΟ έχουν καλύψει το πλάνο τους και άλλες 8 κινούνται σε τροχιά υπερκάλυψης, αφού βρίσκονται σε ποσοστό πάνω από 93%. Τα στοιχεία αυτά φανερώνουν τις υπαρκτές δυνατότητες για όλες τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, ώστε με πλατύ άνοιγμα, καλό σχεδιασμό, πείσμα και αυταπάρνηση να πιάσουν τους στόχους τους.

Οι 20 πρώτες Τομεακές Οργανώσεις
Οι 20 πρώτες Τομεακές Οργανώσεις
Θυμίζουμε ότι η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ανακοινώσει ότι με τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής, σε ειδική εκδήλωση της ΚΕ, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για τα 100 χρόνια του Κόμματος, με αναμνηστικές πλακέτες φιλοτεχνημένες από καλλιτέχνες μας και με τα παρακάτω βραβεία:

  • Για την 1η Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος και τεχνολογικός εξοπλισμός.
  • Για τη 2η Οργάνωση: Τεχνολογικός εξοπλισμός και πίνακας ζωγραφικής από το Αρχείο του Κόμματος.
  • Για την 3η Οργάνωση: Τεχνολογικός εξοπλισμός.

Τα κριτήρια για την ανάδειξη των τριών πρώτων Οργανώσεων Περιοχής θα είναι τα παρακάτω:

1. Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΚΟ.

2. Η προσωπική συνεισφορά των μελών της ΚΟ («κόκκινα μεροκάματα») και η συγκέντρωση των κομματικών συνδρομών για Νοέμβρη - Δεκέμβρη.

3. Ο βαθμός ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος.

Γιορτή Βιβλίου με εκθέσεις και εκδηλώσεις

Συνεχίζεται η γιορτή Βιβλίου των Οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με εκθέσεις στα γραφεία των ΚΟ αλλά και εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις. Οι επισκέπτες των εκθέσεων θα μπορούν να ενημερώνονται για πακέτα προσφορών ώστε να προμηθευτούν τα αγαπημένα τους βιβλία, αλλά και για να αγοράσουν ένα καλό δώρο για συγγενείς και φίλους ενόψει των γιορτών.

Μέχρι στιγμής εκθέσεις θα λειτουργήσουν στην έδρα της ΚΟ Αττικής στην Ομόνοια, στα γραφεία της οδού Κολωνού και στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, Βικτώρια). Τις επόμενες μέρες, αυτός ο προγραμματισμός θα εμπλουτιστεί και από άλλες Οργανώσεις της Αττικής. Μέχρι τώρα έχει ως εξής:

  • Βερανζέρου και Κοτοπούλη 1, Αθήνα: Μέχρι την Παρασκευή 22/12, με ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 17.30 - 20.30 και Σαββατοκύριακα 10.00 - 13.00 και 17.30 - 20.30. Από την Τετάρτη 27/12 μέχρι την Παρασκευή 29/12, με ωράριο: 10.00 - 13.00 και 17.30 - 20.30.
  • Κολωνού 3, Αθήνα: Από το Σάββατο 16/12 μέχρι την Παρασκευή 22/12 και από την Τετάρτη 27/12 μέχρι την Παρασκευή 29/12, με ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 17.30 - 20.30 και Σαββατοκύριακα 10.00 - 13.00 και 17.30 - 20.30.
  • Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ: Από το Σάββατο 9/12 μέχρι την Παρασκευή 22/12, με ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 17.30 - 20.30 και Σαββατοκύριακα 10.00 - 13.00 και 17.30 - 20.30. Από την Τετάρτη 27/12 μέχρι την Παρασκευή 29/12, με ωράριο: 10.00 - 13.00 και 17.30 - 20.30.
Στρατευμένοι στηρίζουν οικονομικά το ΚΚΕ

Συγκινητική είναι η συμμετοχή φαντάρων στη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, από το υστέρημά τους και κάτω από - αντικειμενικά - δύσκολες συνθήκες. Στις έως τώρα προσφορές στρατευμένων που έχουμε δημοσιεύσει προστίθενται και οι παρακάτω.

Στρατιώτες από την 3η Επιλαρχία Αναγνωρίσεως στην Αλεξανδρούπολη, σε επιστολή που έστειλαν στον «Ριζοσπάστη» σημειώνουν:

«Στρατιώτες από την 3η Επιλαρχία Αναγνωρίσεως, στην Αλεξανδρούπολη, στέλνουμε το ποσό των 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ. Χρήματα που μαζεύτηκαν από το υποτιμητικό ποσό των 8,65 ευρώ που λαμβάνουμε κάθε μήνα.

Διαβάζουμε συνεχώς και εμείς τις ανταποκρίσεις στον "Ριζοσπάστη" και στο "902.gr" (αν και κάποια από τα στελέχη βγάζουν σπυριά μόλις τον βλέπουν στα χέρια μας) από συναδέλφους που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα. Οι καταγγελίες τους περιγράφουν συνθήκες σχεδόν ίδιες με όσα ζούμε και εμείς καθημερινά στη μονάδα μας. Από το φαγητό, τη θέρμανση έως τις ανύπαρκτες υποδομές. Ολα αυτά είναι για εμάς ένας καθημερινός λόγος διεκδίκησης.

Πρόσφατα αρνηθήκαμε να κάνουμε σκοπιές στο λιμάνι για τα αμερικανικά φονικά ελικόπτερα, κάτι το οποίο έκαναν και σ' άλλες μονάδες στην πόλη, γεγονός που μας κάνει υπερήφανους. Αυτά κόντρα σε ορισμένους που λέγανε χυδαίες ατάκες ανήμερα του Πολυτεχνείου. Οταν όμως τους καταγγείλαμε, κρύβονταν κάτω από τα άρματα σαν γνήσιοι φασίστες που μετά το δηλητήριο λακίζουν μέσα στις τρύπες τους.

Διαμαρτυρόμαστε για:

  • Τις υπηρεσίες υποταγής στους φονιάδες του ΝΑΤΟ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
  • Την κυβέρνηση που δαπανάει δισ. για το ΝΑΤΟ, για "F16" και άλλα εξοπλιστικά.

Είμαστε παιδιά του ελληνικού λαού που αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα με τα αδέρφια μας, τους γονείς μας, τους συναδέλφους μας.

Γι' αυτό και ενισχύουμε οικονομικά όσο μπορούμε το ΚΚΕ, και ας μην συμφωνούμε σε όλα μαζί του, φτάνει που ξέρουμε ότι είναι η μόνη ελπίδα για να διαμορφώσουμε τους όρους για να ζήσουμε όπως μας αξίζει».

Στρατευμένοι από το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι μάς γράφουν πως «παρά τις πρόσθετες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, εμείς και οι οικογένειές μας κατά τη διάρκεια της θητείας μας, συγκεντρώσαμε και προσφέρουμε στο ΚΚΕ 30 ευρώ, με αφορμή τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση. Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, σ' όλη τη διάρκεια της θητείας μας, την πλήρη κάλυψη των οικονομικών αναγκών μας, όπως εισιτήρια κατά τις μεταθέσεις, αποσπάσεις, άδειες κι εξόδους, την αύξηση της μηνιαίας ενίσχυσης του φαντάρου ειδικά για όσους έχουν δημιουργήσει δική τους οικογένεια ή η οικογένειά τους έχει χαμηλό εισόδημα».

Στρατιώτες στο ΚΕΥΠ στη Λαμία συγκέντρωσαν και προσφέρουν 110 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, γιατί, όπως μας γράφουν, «ο δρόμος που χαράχτηκε πριν από 100 χρόνια με την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, που απέδειξε ότι όταν οι λαοί θέλουν τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο», «χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ που σημαίνει ολόπλευρη ενίσχυσή του».

Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση

Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ με σύνθημα «Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα. Συμπόρευση με το ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα και Κοινωνική Συμμαχία, για την εξουσία». Στο πλαίσιο της εξόρμησης, πραγματοποιούνται περιοδείες και συγκεντρώσεις σε τόπους δουλειάς και συνοικίες.

Σήμερα Τετάρτη προγραμματίζονται οι εξής εκδηλώσεις:

-- Στις 7 μ.μ., οι Οργανώσεις Γαλατσίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Γαλατσίου «Καμίνι» (Ρεθύμνης 36 & Καψάλη Χρήστου 14). Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 π.μ., στη ΔΕΥΑ του δήμου Πατρέων, θα μιλήσει ο Γιάννης Τόλης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτ. Ελλάδας.

-- Περιοδεία στο συσκευαστήριο «Αργέας Fruit», με επικεφαλής τον Μιχάλη Κρόκο, μέλος της ΤΕ Αργολίδας.

-- Περιοδεία στο Νοσοκομείο Αργους, με επικεφαλής τον Βασίλη Μπαβέλα, μέλος της ΤΕ Αργολίδας.

Κάλεσμα σε νέους εργαζόμενους

Τα μέλη της ΟΒ Κατασκευών Αττικής της ΚΝΕ, οικοδόμοι, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί, μαζί με φίλους και οπαδούς του Κόμματος, προσφέρουν προς τιμήν των 50 χρόνων της ΚΝΕ και των 100 χρόνων της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, 500 ευρώ. Οπως αναφέρουν:

«Εκατό χρόνια μετά τον Κόκκινο Οκτώβρη, κάθε νέος εργάτης πρέπει να εμπνέεται από την πρώτη φορά που η τάξη του πήρε την εξουσία και έζησε χωρίς να τη βαραίνει η εκμετάλλευση των καπιταλιστών, που μας αφήνουν άνεργους στην πιο παραγωγική μας ηλικία ή ακόμα και μας σκοτώνουν για τα κέρδη τους, αφού δουλεύουμε ανασφάλιστοι και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Καλούμε όλους τους νέους εργαζόμενους και όλες τις Οργανώσεις της ΚΝΕ στους κλάδους, να συνεισφέρουν και αυτοί από το υστέρημά τους και το μεροκάματό τους στην οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας, για να μαχόμαστε με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη αυτό το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα, για το μέλλον που μας αξίζει, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ